Er is in deze bovenwoning in Amsterdam Oud-Zuid gebruik gemaakt van veel hout, veel velours en best wat moderne kunst. Maar in tegenstelling tot de bewoner zelf, wordt het geheel nooit schreeuwerig. Integendeel.

Opvallend onopvallend en smaakvol

Het optrekje waar Robert Jensen in 2002 €1,25 miljoen voor neerlegde heeft een soort ingetogen chicheid over zich. Wederom, integenstelling tot de eigenaar dus. De enige uitspatting die we aantreffen is de wijn- c.q. champagneklimaatkast, maar zelfs deze heeft dankzij het bijborende wijnvat iets stijlvols.

Kortom, wie door de spaarzame foto's die de makelaar beschikbaar stelt bladert, zou nooit verwachten dat juist Robert Jensen, erkend praatjesmaker van beroep, hier zou wonen. Overigens wie goed oplet komt bij de makelaar op de site ook geen champagnemuur tegen. Klopt, die is te zien in de verkoopbrochure betreffende deze woning, die Quote in handen heeft.

De makelaar van dienst heeft dit pand in de stille verkoop gezet en zonder deze brochure zouden we dan ook zeer weinig weten. Gelukkig lezen we daar dus dat het aantal bewoonbare vierkante meters er 184 bedraagt, dat er een lift aanwezig is evenals een sauna. Kijk aan.

Geschat prijskaartje woning Robert Jensen

Zowel op de site van de makelaar zelf, als in de brochure treffen we geen prijskaartje. Daarom schat Quote op basis van de locatie en de aanwezige features dat de vierkantemeterprijs ergens tussen de €12.000 en €15.000 ligt. Voor Amsterdam Oud-Zuid-begrippen zou dat niet gek zijn.

Afijn, een snelle rekensom leert dan dat deze woning maximaal €2,76 miljoen zou moeten opbrengen. Dat correspondeert dan weer enigszins met de hypotheken ter waarde van in totaal €2,8 miljoen die Jensen op het optrekje heeft laten vestigen.

Goed, een persoonlijkheid kan verschillende kanten bezitten, dat blijkt maar weer uit deze woning. Dus maalt u niet om de immer kritische theorietjes van de zelfbenoemd expert in van alles en nog wat, kijkt u dan vooral even verder. Want dit optrekje is op zichzelf echt een pareltje.