• 23
  • 1988x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Die Groningers hebben groot gelijk.

3
101 Positivo

Voor alle die nu opeens zo voor het dicht draaien van de gaskraan zijn: Jullie gaan allemaal op groene energie? Of willen wel wat meer betalen voor Russisch gas?

5
102 Wetenschappertje

@103 Wat er in Groningen gebeurt zijn al Russische praktijken, dus waarom niet? Als we daar Groningen mee kunnen helpen?!

2
103 Serial-Chiller

@103 moet @102 zijn

0
104 Serial-Chiller

De Telegraaf redacteur Paul Jansen heeft gisteren al een voorzet gedaan.

Men had deze mensen niet moeten uitnodigen was zijn reactie, het kwam erop neer dat het stijlloos was van Pauw & Jinek.

Zo graaft De Telegraaf het groningse land koloniaal verdrer af.

1
105 garriet

Wat een blamage was het. Emotioneel protest hoort niet thuis in een dergelijke talkshow. Dat Pauw en Jinek niet ingrepen vind ik onbegrijpelijk.
Rutte had best wat valide punten, maar hij werd volledig overschreeuwt. Zo werkt politiek niet.

13
106 Yisrael

Zonder de gasopbrengsten van de Groningers hadden we de WAO-uitkeringen van de Turkse gastarbeiders niet kunnen betalen dus onze Noorderlingen verdienen zeker een bedankje!

3
107 Arthur2000

@103

En als de rekening komt weer lopen janken richting regering.
Want je betaalt niet alleen meer voor het gas maar voor de ombouw of vervanging van de ketels.
En dat wordt verrrekend in de huur.

8
108 No newstoday

@107

Foutje : het gas is en was niet van de Groningers maar van de staat.
De Groningers betaalden ook minder voor het gas.
Toen protesteerden ze ook niet

12
109 No newstoday

@108

Is daarom dat mijn huur wordt betaald met de energierekening?

0
110 garriet

Veel Groningers ondervinden materieele schade als gevolg van de gaswinning. Ook mag niet onderschat worden wat het met de psyche van een mens doet, wanneer het noodzakelijk wordt geacht om de muren van het huis dat men bewoont te laten stutten.
Het verband tussen de gaswinning en gevolgen daarvan is jáááárenlang ontkend door de NAM en de overheid.
De woede van de Groningers is buitengewoon verklaarbaar!

0
111 eureka!

Ik denk dat sommigen geen idee hebben, wat er aan de hand is, daarom maar een beeldverslag:
http://schokkend-groningen.nl/website/fotopagina-aardbevingsschade

0
112 eureka!

Als je niet in Groningen woont ... en ik woon niet in Groningen ... dan is het allemaal makkelijk praten. Die mensen wordt continu van alles beloofd, er worden continu toezeggingen gedaan dat alles beter zal worden en ze worden keer op keer met een kluitje in het riet gestuurd. Die mensen kunnen letterlijk geen kant op. Als ze terechte vragen hebben en bezwaar aantekenen, wordt gedaan alsof het kleine kinderen zijn. "Nee ... eerst moet onderzoekje 2356 worden afgerond en daarvan moet een rapport worden gemaakt. En over 6 maanden weten we dan inderdaad of jullie terecht last hebben van de boringen." En dan 6 maanden later moet er weer een nieuw onderzoek gedaan worden, of het eventueel mogelijk is dat de plotseling ontstane barsten in de muur wellicht, heel misschien inderdaad van de gasboringen zouden kunnen komen. Een jaar later moet dan weer onderzoek worden gedaan of net úw huis wel of niet op een plek staat waar eventueel last kan worden ondervonden van de boringen.

En zo worden die mensen gewoon continu weggetreiterd. Pappen en nathouden. Eens in het half jaar een of andere minister of wethouder langs sturen die zegt dat het deze keer écht allemaal zal verbeteren ... wat uiteraard niet het geval is.

En hé ... dan snap ik wel dat die mensen tekeer gaan bij Pauw en Jinek. Die ene heel sporadische, uitzonderlijke keer dat ze Mark Rutte in 'real life' zien, komen alle frustraties en opgekropte woede eruit, en kunnen ze hem de waarheid vertellen en hun ongenoegen uiten. En weet je wat? Ze hebben nog gelijk ook ...

0
113 Kopkaas

Mark is premier van heel Nederland, niet van Groningen alleen, en tsja dan gelden wel eens hogere prioriteiten.

6
114 Realisme graag!

@114

"Mark is premier van heel Nederland, niet van Groningen alleen, en tsja dan gelden wel eens hogere prioriteiten."

Tuurlijk moet je rekening houden met HEEL Nederland ... en dus ook met de Groningers! Als je als overheid in Groningen voor absurde problemen zorgt, ontken of bagatelliseer die problemen dan niet. Zorg in ieder geval dat je de mensen die problemen ondervinden op alle mogelijke manieren en met alle middelen ondersteunt. En dát gebeurt dus niet.

De overheid boort gas. Vervolgens gaan de huizen van de Groningers kapot, en geeft diezelfde overheid niet thuis. Dan ben je er dus NIET voor alle Nederlanders. Het zou je maar overkomen dat je huis finaal naar de klote gaat door schuld van de overheid en dat diezelfde overheid je vervolgens als 'lastig' bestempelt en verder niks doet om je te helpen. Bah!

0
115 Kopkaas

Ik leef met deze mensen mee. Het gros van de mensen hebben hun hele leven kapot gewerkt voor een huis wat nu bijna niets mee waard is. Echt vreselijk en onrechtvaardig. Ze hebben gelijk, maar de gaskraan kan gewoonweg niet dicht. De staatskas heeft het geld te hard nodig om de kosten van onze sociale zekerheid te dekken. Hoe dichter de kraan, hoe minder linkse hobbies we ons kunnen veroorloven. Ik vind het uiteindelijk prima, want de doorgeschoten betutteling moet we maar eens flink versoberen. Gelijk een extra prikkel om te gaan werken in plaats van gratis geld te vangen en om heel de dag in de bank te gaan hangen.

5
116 NICOLINO

Als Groninger met bevingssschade aan ons huis heb ik geweldig genoten van mijn streekgenoten welke die Pinokkio vakkundig in een hoek dreven en heb diep, diep respect voor hun getoonde zelfbeheersing.

0
117 Ronin

@109
We hebben het hier helemaal niet over van wie het gas is, maar over het eerst hardnekkig ontkennen van het verband tussen gaswinning en bevingen, daarna het traineren van het (tot op de dag van vandaag) vergoeden van doelbewust aangerichte schade, en het verminderen van de gaswinning tot veilige hoogte.

Laat mij eens raden, No newstoday; jij komt niet uit Groningen, jij hebt een gebrek aan empathie en sociale vaardigheden, en jij stemt VVD66.

0
118 Ronin

@115
Het oppompen is toch drastisch teruggeschroefd?

9
119 Realisme graag!

De Groningers hielden zich nog aardig in terwijl ze al jaren genegeerd worden, had Rutte met de grachtengordel moeten doen als die hun woning onder zich zouden zien afbrokkelen dan was het heel anders gegaan want die laten zich niet negeren.

0
120 Rattocasi

@119 Nee, het is eerst drastisch opgevoerd door dit kabinet en vervolgens onder druk en met grote tegenzin van de VVD enigszins teruggeschroefd.

Heb je wel enig idee waar Groningen ergens ligt, of moet ik jou daarover ook nog even komen bijpraten, Realisme graag?

0
121 Ronin

@120
Van onze Groninger goeiigheid en geloof in de politiek is inderdaad jarenlang schandelijk misbruik gemaakt Ratgeval, maar dat stadium zijn we nu dus voorgoed voorbij.

0
122 Ronin

@119

"Het oppompen is toch drastisch teruggeschroefd?"

Bijzondere opmerking voor iemand die zichzelf 'Realisme graag!' noemt.

Hoe zou u het vinden als de overheid uw complete huis onderwater laat lopen. U gaat klagen, vervolgens komt de overheid u 'helpen' en pompt de helft van uw huis leeg, waardoor nog steeds de helft van uw huis onderwater staat. "Ja maar, we hebben toch de helft van uw huis leeggepompt?"

Dat is wat u nu ongeveer zegt.

Als u de uitzending had gekeken, dan had u kunnen zien dat er alleen al dit jaar 26 (!!!) aardbevingen zijn geweest ... waar zowel u als ik geen last van hebben gehad, maar de Groningers wel. En dan kan het wel zijn teruggeschroefd, maar de schade is uiteraard al lang gemaakt. Die gaat daardoor niet ineens spontaan weg.

0
123 Kopkaas

@115
Kopkaas, dank voor jouw heldere juridische bijdrage. De vriendelijke groeten uit 't Oldambt / Groningen moet je hebben, ik waardeer dat zeer.

0
124 Ronin

@124

Graag gedaan Ronin. We zijn allemaal Nederlanders. Ik ben het kotsbeu dat in dit welvarende en beschaafde land nog steeds groepen mensen als oud vuil worden behandeld door sommige politici. Laten we gewoon normaal doen met z'n allen. De een is niet meer dan de ander. We zijn allemaal gelijk.

0
125 Kopkaas

Nu waren alleen (terecht) boe Groningers in het publiek...
Er zijn nog veel meer "boze" (bezorgde) in Nederland..., ook met andere onderwerpen...
Rutte had mazzel dat die ook niet waren uitgenodigd...

0
126 Tjeesus...,

boe = boze

0
127 Tjeesus...,

@38
Wie of wat heeft jou dan het idee gegeven dat wij hier zitten te wachten op sympathie van asociale tokkies zoals Steff, Steff ?

0
128 Ronin

@90
We hadden natuurlijk ook de plaatselijke groenteboer erop aan kunnen spreken, maar de hiervoor verantwoordelijke premier lijkt mij dan toch wat doeltreffender, fulltime-Nieuwskoerier-schreeuwlelijk.

0
129 Ronin

En terecht. De Groningers zijn op een hondse manier behandeld door de NAM en de Nederlandse regering. En nu hebben ze er genoeg van. Waarom zouden ze Rutte nog uit laten praten?

0
130 manpower

Van die aardgasbaten werd toch de verzorgingsstaat betaald, waaronder bv. de AOW? Dan spreken we gewoon met de Groningers af: wij blijven jullie gas af, maar dan krijgen jullie geen uitkeringen en AOW meer. Tenzij ze daar een andere manier vinden om financieel evenveel aan de schatkist bij te dragen als in de Randstad. (O ja, we maken voor een persoon een uitzondering: Ronin plus zijn familie question

7
131 Mrs. K

Zowel de NAM als de overheid moeten de mensen van wie het huis beschadigd is gewoon 100% schadeloos stellen. Dus niet proberen af te schepen met een minimaal bedragje zoals nu het geval schijnt te zijn.

1
132 Mrs. K

@132 Even m'n eerste bericht, @131 , aangepast in @132 , anders krijg ik ruzie met Ronin en andere reageerders question

1
133 Mrs. K

De aandeelhouders van de commerciele partijen die in de NAM zitten eisen een hoog rendement.

Laat nu juist de aandeelhouders goede vriendjes zijn van de VVD bewindslieden, deze mogen geen schade hebben.

Daarom worden de Groningers die dit overkomt uitgeknepen.

0
134 garriet

Ff in herinnering brengen, het zal eens worden vergeten: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/143958/VVD-Kamerlid-bespreekt-gastactiek-telefonisch-in-de-trein

0
135 A+++energiebewust

Probleem met Rutte is, is dat hij de voorman is van een groep mensen, die veel bezitten, en niets willen delen....
Ook hier geldt dat weer, wel veel geld verdienen aan de gaswinning, maar niet thuis als er iets gedaan moet worden.... en dat terwijl er in Nederland genoeg welvaart is om dergelijke problemen goed op te lossen, maar dan moet rechts nederland dat wel willen.... question

0
136 mening

@117
Ik ook.
Vind nog dat de Groningers zich ingetogen gedragen.
Wanneer je huis naar z'n grootje wordt geholpen en vervolgens over schadevergoeding heel moeilijk wordt gedaan of niet thuis gegeven, weet ik niet of ik me dan nog zou kunnen inhouden.

Eerste te doen is, schade 100% vergoeden en de bewijslast komt bij de NAM te liggen (dat zij het niet waren).
En het winnen zo snel als mogelijk terug naar 0.

0
137 kenny013

@136 mening
Rechts Nederland ?

PVDA heeft ook 4 jaar in de regering gezeten, D66 en groen(s)links hebben de regering gesteund door dik en dun .
Viespeuken zijn het.....al deze partijen ..

2
138 Big Tony

@131 Als aardgasbaten alleen aan Groningen toe zouden komen dan zouden we een soort Dubai in het noorden van het land krijgen. En de Randstad zou op zwart zaad zitten.

0
139 Violier

@138
De SP dan maar.

0
140 kenny013

@116
Heel veel families in Turkije hebben geprofiteerd van een WAO-familielid gepositioneerd in Nederland op een strategische plek die gasbaten incasseert.

0
141 Arthur2000

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Column | En toen verdween ook supermarkt De Bruijn uit Nootdorp

Klopt wel. Nederland verandert onder invloed van de macht van de grote bedrijven. De vraag is moeten we die grote bedrijven wel willen hebben. M...

36 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Het hele EU systeem ondermijnt de democratie. Als een staat democratisch wil zijn dan moet je uit de EU. De EU gaat tegen het principe van democ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
ZZP-docent per uur bijna twee keer zo duur

Dat lossen ze niet 123 op. En mensen die een hoog tarief gewend zijn terug zetten naar een laag tarief gaat met zoveel agressie gepaard. We ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@35 Ongeveer 1 op 30 miljoen mannen heeft een kleine huidplooi van minder dan 3 centimeter in plaats van een penis....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@33 wat als je niets hebt zitten tussen je benen?...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

rebo
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@31 ""Waarom zou je met bv een X je paspoort niet meer kunnen gebruiken waar het voor bedoeld is? ""Dat zeg ik ook niet dat het niet kan. ...

2 uur geleden geplaatst door rebo

van Keulen
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het is eigenlijk heel simpel:Met wat je tussen je benen hebt zitten dat bepaalt je geslacht en niks anders....

3 uur geleden geplaatst door van Keulen

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Je voelt je aangesproken he? "Tieft toch op" Bahahahahah XD...

4 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow nog beter, Jullie trotsheid he? Kijk wat er hier mee gaat gebeuren voor de natuur **werkt gas demonstrerend de het graf in** Bahahahaha XD...

4 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow en wat persoonlijke aanvallen of persoonlijk maken :D Heej jij rijdt toch een auto omdat je de milieu wil verzien? Bahahahah XD...

4 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Natasha Malkova Hot VideoSherlyn Chopra Adult VideosXvideos Bengali BoudiAlexis Texas BbcWifes Sister Wants My Cheating CockTaboohomeNaugthy BlogCerita DewadXxx MoviesVídeos De Pornô SexoLesbian Big TitesAlia JanineBangbros VideosRiley Reid MarriedEroticlactationAva Addams BjGym Sex PornNude StripteaseStepdaughter Cream PieButter Churner Sex PositionRenee Gracie PornX Video 20Pakistan Ki Sex VideoAndreaabelixWinona Ryder HotPeta JansenPokemom PornBest BondagePorn T-rexNude Charisma CarpenterBig Tits GothGirl And Girl PornPinup PornPorn Daughter And MotherWinterjadeNonnudevilleTonisha MillsVideos Porn MexicanosTube GhettoJaybankBp Video XTamanna Sex TamilSyren De Mer Full VideoPristie EdgeNew Transexual PornXham GrannyAlcia Witt NudeBulge WatcherXxx Videos HiItalin Porn StarsMai KhalifaAunty Porn IndianHot And Sexy Naked WomenPornos AfricainsCharatubeGostosa No Only FansAssian Gay PornAvaxgreyXnxx MoMarathi XhamsterRandi Khana Sex VideoGamer Girl Goes For The Better DickApple Bottom PornMale PornstasAddison Ray NudesRaquel SavageSaasu Man Ka Sexy VideoFree Internet PornNude Woman PublicRaipur Red Light AreaHot Fuking VideoIndian Webcam Porn VideosMeowskulls PornSex Cam LiveGifpornoNhentai.mHenti WatchTits McgeeXnxx Bathroom SexSara Sex VideoDownload PornhupGrrlpowerPorn Hub Download VideosTushy SexBig Boobs Step DaughterDehati Sex Hd VideoPron VeideoBonnie Rotton SquirtScubasteph Onlyfans LeakedFast Time Sex PornBabi XxxAunty Sex 3gpCzech PublicagentPporn Hd VideoJacquie Et Michel ComFree IndiasexMyra31Beautifl PornOdia Sex SexRoshni SexWww Mumbai Sex ComSkinny Girl XxxLily NudeSapna Hot SexYporn.sexyPorn Wrong HoleRouge The Bat HentaiHotwife ForumBig Tit AnimaeSolo Ebony AnalBooruNublish PornX Sex Video HdSavita Bhabhi ComMira Monroe PornCeleb FakesThot LeakSexy Video Full Hd 4kBest Horny PornBooke Burke NudeTrisha SexxxxBest Anime XxxMagicmovies ComOdia Sex ImageTitties GifsHottest Indian PornstarsKaty Perry Porn VideoPorn Sexey VideoJacquie Et Michel TvAmateur PorntubesRechelle MarieXxx Six BpSex New SexHot Desi ActressAmity PornXvideoeAshley Serrano Onlyfans LeakedTelugu Group Sex StoriesMalayalam Real SexExploitedcollegeScort TijuanaPorn HardcoresexCucumber AnalMovie Porn MobileXxnxpornXxviedosTiktok Live Nip SlipTrashy PornShraddha Das XxxVrkm-1083