Van Hanegem laakt Berghuis-statement

Foto: Van Hanegem laakt Berghuis-statement

Willem van Hanegem heeft zondag met verbazing gekeken naar het ESPN-interview van Steven Berghuis. De middenvelder van Ajax haalde uit naar de media, maar dat is volgens het Feyenoord-icoon niet helemaal terecht.

“Vorige week schreef ik in deze column dat mensen niet met hem bezig moesten zijn, dat Feyenoord zonder hem inmiddels koploper was. Dat meende ik ook”, schrijft Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. “Maar een speler die van Feyenoord naar Ajax gaat terwijl hij in Rotterdam de aanvoerdersband droeg, moet er wel rekening mee houden dat het heel veel over hem gaat in de aanloop en op de wedstrijddag.”

Van Hanegem zou het zelfs onvoorstelbaar hebben gevonden als het níét over Berghuis was gegaan de afgelopen week. “Het zou gek zijn als er op radio, televisie en in de kranten werd gezwegen over hem. Ik zou mij daar niet zo druk om maken. Je zag wel dat het iets met hem deed, want voor een international kwam hij wel erg weinig in het stuk voor. Al snap ik ook wel dat het geen makkelijke wedstrijd voor hem was.”

Feyenoord laat grote kans liggen

Ajax-trainer Alfred Schreuder verklaarde groei te zien, maar stelt Van Hanegem: “Die stijgende lijn zag ik niet in de Kuip, moet ik eerlijk zeggen. Maar Feyenoord moet zondag naar FC Twente en krijgt begin volgende maand PSV op bezoek en dan kan het gaatje straks opeens twee punten zijn, in plaats van de acht punten die het na de Klassieker hadden moeten zijn. (…) Omdat het zo dicht bij elkaar zit, is een gelijkspel in deze Klassieker wel echt een gemiste kans (voor Feyenoord, red.). Ajax leeft nog. Vandaar die opluchting bij Schreuder.”

Scoort Berghuis tegen FC Volendam?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

60+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie