Een stoeptegel geeft aan dat er op een tramhalte aan de Eendrachtsweg niet gerookt mag worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een stoeptegel geeft aan dat er op een tramhalte aan de Eendrachtsweg niet gerookt mag worden. © Jan de Groen

Verwarring op ‘rookvrije tramhalte’: roken mag niet, maar de prullenbak heeft wel een asbak

Hoera, Rotterdam heeft een rookvrije tramhalte! Maar wacht even, roken op een OV-station was toch al verboden? Dát blijkt ingewikkeld te liggen.

2 reacties

  • Aart Schutte

    1 jaar geleden
    Waar gaat het over? Zitten de mensen die kritisch zijn over roken-niet roken wel in het OV en/of de tram? Of veroorzaken we nu het tegenovergestelde, net zoals veel situaties in de samenleving. Geen respect voor elkaar en met elkaar in de samenleving brengen, maar juist kolen op het vuur gooien. Wat zegt een onderzoek hier over?
  • Nico Van der Meer

    1 jaar geleden
    Het is even wennen, zo als in het verleden in vliegtuigen waar je niet mag roken maar waar wel een asbak in zat. In plaats dat je over veranderingen verbaast ben, is misschien een kans om daadwerkelijk een positief zet te zetten in een rookvrije omgeving voor andere.
  1. Dealen, inbreken en vechten: Rodney zat in zijn jeugd jaren vast, nu runt hij een succesvol koffie-imperium
    PREMIUM

    Dealen, inbreken en vechten: Rodney zat in zijn jeugd jaren vast, nu runt hij een succesvol kof­fie-imperium

    Ex-gedetineerden die een kopje koffie serveren en hun zaak die iedere dag weer vol zit. Het succes van een Rotterdamse koffietent - nota bene gevestigd in een oud politiebureau - wordt alleen maar groter en groter. Zeker nu hun koffie ook nog eens in de supermarkt komt te liggen én ze uitbreiden naar een volgende grote stad. ,,Wij zijn geen gesubsidieerde sukkels die maar wat aankloten.”
    Rotterdam