Buitenland

Pfizer wil kinderen van 6 maanden tot 4 jaar boosteren in VS, voorstel ligt bij FDA

05-12-2022 14:17

Bron: Ground Picture/Shutterstock

5 december (Reuters) Pfizer Inc en zijn Duitse partner BioNTech SE hebben maandag gezegd dat ze een aanvraag hebben ingediend bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor toestemming voor noodgebruik van hun Omicron-aangepast COVID-19 vaccin booster voor kinderen van 6 maanden tot 4 jaar.

Indien toestemming wordt verleend, zouden kinderen de primaire serie ontvangen die bestaat uit twee doses van het originele Pfizer-BioNTech COVID-vaccin en één injectie van het Omicron-aangepaste bivalente vaccin, aldus het bedrijf.

Bivalente boosters

Het bivalente COVID-19-vaccin, dat gericht is tegen de oorspronkelijke stam en de BA.4/BA.5 Omicron-subvarianten, is momenteel toegestaan als boosterdosis voor de leeftijd van 5 jaar en ouder in de Verenigde Staten en de Europese Unie (EU).

Vorige maand bleek uit een realistische studie bij meer dan 360.000 mensen in de VS dat de bijgewerkte bivalente boosters, waaronder die van concurrent Moderna Inc, een betere bescherming boden tegen nieuwe subvarianten van het coronavirus bij mensen die tot vier doses van het oudere vaccin hadden gekregen.