Direct naar artikelinhoud
video

SNL maakt trailer voor onvindbare actieheld: de Republikein die Trump durft tegenspreken

.

Welke Republikein durft op te komen tegen president Trump? De satirische tv-show Saturday Night Live (SNL) had er een heldenrol voor weggelegd in een heerlijk dramatische trailer. Helaas: die Republikein blijkt onvindbaar.

SNL haalde de regering-Trump dit weekend weer uitgebreid door de mangel. Kate McKinnon kroop opnieuw in de huid van de in opspraak gekomen justitieminister Jeff Sessions. Dit keer werd Sessions in een Forrest Gump-jasje gestoken, in gezelschap van de Russische president Vladimir Poetin - inclusief ontblote bast.

Ook Mike Pence, van wie vorige week bekend werd dat hij een privaat e-mailadres gebruikte toen hij nog senator was, werd bespot. En dan waren er natuurlijk ook de tweets waarin Trump claimde dat president Obama hem afgeluisterd zou hebben.

Dat er amper Republikeinen zijn die kritiek durven te uiten, is ook SNL niet ontgaan. In een theatrale trailer gaat de televisieshow op zoek naar een nieuwe volksheld: de Republikein die zijn mond wel durft opendoen tegen Trump. Wie nog even dacht dat senator John McCain de hoofdrol zou krijgen - of een andere Republikein die wel eens kritiek heeft geuit, is mis. De vacature blijft voorlopig leeg.