Ziyech-terugkeer bij Ajax bemoeilijkt: 'Daar zitten ze mee in de maag'

Ziyech-terugkeer bij Ajax bemoeilijkt: 'Daar zitten ze mee in de maag'

16-12-2022 10:14 Laatste update: 10:20
144

Ajax staat voor een drukke transferwinter. Althans, dat vermoedt Freek Jansen, clubwatcher namens Voetbal International. Een terugkeer van Hakim Ziyech lijkt een lastig verhaal te worden.

Behalve Daley Blind, verwacht Jansen dat ook Mohammed Kudus en Edson Álvarez uit Amsterdam vertrekken. Kudus staat er na het WK internationaal goed op. "Die wil naar Engeland, er is veel interesse voor hem", zegt Jansen in de Pak Schaal podcast van Voetbal International. "Borussia Dortmund wil hem ook. Ik denk dat je nu nu de hoofdprijs voor hem moet pakken."

De transfersom die Ajax voor Kudus ontvangt zou Jansen investeren in de rentree van Ziyech. "Maar de meningen zijn verdeeld binnen Ajax. Dat heeft onder meer met het financiële aspect te maken", zegt de clubwatcher, die benadrukt dat er nog iets speelt wat een terugkeer in de weg kan zitten. "Natuurlijk zitten ze een beetje in de maag met Francisco Conceição. Met hem hebben ze een plan."

Doelman
Ajax zoekt op de markt naar een nieuwe keeper, weet Jansen. "Gorter wil verhuurd worden om ergens anders ervaring op te doen. Ajax heeft een lijst met keepers, daar staat Noppert ook op. Ze willen een keeper waar ze de komende jaren mee vooruit kunnen."