EU: Twitter riskeert boete of ban bij niet naleven regels (wnl.tv)


Sociale-mediabedrijf Twitter kan een boete krijgen of helemaal worden verbannen als het zich niet aan de Europese regels houdt. ...

door Oeps112 in Politiek  ·  39 Reacties

  • 8
  • 497x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

EU heeft liever censuur en eenzijdige berichtgeving, maar dat was al duidelijk.
Bah, wat vallen ze door de mand.

4
1 Seconda

Ze zijn echt doodsbang voor het vrije woord,. Bizar dat de vrijheid van meningsuiting in de tegenwoordige wereld hand in hand gaat met de woekering van autoritarisme en conformisme. Heeft de mens behalve een aangeboren drang naar vrijheid misschien ook een instinctief verlangen naar onderwerping? We gaan zo langzamerhand een hele enge kant op.

3
2 Reconquista

"Het dictaat van Brussel"

Zullen we dat als Nederland ff zelf bepalen! oh nee ... kan niet meer
BAH

4
3 Vageali6888

Mooi zo! Dichttimmeren die zaak. En voor degenen hierboven, je kunt nog altijd op een zeepkistje klimmen.

2
4 Feldwebell

@4 Nee dat kan ik niet en wil ik niet. Wordt wel druk zo.

2
5 soapbox

@4
Je kan ook recht voor zijn raap zijn en gewoon toegeven dat je een bloedhekel aan andere meningen hebt en ze het liefst zou censureren, cancelen en wie weet wat nog meer. Je kan nieuw rechts met censuur en vervolgingen vertragen maar je kan het niet tegenhouden. Ook niet met totalitaire regeltjes waar jij blijkbaar geen moeite mee hebt (totdat het zich tegen jezelf keert)

3
6 Reconquista

@6
Doe niet zo hysterisch, zoals je kunt lezen mag je van mij nog altijd op een zeepkistje je mening de wereld in slingeren. Zonder stekker welteverstaan.

4
7 Feldwebell

@7

Laten we de rollen omdraaien , jouw type mening verbannen uit de media en internet ... mag jij op dat zeepkistje gaan staan met je vriendjes

3
8 Vageali6888

Twitter is zodanig aan het ontsporen nu dat het de vraag is of ze overleven.

Gaan jullie Elon Musk dan ophangen?

1
9 zeikenderechter

Maar owee als je iets negatiefs over de Twitterbaas tweet..

Nepnieuws, naaktfoto's van anderen en leugens zijn geen 'mening'!

Het is een groot antisemitisch nep SM geworden onder Musk..

1
10 GreyB

Maar ISIS, Al Qaida en Neo-Nazi's zijn blij met jullie.

Rekruteert een stuk gemakkelijker zonder die vervelende EU.

1
11 zeikenderechter

Twitter moet leugens en haat tegengaan.

Maar twee jaar stigmatiserende haat tegen en leugens over mensen die een medische ingreep weigerden omdat ze bijvoorbeeld jong en gezond waren, dat werd wel best gevonden. Toen hoorde je ze niet in Brussel.

Zelfde wat betreft het verhaal dat de boeren moeten worden uitgekocht om ruimte te maken voor migranten. Was ook zogenaamd een complot en een leugen, inmiddels wordt het gewoon toegegeven dat er steden gebouwd moeten worden en daarom de boeren op moeten zouten.

Daarmee geven die politici dus gewoon toe dat ze eerder logen. Maar daar maakt die Franse knakker zich dan weer niet druk om.

4
12 progressiefliberaal

@10 ,

Aanstellerij.

Er is nauwelijks wat veranderd. De meeste mensen schreeuwden ook al 'moord en brand' nog voor de man überhaupt het gebouw had betreden.

3
13 progressiefliberaal

Sowieso onzinnig trouwens, dat gedram over 'nepnieuws' bestrijden.

Alsof je volwassen mensen bij het handje moet houden en ze moet vertellen wanneer iets een sprookje is.

Mensen hebben zelf een plicht zich te informeren. Doen ze dat niet, dan heeft het ook geen zin dat meneertje Breton ze gaat vertellen wat echt is en wat niet.

Karl Popper noemde het de 'strain of civilisation' - de last die nu eenmaal hoort bij het zijn van een vrij individu in een open samenleving.

2
14 progressiefliberaal

@14

De vraag is wat Popper had geroepen als ie Twitter ooit gezien had? In een vrije samenleving, waar het nieuws netjes gereguleerd wordt door kranten, met hun editors en journalisten, is het een vrij consequentieloos statement.

Toch zeker niet de emmers snot die nu online om je oren vliegen. Kijk alleen op dit forum. Het is allemaal pulp dat gelinkt wordt. De ene halvegare website na de andere. De consumenten hier lijken meer op schimmels dan op zichzelfinformerende-burgers. Ze zijn dol op al die onzin.

Daarbij praat je een beetje tegenstrijdig, want je begint ermee dat Twitter leugens moet bestrijden.

Nepnieuws = leugens.

1
15 zeikenderechter

@15 ,

"Daarbij praat je een beetje tegenstrijdig, want je begint ermee dat Twitter leugens moet bestrijden."

Was bedoeld als dat die Fransman dat vindt. Stond er inderdaad wat onduidelijk.

1
16 progressiefliberaal
17 Moien

@14 Popper was toch ook van de tolerantie-paradox? Je moet een tolerante samenleving verdedigen tegen de intoleranten, omdat anders de toleranten het onderspit delven en daarmee de tolerante samenleving, zoiets. (Te lui om het precies op te zoeken.)

Al dat extremistische nepnieuws ondermijnt de tolerante samenleving. Ik vind het helemaal niet gek dat daar paal en perk aan wordt gesteld.

(Verder natuurlijk denklessen vanaf de peuterspeelzaal, per direct. Dan zien mensen misschien wél hoe je kunt achterhalen of iets flagrante onzin is of niet, of een redenatie zindelijk is of dat er de ene drogreden na de andere wordt gehanteerd. Bijvoorbeeld.)

1
18 Smiling

De EU en vrijheid (van meningsuiting), het blijft toch vaak een moeilijk huwelijk.

3
19 JackKropotkin

@9 Kom je er weleens? Ik merk geen verschil met een paar maanden terug. Er zijn wat mensen terug kunnen keren zoals James Lindsay (die echt voor een futiliteit was geband).

3
20 JackKropotkin

@20

Nee. Ik ga even af op recente rapporten dat hate-speech met iets van 30% is toegenomen, het ontslagbeleid van Musk, en z'n eigen opmerkingen dat ze op het randje balanceren omdat adverteerders weglopen.

Ik zie dat onder zijn moderatie-beleid niet gauw bijtrekken. Ik heb natuurlijk geen inzicht in de financien en of Musk open kaart speelt (dan wel overdrijft).

1
21 zeikenderechter

@20 In mijn eigen Twitter-tijdlijn is niet zoveel aan de hand. De Amerikaanse pro-democratie-strijders en extremisme-bestrijders die ik volg maken zich echter wel degelijk zorgen over de veranderingen, zij zien die toename van haat beslist wel..

1
22 Smiling

@18 ,

Ja, dat was hij. Maar hoewel mensen graag die paradox aanhalen om hun eigen intolerantie goed te praten, had Karl als oplossing vooral het in instituties inbouwen van mechanismen zodat (bijvoorbeeld) een gekozen persoon met dictatoriale neigingen de democratie niet af kan schaffen. Het meer genuanceerde deel van het verhaal dat helaas vaak vergeten wordt.

Mensen vanuit overheidsorganisaties het zwijgen opleggen of eisen dat hen wordt voorgekauwd wat de waarheid is? Denk niet dat hij dat toe had gejuicht.

1
23 progressiefliberaal

@4 ,

En als er dan iemand op dat zeepkistje op het lokale kerkplein gaat staan, moet de burgemeester dan ook ernaast gaan staan om te modereren en te vertellen wat waar is en wat niet?

Indien nee, dan zou dat meteen duidelijk moeten maken waarom het belachelijk is om van overheidswege je te bemoeien met dit soort zaken.

De enige keren dat er iemand nodig is die zich gaat buigen over of iets gezegd had mogen worden, is als het zaken betreft die strafbaar zijn zoals oproepen tot geweld of smaad en laster. En daar hebben we al rechters voor.

0
24 progressiefliberaal

@23 Het gaat niet zozeer om afwijkende meningen. Het gaat om haat, om antisemitisme, om extremisme, dat soort zaken. Daar mogen wat mij betreft echt wel mechanismen ingebouwd worden om te voorkomen dat de samenleving onleefbaar wordt.

3
25 Smiling

@18

"Al dat extremistische nepnieuws ondermijnt de tolerante samenleving"

Eens , als het echt extremistische nepnieuws is . Meestal is het gewoon een ongemakkelijke mening die verbannen wordt

1
26 Vageali6888

@22 “De Amerikaanse pro-democratie-strijders”

Ik heb ook ‘Amerikaanse pro-vrijheid-strijders’ in mijn tijdlijn (heb een mix) en die zijn juist wel gecharmeerd van het wat loslaten van de censuur op Twitter door Musk.

1
27 JackKropotkin

@21 Het gaat volgens mij niet om het huidige moderatie beleid, het is nog niet zo vrij als tijdens de eerste jaren van Twitter, maar meer de angst voor uit de hand lopen en de druk die door allerlei tegenstanders van meer vrijheid van meningsuiting wordt uitgeoefend.

1
28 JackKropotkin

@27 Het zijn twee dingen: is er sprake van een toename van berichten die eerder niet mochten, en hoe beoordeel je dat?

Als gebruiker vind ik het wel prettig als antisemitisme en racisme en zo een beetje uit mijn tijdlijn blijven - ik zie de bende nu wel binnensijpelen, ik blokkeer en rapporteer meer dan een paar maanden geleden.

Ik denk dat ik het wel prima vind als de overheid in grote lijnen aangeeft wat wel en niet mag - doe maar geen kinderporno verspreiden, doe maar niet oproepen mensen te vermoorden, dat werk. Het is wat mij betreft daarna aan het platform om individuele uitingen te modereren. En de rechter kan zich er achteraf natuurlijk ook altijd nog over buigen, als iemand vindt dat bepaalde uitingen ten onrechte zijn blijven staan (of verwijderd),

1
29 Smiling

@19 Komt door die fascistische partij waar jij op stemt schaap 🐏

0
30 nikkie01

@25 ,

Dat zeggen ze ja, dat het daarom gaat. Alleen slaat dat nergens op.

Want zou Elon werkelijk van plan zijn ervoor te zorgen dat haat en antisemitisme (meer) vrij spel krijgen? Van de man zelf krijg ik een heel ander beeld.


https://twitter.com/elonmusk/status/1593673339826212864

Zoals ik ook al eerder opmerkte: veel mensen die zo lopen te jammeren, jammerden al nog voordat hij ook maar iets had gedaan of kunnen doen (overigens, voor de volledigheid: er waren ook een hoop mensen die hem prezen nog voor hij iets had gedaan).

Musk heeft allang aangegeven haat tegen te willen gaan. Dat politici als Breton en Verhofstadt allerlei dreigementen uiten, is gewoon omdat ze het niet kunnen verkroppen dat er wat meer vrijheid van meningsuiting komt. En dat hij de nodige figuren de laan uit heeft gestuurd die censureerden op basis van politieke voorkeur, suggereert ook helemaal niet dat hij van plan is haat vrij spel te geven op Twitter.

Kortom: het gaat degenen die over Musk klagen wel om afwijkende meningen. Want daar kunnen ze wellicht niet zo goed tegen, dat doet zeer, ze snappen het belang van de vrijheid van meningsuiting niet of whatever.
Dat 'haat' is gewoon een slap excuus om zich achter te verschuilen, er is geen enkel bewijs voor dat het logisch is dit te koppelen aan de overname door Musk.


Het is overigens ook niet voor niks dat nogal wat bekende Twitteraars meteen riepen dat ze naar Mastodon vertrokken omdat ze daar wat makkelijker in een echokamer kunnen zitten. Er is wat dat betreft wel nogal wat bewijs voor mijn claim - dat deze mensen gewoon niet zo goed tegen andere meningen kunnen en liever geen ander perspectief dan het eigen zien.

0
31 progressiefliberaal

@31 Als alles blijft zoals het is, wordt er ook niet beboet of geblokkeerd. Het zijn bestaande regels. Musk wordt er, als ik het goed begrijp, op gewezen dat die gewoon geldig blijven.

(De Twitteraarster die definitief naar Mastodon verhuisden - in mijn tijdlijn maar heel weinig - deden dat vooral om niet continu met hatelijke en dreigende berichten geconfronteerd te worden. Over afwijkende meningen kun je het hebben, over ‘je zou beter dood zijn’ niet. Ik kan me wel voorstellen dat je daar snel genoeg van krijgt.)

1
32 Smiling

Lan leven de EU question. Bannen zullen we! XD

0
33 DikkeTor

De vorige eigenaars lieten er allemaal haatzaaiende IS video's op staan , met vrouwen die door een groep gestenigd worden / mensen die ondersteboven in het zuur gedompeld werden en erger ...

Waar was de EU ?

0
34 Vageali6888

Waar blijft die NEXIT?

1
35 grovi

@35 next...

1
36 Tussenderegels

@29 Kinderporno en oproepen om iemand te vermoorden zijn nu niet ineens toegestaan op Twitter en de overheid geeft al lang aan dat dat niet mag en strafbaar is.

Het probleem met Twitter de laatste jaren was wat mij betreft vooral het 2-maten systeem, wel Trump cancelen maar bijvoorbeeld Khamenei met zijn antisemitische slurs wel laten twitteren.

De reden hiervan zie je ook doorschemeren in de zgn Twitterfiles.

1
37 JackKropotkin

@37 Er was (en is) inderdaad sprake van grote willekeur. Alle kanten op, trouwens, ook flagrant antisemitisme bleef (en blijft) regelmatig gewoon staan. Misschien kan dat ook wel niet anders, zo’n groot platform en mensenwerk.

1
38 Smiling

@38 Het antisemitisme, van alle kanten trouwens (ik breng die nuance er ook maar in question) , blijft wel een ding op Twitter en andere social media. Dat wordt de laatste tijd helaas steeds openlijker en groter en is een flink probleem.
(Gelukkig is Kanye West wel opnieuw geband van Twitter en zijn figuren als Nick Fuentes er nog steeds niet hoewel er wel videootjes van m voorbij komen).

0
39 JackKropotkin

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Ronin
Offtopic

@2392Dit is een forum waar jij ongestoord iedereen "Val dood, kankerlul" kon toewensen zodra jij enig weerwoord kreeg.Prikkelbeens, jij vi...

zojuist geplaatst door Ronin

VBOH
Timmermans haalt uit naar Wilders, waarschuwt VVD en NSC

Die GroenLinks-PvdA-leider heeft last van zure oprispingen. ...

1 minuut geleden geplaatst door VBOH

Rooibos
Blamage voor Rutte en Ollongren: "Het Oekraïense F-16-trainingsprogramma is mislukt", zeggen de Fransen - Dissident.one

Heerlijk. De zoveelste blunder van de NAVO. Meer graag....

1 minuut geleden geplaatst door Rooibos

sockknitter
“Verandering van strategie”: Duitse militaire expert roept de NAVO op om Rusland rechtstreeks te confronteren - Dissident.one

Geen idee uit welke Russische duim gezogen heeft, maar ik kan nergens vinden, dat Lang dat gezegd zou hebben....

2 minuten geleden geplaatst door sockknitter

DWZ
Waarom het kappen of uitdunnen van bossen op de Veluwe kan helpen tegen drinkwatertekort

Wat een waardeloos idee.Ik denk dat men beter kan gaan kijken naar de import van mensen.Meer inwoners = meer behoefte aan drinkwater....

6 minuten geleden geplaatst door DWZ

baba jaga
Offtopic

@2371 Als laatste.Ik had het over mij niet over jou aandachts geil persoon....

8 minuten geleden geplaatst door baba jaga

LoydMorris
Stem mee! Maak van Eindhoven de leukste gemeente van Nederland!

Laat maar. . . . Ik ben blij dat ik weg ben uit deze verpauperende stad. . . ...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

baba jaga
Offtopic

@2373 ik ben niet degen die anderen de tyfus enz wens toch?En wees aub stil tegen mij ik heb geen zin in jouw gezever....

10 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Hendrianus
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Voor christenen, https://www.zoeklicht.nl/artikelen/valse-profeten-wolven-in-schaapskleren-95" Valse profeten zeggen wat de mensen graag horen...

11 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
Offtopic

@2386 Gut, dan ben je helemaal geen puber! Ik dacht dat jij op de middelbare school zat. Hooguit. Vanwege je stupide aannames en gescheld, weet ...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
WapboldPorns GratuitsKajal Xxx PhotoVrkm-1116Allie Rae Onlyfans LeakedInternet ChiksKorea SexX M Xx.comHot Granny Sex VideosIndian Mallu Sex VideosFamily Guy Porn ComicsPeter LeJp PornHardcore Couple PornPhun.rogMelainie MonroeNikki Bella HottestSuoirensuGoodhead PornDesi Cum EatingFree Sex Video ClipsPetite NudeK0rean PornSexo CaseroHannah Goldy LeakedElizabeth XxxCzech Couples PornHentairuleMom Nude PicsBest Hot Porn VideosBoy And Boy XxxNepali Sex Video HdBeautiful Romantic PornCamila Torres Video60 Plus MilfsHot Romantic Sex ComSex Videos With AudioDesi Sari SexIndian Bhai BehanGrupo De PutariatelegramAmeliavieraSkyla Novea PornTickle PornExxxtra Small SexLadyboy XxxxPorn TightpussyMz PokeMom Porn ForceWebcam NudeBig Tit RedditAmouranth Onlyfan LeakSite De PornosBangla X VideosAlessandra Torresani NudeVarbieLuna Star OnlyfansPregnant LesbianpornBarrzers VideoDayna VendenttaRedhead Hot NakedMalayalam Movie Sex VideosBbc DildoCaight MasterbatingBollywoodxxxCam ChaturbateVideos Hot GratuitNew Xxx Video 2020Tamil Aunty Ool VideosDeeptaboo ComAnime Porn LezSamus HentRomemtic PornTravestis PornosListcawerM Perfectgirls NetImhentaieMilla Jovovich NakedKim Cattrall NakedSara Ali Khan SexCyberspaceangelBarb CummingBbc At Glory HoleXhamster FreeSexy Porn Video ComGaybrothers PornHd Desi PronTwo Man Sucking BoobsGloryhole DeepthroatingXvideleSexy Gay PornXxx.hamster PornoVintageanalXxx NmSon Forced PornVídeos De Sexo AmadoresPeladas AnimeChubby Latina NudeKishi3dGf AnalSpitroasted GayLesbian Porn RuffJanhvi Kapoor Hot SexBig Hairy TitCodacudiIndian Aunty.inAbagail Ratchford NakedOld Man Xxx MovieTeddybearosito NudesNude SwimmimgGloryhole BisexRule 34 VideBonny KinzPortugal PornAunt Cass NudeAva Addams DpHo Porn VideosBad Dragon SleevePlushy PornFree Interrcial PornNoodle MagazinrComic Porn StripsBigbangempirePornoiradoHatsune Miku HentLoud OrgasmReshma SexCameltoe GirlsThong VoyeurPo R N Hu BPiperperi PornNatali PolykovaAna D Armas HotBleached HentaiTittys Falling OutGirl CumshotAbby Berner XxxPorn Anna Nicole SmithDallas Cheerleaders NudeReallifecam T OAriel PornSkarlett KnightThat Malicious AgeSexxccFull Uhd PornBlonde Milf AnalHindi Blue Picture Sex VideoSex Indian MaidEva Elfia PornLulu ChuChuukese Niwit