VAN FORMULE 1 NAAR BABY FORMULA

Kelly Piquet open over kinderwens met Max Verstappen

1 jaar geleden / Aangepast: 1 jaar geleden / Beeld © @kellypiquetGeschreven door RTL Boulevard
Geschreven door RTL Boulevard

Als het aan Kelly Piquet (34) ligt, is ze de komende tien jaar druk bezig met liefdadigheidswerk en met het opvoeden van haar kinderen. Meervoud ja, want de Braziliaans-Nederlandse schone en tevens vriendin van Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen (25) droomt van gezinsuitbreiding. Dat vertelt ze in gesprek met de Nederlandse 'Vogue'.

"Persoonlijk zou ik graag meer kinderen willen"

Uit een eerdere relatie, met voormalig F1-coureur Daniil Kvyat, heeft Kelly een dochter: Penelope van drie jaar. Als Vogue haar vraagt waar ze zichzelf over tien jaar ziet, maakt Kelly duidelijk dat ze niet van plan is om stil te zitten. "Persoonlijk zou ik graag meer kinderen willen. Mijn belangrijkste doel is een liefdadigheidsproject voor kinderen realiseren. Toen ik in New York studeerde heb ik de eerste zomer vrijwilligerswerk gedaan in Tanzania. Ik zat in Bagamoyo, een dorpje vier uur van Dar es Salaam, en gaf Engelse les aan kinderen van drie en vier. Het was zwaar, maar een van de gelukkigste periodes in mijn leven."

Als vrouw van de wereld - ze woont gedurende haar leven onder andere bij haar vader in Brazilië en haar Nederlandse moeder in Zuid-Frankrijk - is Kelly wel wat gewend. Maar haar periode in Afrika is er een om nooit te vergeten. "Deze ervaring heeft me veranderd. Die arme kinderen waren doodziek van malaria, ze lagen onder hun bureaus te slapen van uitputting, het brak mijn hart. Dat is me altijd bijgebleven."

In Monaco is ze, thuis bij Max en Penelope, het gelukkigst. Met als doel om iets voor zichzelf op te bouwen - waarmee ze tussen de regels door lijkt te zeggen dat ze niet afhankelijk wil zijn van Max - en als inspiratiebron voor haar dochter wil Kelly naar eigen zeggen iedere dag wakker worden met het gevoel dat ze 'vandaag iets gaat bereiken'.

Over de relatie met haar geliefde wil ze niet veel kwijt. Al onthult ze wel dat de vonk al in 2016, nog voor haar relatie met Daniil, oversloeg. Max is op dat moment 20 jaar oud als ze samen met Nelson, Kelly's broer, eten in Monaco. "Er was al iets magisch die avond", blikt ze terug.

"Misschien dat we ooit het hele verhaal onthullen, maar ik ben voorzichtig met wat ik zeg, op internet ontspoort alles zo snel", aldus Kelly. "Het is fijn om sommige dingen tussen ons en ons alleen te houden." 

Lees het hele interview met Kelly Piquet nu in Vogue. 

RTL Boulevard
Kelly PiquetMax Verstappen