'Oekraïne moet alle wapens krijgen die het nodig heeft' – Von der Leyen tijdens WEF 2023 - Café Weltschmerz (cafeweltschmerz.nl)


‘Het Westen zou Oekraïne moeten voorzien van alle wapens die het nodig heeft, inclusief geavanceerde systemen, voor gebruik in haar conflict met Rusland’, zei Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. Tijdens haar interview met CNN aan de zijlijn van het World Econom ...

door RvG in Politiek  ·  42 Reacties

  • 8
  • 571x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Smerige vrouw, hoor.

9
1 Weetal

Precies, het wordt nu tijd voor echte zware meest geavanceerde wapens voor Oekraïne, zowel verdedigende als aanvallende en niet in kleine hoeveelheden.

1
2 JackKropotkin

Mijn inschatting is dat er uiteindelijk een akkoord bereikt gaat worden waar óf de Russen zich volledig terugtrekken met de garantie dat Oekraine niet bij de Navo gaat komen , of de Russen houden de Krim en Dombas regio.

Dergelijk akkoord had begin van het jaar al gesloten kunnen worden , het verlengen van de oorlog zorgt alleen voor meer leed en een dikkere portemonnee voor de wapenlobby

7
3 Vageali6888

@2

Denk je dat Rusland ooit zal rusten als de Navo de militaire basis en de zwarte vloot uit 1783 overneemt ?

9
4 Vageali6888

@3
Zou mooi zijn, maar
het Westen hunkert op een wereldoorlog.
Denk maar aan de Amerikaanse wapenindustrie.
En dat Europa ten onder gaat in een kernoorlog, zal Amerika
een worst wezen.

7
5 Weetal

In een reactie op de mogelijke levering van Leopards- en Challenger 2-tanks aan Oekraïne, zei perssecretaris van het Kremlin, Dmitry Peskov, maandag dat de 'tanks kunnen branden en dat ze zullen branden zoals de rest van de wapens'.

Hoe dan, met wat dan? Peskov begint langzaam de persiflage van Al Sahaf te worden. Geeft aan hoe ver het Kremlin verwijderd van de waarheid is. Het beroepsleger is gedecimeerd en wordt vervangen door ongemotiveerde reserve amateurs, amper gemechaniseerd en slecht uitgerust. Terwijl Oekraine met de dag sterker wordt. We gaan het zien.

1
6 Feldwebell

@3
Alle pro-Russen kunnen vertrekken naar Rusland. De bezette gebieden door Rusland terug aan Oekraine. En Oekraine zelf de keus laten waar ze bij willen horen.
Afspraken met Rusland zijn niet te vertrouwen. Als Oekraine neutraal moet blijven, valt Rusland over enige tijd weer Oekraine binnen.

0
7 sockknitter

@5
Waarom denkt u, dat Rusland een kernbom zou gooien in Europa?.

2
8 sockknitter

@WOIII.

6
9 Weetal

@4
Verstandige Russen verlaten nu al de Krim.

1
10 Feldwebell

@4 De NAVO?

0
11 JackKropotkin

@11

De VS dan ...

Kun je voorstellen , VS troepen in een eeuwenoude Russische basis met enorme historie.

De natte droom waar de hele opmars van VS/Nato sinds 1991 vanuit midden-duitsland waarschijnlijk om te doen was.

Dat de Russen nog liever heel Europa in een passenstoel laten veranderen nemen die idioten op de koop toe

8
12 Vageali6888

@3 Nee Ali, een dergelijk akkoord had niet begin van het vorig jaar gesloten kunnen worden.

0
13 RobP

* Verwijderd door de redactie *

14 Prikkebeen

@13

Ze waren een heel eind , maar 10 dagen later vloog Boris Johnson naar Kiev en riep dat ze de vredesbesprekingen moesten stoppen en beloofde massa's wapens

Zelensky Says Russia-Ukraine Peace Talks ‘Sounding More Realistic’
https://www.forbes.com/sites/roberthart/2022/03/16/zelensky-says-russia-ukraine-peace-talks-sounding-more-realistic-heres-where-negotiations-stand-and-what-to-watch-for/?sh=53973e396f40

4
15 Vageali6888

* Verwijderd door de redactie *

16 Prikkebeen

@12
Het is gewoon NAVO. De Russen duiden het Vs/Nato op deze wijze als twee aparte entiteiten. Dat klopt niet. Jij neemt die fout over. Opvallend. De rest van je betoog is weer de gebruikelijke humbug. De Krim gaat terug. Die bommen zijn hem uit zijn hoofd gepraat vandaar het extra forse pakket nu. Poetin hoopt ondertussen op zijn Mobikes. Ik zou er niet graag tussen staan.

0
17 Feldwebell

@14

Dus jij ziet het gebeuren dat uiteindelijk militairen van de aartsvijand zitting nemen in de historisch meest belangrijke basis van de Russen , in een stad met voor Russen heilige plekken en de hele rataplan ?

Zal niet gebeuren zonder enorme consequenties

Trouwens , volgens internationaal recht mag een regio met eigen bestuur zich onafhankelijk verklaren , zoals Kosovo en andere regio's ook deden.
Niet voor niets dat er weinig aan gedaan werd door de VN en dergelijke

6
18 Vageali6888

@17

In 2004 zorgde de VS ervoor dat yanukovych niet aan de macht kwam , in 2014 hielpen ze opnieuw mee met het wegjagen , al die jaren zat de CIA in het land , ze leveren nu de meeste wapens etc.

Zonder toestemming van de VS gebeurd er niets

5
19 Vageali6888

@15 Nee Ali, ze waren niet een heel eind. Poetin had gewoon onmogelijke eisen. Punt.

0
20 RobP

* Verwijderd door de redactie *

21 Prikkebeen

@20

Zelensky zei blijkbaar dat de eisen realistisch waren volgens het artikel

5
22 Vageali6888

@19
'Zonder toestemming van de VS gebeurde er niets'

Ongefundeerd complotgeleuter. Je draait de zaak om. Zonder toestemming uit Moskou gebeurde er niets, en van die parasitaire invloed wilde men juist af. Toen dat duidelijk werd in het Kremlin is het allemaal zo'n beetje begonnen. Het is niet zo heel moeilijk.

0
23 Feldwebell

Razzia's om de laatste gezonde Oekraïense mannen op te pakken en naar het front te sturen:
https://mobile.twitter.com/AZgeopolitics/status/1616057514210086913

7
24 grovi

@24
Propagandatroep. Twee mannen in camo met een papiertje, serieus? Oekraïne heeft niet eens direct plek voor alle beschikbare manschappen. Velen wachten thuis of trainen in het westen. Daarbij komen in Oekraïne elk jaar 500.000 jongens en meisjes in de dienstplichtige leeftijd. In Rusland zien we een duidelijk ander beeld. Daar vallen daadwerkelijk wekelijks doden nog voor ze überhaupt in de buurt van het front geweest zijn.

0
25 Feldwebell

@23

" Zonder toestemming uit Moskou gebeurde er niets, en van die parasitaire invloed wilde men juist af "

Die "men" van jou had gewoon moeten wachten op verkiezingen , net als ik hier moet terwijl ik het totaal niet eens ben met de richting die onze regering op gaat.
Vind je niet ?

Of ben je vóór gewapende revoluties , en zonder de grondwet te volgen afzetten van een democratisch gekozen president ?

3
26 Vageali6888

@26
'Die "men" van jou had gewoon moeten wachten op verkiezingen , net als ik hier moet terwijl ik het totaal niet eens ben met de richting die onze regering op gaat.
Vind je niet ?'

Kronkelige vergelijking. Overigens staan er in dat kader op een ander draadje nog enkele vragen open. Zou je daar even naar willen kijken?

0
27 Feldwebell

@27

Je weet best wat ik bedoel , en ik besef dat het een ongemakkelijke vraag is question

De manier hoe yanukovych is verwijderd is ontoelaatbaar en ongrondwettelijk , we horen in het westen geen klachten omdat het ons goed uitkwam.

Ook horen we hier niet dat de nazistische Svoboda partij grootschalig betrokken was bij het bestormen van parlementsgebouwen , horen we niet dat Azov strijders al jaren burgers in het oosten terroriseren.

Ook horen we niets van het feit dat Zelensky openlijk met neo-Nazi's omgaat.

Niets dan goeds in onze media over Oerkaine , niets dan slechts over de Russen , dan weet je dat je naar propaganda aan het kijken bent

2
28 Vageali6888

@28
Nee, je maakt belachelijke vergelijkingen en ontwijkt zelf eenvoudige vragen. Vervolgens begin je weer van voor af aan met de BS die gisteren, eergisteren en alle dagen daarvoor ook al afgefakkeld is. Wat de media betreft, ik volg nauwelijks westerse media. Dat een jood zich vrijwillig omringd met nazi's is natuurlijk te gek voor woorden en stamt regelrecht uit de Russische staatsmedia. Je zit hier totaal in je harnas continu dezelfde schijnbewegingen te maken. Ook zo'n Russisch propaganda trekje. Je moet het maar leuk vinden.

0
29 Feldwebell

@29

Ik heb zojuist even kort op het andere draadje gereageerd , dat je het niet gelezen hebt moet je mij niet aanrekenen question

Trouwens , complimenten voor de inhoudelijke reacties over het rechtsverloop in het parlement die je gaf op een ander draadje.


Helaas verzin ik het Zelensky/Nazi verhaal niet ...

How to Mainstream Neo-Nazis: A Lesson from Ukraine’s New Government
https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2019/10/21/how-to-mainstream-neo-nazis-a-lesson-from-ukraines-new-government/

Ukraine’s neo-Nazi problem
https://www.reuters.com/article/us-cohen-ukraine-commentary-idUSKBN1GV2TY

Azov fighters are Ukraine's greatest weapon and may be its greatest threat
https://www.theguardian.com/world/2014/sep/10/azov-far-right-fighters-ukraine-neo-nazis

2
30 Vageali6888

@25
Welke propaganda heeft jou wijsgemaakt dat Oekraïne meer inwoners heeft dan Rusland?

3
31 grovi

@25

Zelensky is er niet gerust op , zei gisteren
"Tragedies are outpacing life. The tyranny is outpacing the democracy."

1
32 Vageali6888

@22 Nee Ali, lees het artikel maar eens.

0
33 RobP

alle ??? dat mens is totaal van het rechte pad af en kan beter haar mond houden. door dit soort uitspraken escaleert het alleen maar. hoopt dat ze gauw af treedt

3
34 ABRACADABRA

@34

Ja , ze is onderdeel van het probleem ... kostte wat het kost EU macht uitbreiden

3
35 Vageali6888

@33

Waar lees jij in het artikel van @15 dat Zelensky de eisen niet realistisch waren ?

De bron van het artikel schrijft ook:

"
Please use the sharing tools found via the share button at the top or side of articles. Copying articles to share with others is a breach of FT.com T&Cs and Copyright Policy. Email [email protected] to buy additional rights. Subscribers may share up to 10 or 20 articles per month using the gift article service. More information can be found at https://www.ft.com/tour.
https://www.ft.com/content/c5aa8066-715d-43dd-8a3c-b6907d839a36

"Ukraine is ready to declare neutrality, abandon its drive to join Nato and vow to not develop nuclear weapons if Russia withdraws troops and Kyiv receives security guarantees, President Volodymyr Zelensky said"

“Security guarantees and neutrality, the non-nuclear status of our state — we’re ready to do that. That’s the most important point . . . they started the war because of it,” Zelensky said"

“I understand it’s not possible to make Russia completely leave the territory — that’ll lead to world war three,” Zelensky said. "

https://www.ft.com/content/c5aa8066-715d-43dd-8a3c-b6907d839a36

2
36 Vageali6888

@36

Oeps , negeer het eerste stukje van de tekst maar question

1
37 Vageali6888

@36 Weet je het verschil tussen 'sounding more realistic' en 'realistic'?

Deze is trouwens heel leuk:
"Ukraine is ready to declare neutrality, abandon its drive to join Nato and vow to not develop nuclear weapons if Russia withdraws troops and Kyiv receives security guarantees, President Volodymyr Zelensky said"
Zelenski wel, Poetin niet.

1
38 RobP

@38

Onder de geschetste voorwaarden zou Rusland z'n troepen ook terugtrekken ...

Zoals Zelensky zegt “Security guarantees and neutrality, the non-nuclear status of our state — we’re ready to do that. That’s the most important point . . . they started the war because of it,”


"declare neutrality, abandon its drive to join Nato" is de reden van de oorlog , zoals ik al maanden roep

3
39 Vageali6888

@39
"
Moscow has demanded Kyiv formally abandon its aspirations to join NATO, which is enshrined in Ukraine’s constitution, as well as recognize the independence of two separatist regions in Ukraine and recognize Russia’s sovereignty over Crimea, which it annexed illegally in 2014. Russian attacks would stop “in a moment” if these key demands are met, said Kremlin spokesperson Dmitri Peskov."

Die eis gaat Oekraïne dus niet inwilligen..
Welk compromis doet Poetin?

2
40 GreyB

Waarom denkt de oorlogsmisdadiger Poetin dat hij in de positie is om eisen te stellen
Flikker maar een bom op zijn bunker

2
41 Rinze

@39 "Onder de geschetste voorwaarden..."
Welke geschetste voorwaarden?

2
42 RobP

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@111 Behalve wat geneuzel, zeg je nooit veel, dus daar sta ik niet van te kijken....

3 minuten geleden geplaatst door Biscanna

ongelovenloos
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Kijk maar uit dat ze zich zelf niet opblazen voor het geloof.Dat ze aandacht geil zijn is geen geheim dat hebben ze van hun vader .Ze weten ...

4 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Schildpad
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

Frans Timmermans zie je nooit in een trui, die is altijd in maatpak (hij heeft immers geen gangbare confextiemaat). Daarom geeft hij ook het ide...

5 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@61 We waren ook nog niet klaar met dat telefoongesprek....

11 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@57 Zoals in het geval van Kaliningrad bedoel je. Waar woon je eigenlijk Vage? Ik hoop voor jou dat het niet in een flatje is. Je weet toch da...

12 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

podcast https://www.youtube.com/watch?v=hp6ywkrT4dU&ab_channel=Al-Monitor...

14 minuten geleden geplaatst door eh

Schildpad
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

Mensen die dergelijke truien dragen kan ik gewoon niet serieus nemen XD...

17 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Schildpad
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

> @1 > https://cdn.discordapp.com/attachments/819268526803386438/1230980526005944451/image.png?ex=66354af3&is=6622d5f3&hm=7d7ece341590d162a9cf...

18 minuten geleden geplaatst door Schildpad

veld1866
Nazaten ‘tot koelie gemaakten’ willen excuses van koning Willem-Alexander: ‘Hoog tijd voor erkenning’

@18 Ben ik op lange teentjes gaan staan? Of is het moeilijk voor je om te discussiëren? Zomaar een vraagje hoor, want ik begrijp je reactie nie...

18 minuten geleden geplaatst door veld1866

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@58Wie helpen? China of Taiwan? :) Vergat ik te duiden.....

18 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

NK. App
Sexy Bf Video NewHindi Naked Blue FilmYoya Grey PornGhetto Gaggers DpPornos ErotiqueLasbian Kissing PornDesiporngirlNaila NayemXxx Of SisProstituta PornTelugu Sex In SareeHot Forceful SexTrannytrapMr. SkinBajo La FaldaXxx Www VidoePorn GallorKelley Rippa NudeZienna Sonne NudeEsperanza Gomez Videos Pornograficos3gp King MovieHindi Sexy Movie OnlineMiley Cyrus Porn VideoBlumpkin PornGarotas Na CamBlonde Sex SceneAwlivv NudeBoobs Pressing PicsXxx Com 2019Megmariiee PornKannada Sex Audio VideoTamilsexdanceXxxindonesiaMia Khalifa PronvideoSaweetie SextapeBollywood Actress Hot PornWnf CmnfDicked DeepBlack Adult Free PornR/pawgThe Lasr Of Us PornAril Winter NudeSex Videos In ForestCelebrity Did PornGranny Porn GifLesvians PornCameraprivrStormi Daniels Nude18 CreampiedMom Son Sleeping Xxx VideosPorn BrasileroHistoire Tabou AsstrBoy To Boy SexSexy Porn Video HindiIndian Poarn VideoTeen EscortCumflationBeautifulshemale PornCartoon TeenpornHamster Live PornGents Gents Ka Sex VideoSelti OnlyfansBlack Amatuer PronAriadna MajewskaDonald Pliner BootsErin Gilfoy OnlyfansBroken SlutsBigniplesXxx Videos In BathroomCurvymama15 NudeJapanese Adult FilmAustin GaypornPorn FranJapanese Big TisStreet Fighter Porn ComicsBhojpuri Adult VideoMoti Aurat Ki Sexy BfXxx Video PoojaSuhagrat Sexy Video DownloadHindi Xx PictureMarisol QrtizStep Sibs CaughtValentina Nappi RimjobHottest Nude WomenFree Porn PicNude Scence In MovieBig Girl Sex VideoNew Desi Xxx Comعکس کس وکونVannessa CageWife Swap Sex IndianDorm Dare VideosCamsoda.Subverse PornManhwa HenteiButts PornHot And Sexy Girl XxxLollipopginger OnlyfansWives Nude BeachYouprnoBrazzar XxxMobile Porn SexSex Rep XxxHot Nip SlipJogospornoTeryl Rothery NudeFrancia James XxxPeliculas.para AdultosSexcelibrityTamil Actress Blue FilmJoey King NakedVillage Home Sex VideoMalayali Girl PornVarjin Xxx VideoThe Office PornLivesex FreeTag Teaming WifeCunt EmpireTwitter Porn AccountsCyndymoviesFit Naked WomenKilly Jenner NakedWww Xxx ViduoAaj Ka PaniAypapi LatinaXxx BabysittingHot Ebony XxxTwister PornSmit MangaDaddy Gay Porn SonUncencered Anime PornDesi Hindi Hot SexHigh Quality HentaiReddit Mombod3xxx VideoBokep Jepang SelingkuhDiamond Monroe OnlyfansDaisy Taylor PornMazerati XxxFree Porns VidiosKiki KliutXxx Video 2010Japanese Cosplay PornHard Sex From BehindMallory MilfordFamilyporn0day PornArabs PornosJony Sins Sex VideosMeikoui