Winnares van de Nobelprijs voor de Vrede eist wapens ter bescherming van de Oekraïne

(Vertaling: E.J. Bron)

Vrede scheppen met wapens – is dat mogelijk? Ja, zegt een mensenrechtenactiviste. Ze eist meer oorlogsmaterieel voor de Oekraïne om zich tegen Rusland te verdedigen. De advocate werkt voor een centrum in Kiev, dat dit jaar de Nobelprijs ontving.

Alexandra Matwijtsjoek (foto), het hoofd van het Center for Civil Liberties, dat in oktober met de Nobelprijs voor de Vrede werd onderscheiden, riep deze week op tot meer wapenleveringen aan de Oekraïne. In een gesprek met AFP zei ze:

Als iemand me vraagt hoe deze lang aanhoudende misdaden in de bezette gebieden gestopt kunnen worden, kan ik alleen maar antwoorden: voorzie de Oekraïne van wapens om deze gebieden te bevrijden.”

Daarbij maakte ze duidelijk dat de eis naar wapens voor haar als mensenrechtenactiviste komisch zou klinken. Maar het internationale recht, haar gebruikelijke wapen ter verdediging van de mensenrechten, zou volgens haar geen effect meer hebben:

Ik vind het een merkwaardige situatie en een duidelijk signaal dat er met het hele internationale systeem iets niet klopt wanneer een mensenrechten advocate bedelt om luchtafweersystemen.”

Desondanks zou meer schade aan de kritieke infrastructuur verhinderd moeten worden, verklaarde de 39-jarige. “We hebben luchtafweersystemen nodig. We hebben meer soorten militaire installaties nodig, die ons helpen onze hemel te beschermen.” Bovendien zou de Oekraïne dringend humanitaire hulp nodig hebben om “deze harde winter door te komen”. Ze verklaarde dat ze zelf net meer dan drie dagen zonder stroom en verwarming in haar huis in Kiev zou hebben doorgebracht.

Volgens Matwijtsjoek zou haar in het jaar 2007 opgerichte organisatie alleen maar het “ambitieuze doel hebben om elke oorlogsmisdaad” te documenteren die door Russische soldaten in de Oekraïne zou worden gepleegd. “Wij documenteren menselijk leed, en dat is heel hard.”

De Nobelprijs voor de Vrede word tin het kader van een plechtige ceremonie op 10 december in Oslo uitgereikt, de sterfdag van de uitvinder en filantroop Alfred Nobel. Dit jaar ging de prijs naar pro-westelijke activisten: de Russische mensenrechtenorganisatie Memorial, het hoofd van het Wit-Russische mensenrechtencentrum Wesna Ales Beljazki en het Center for Civil Liberites uit de Oekraïne.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Winnares van de Nobelprijs voor de Vrede eist wapens ter bescherming van de Oekraïne

  1. Julia zegt:

    Oorlogshitsers zijn degenen die nog in aanmerking komen voor de nobelprijs van de vrede. Schaf maar af die misplaatste nobelprijs slaat nergens meer op. Het is net zo triest als de jaarlijkse uitreiking van een lintje.

    Geliked door 1 persoon

  2. delamontagne zegt:

    Jens Stoltenberg, Secretaris General van de NATO:”de beste manier om voor VREDE in Ukraïne te zorgen is door het te bewapenen, want…………WAPENS REDDEN LEVENS”
    / / /
    In een interview dat Zondag doot het Duitse blad “Welt am Sonntag” werd doorgegeven, noemt hij het cruciaal dat Dts-+land Ukra\ïne met wapens steunt.
    Dit was 2 dagen voor de vergadering van de NATO in Bucharest, Roemenië.
    Stoltenberg wees erop dat Poetin met “toenemende brutaliteit” reageert op de Russische militaire mislukkingen.
    Als voorbeelddaarbij verwees hij naar de luchtaanvallen op de Oekraïense energie-infrastructuur voor de winter.
    “Poetin probeert de winter als wapen te gebruiken.
    Maar dat zal hem niet lukken”, zei de secretaris-generaal van de NAVO.

    BRON:
    https://magyarnemzet.hu/kulfold/2022/11/jens-stoltenberg-a-nemet-fegyverkeszletek-eleteket-mentenek-ukrajnaban
    ( was vertaald uit Hongaars naar Fr. ))

    Ook in Duits;
    Source: https://www.welt.de/politik/ausland/article242352045/Jens-Stoltenberg-Waffen-aus-Deutschland-retten-Leben.html

    Geliked door 1 persoon

  3. Frans zegt:

    Die hele Nobelprijs voor de vrede is een lachertje. Geven ze deze prijs aan iemand van een organisatie in Oekraïne. Oekraïne dé verantwoordelijke van de SMO van Rusland. De verantwoordelijke voor de moord op meer dan 15000 Oekraïners in het oosten van het land sinds 2014. Dit is net zo belachelijk als toen Obama bij zijn aantreden deze prijs kreeg. Hij kreeg deze prijs alleen maar omdat hij zwart was. Hoeveel oorlogen heeft hij in zijn ambstermijn gevoerd? Ze hadden hem de prijs moeten afnemen deze oorlogszuchtige gek. Deze prijs devalueerde iedere keer weer en stelt dus eigenlijk helemaal niets voor.

    Geliked door 1 persoon

  4. bobzelf zegt:

    NOU DEZE GAAT OP MIJN LIJSIE HOOR .DE VRAGEN IN DE HEMEL

    DELAMONTAGNE ZEI DAT IK ZEER WAARSCHIJNLIJK DAT UITGEWOONDE HEMEL CAFE BOVEN NIET MOCHT BETREDEN ..

    HIJ HAD DAAR ZIJN TWIJFELS OVER ZEI HIJ MAANDAG !!

    OMDAT IK NIET ECHT FAN WAS GEWORDEN NA DIT WEEKEINDE MET DIE DEKSELSE CU EN SGP REAGEERDERS

    LEUK HE. DAT ONS BERTUS 2 BUSSEN VOL HAD UITGENODIGD

    DUS OOK EFFE VRAGEN AAN DIE MAFKETEL BOVEN WAAR MET UITZONDERING VAN DE DAMES HIER .

    AL DIE WIJVEN 1 NOG NIET WEGGEZOPEN HERSENCEL HEBBEN ..
    EN
    WEL FLUITEND DE SPINAZIEACCADEMY HEBBEN AFGEZWOEGD .

    HAD HIJ DAAR EEN BEDOELING MEE. ???

    ONZE BUSHALTE 39 FUGUUR OP DE LIJN SINAI . CAIRO JERUZALEM “”

    IK VRAAG DIT EVEN VOOR EEN VRIEND

    OOM SALOMO

    Like

  5. bobzelf zegt:

    DE VOLGENDE NOBELPRIJS ..

    WORDT POSTUUM UITGERIJKT AAN “” ADOLF EICHMANN “”

    HEEFT GOED VOOR DE JODEN GEZORGD , DACHT IK ??

    DUS HET JAAR DAAROP .. ‘ZELENSKI

    DIE GING DOOR TOT DE LAATSTE UKRAINIER ..

    DUS MAN VAN HET VOLK .

    PUTIN NIET. DIE KWAM IETS TE LAAT OM 31.000 DODEN EN 51.000 GEWONDEN TE VOORKOMEN

    DUS LEKKER P UHHHHHHHHH

    GODVERDOMME IN WELKE VOLLEDIG GESTOORDE WERELD LEEF IK EIGENLIJK

    HEEFT IEMAND HIER DAAR OM GEVRAAGD ???

    OOM NOBELLLLLLLLLLLLLLLLL

    Geliked door 1 persoon

  6. Léon van Duren zegt:

    We hebben vrede nodig in Europa,het is mijn oorlog de terroristische COVID-19 pharma maffia klimaatfascistische oorlogsmisdadigers te stoppen!!

    Vladimir Poetin beschermt gewoon de Russische bevolkingsgroepen!!

    https://www.frontnieuws.com/poetins-oplossing-een-gefragmenteerd-tandeloos-oekraine-gescheiden-door-een-100-kilometer-breed-niemandsland/

    Like

  7. BosscheBol zegt:

    Oorlog is vrede. Vrijheid is slavernij. Onwetendheid is kracht.

    Like

  8. Ravian zegt:

    Toch knap hoor, als “mensenrechtenactiviste” in Kiev wonen en niet opgemerkt hebben dat Zelensky de hele oppositie verboden heeft, en de leden daarvan laat vermoorden en vervolgen.

    “Volgens Matwijtsjoek zou haar in het jaar 2007 opgerichte organisatie alleen maar het “ambitieuze doel hebben om elke oorlogsmisdaad” te documenteren die door Russische soldaten in de Oekraïne zou worden gepleegd. “Wij documenteren menselijk leed, en dat is heel hard.””

    Gezien de eerste Russische soldaten pas in februari van dit jaar in Oekraïne verschenen zijn vraag je jezelf dan natuurlijk wel af wat die organisatie van haar dan de afgelopen vijftien jaar zo allemaal gedaan heeft.
    Wat die organisatie in ieder geval niet gedaan heeft is de misdaden tegen de mensheid documenteren die Kiev al acht jaar lang op grote schaal in de Donbass begaat.

    Dat er voor door de Russen begane oorlogsmisdaden, in tegenstelling tot de vele door Oekraïne begane oorlogsmisdaden, geen spat bewijs bestaat is haar en haar organisatie blijkbaar ook al ontgaan.
    Verder heeft ze blijkbaar ook al niet in de gaten dat het Rusland is dat zich aan de internationale wet houd, en dat Oekraïne en haar westerse bondgenoten deze wet met voeten treden.

    Samenvattend kun je dus wel stellen dat “mensenrechtenactiviste” Matwijtsjoek een ordinair Oekraïens door het westen gefaciliteerd propaganda instrument is…

    Geliked door 1 persoon

  9. Joost Visser zegt:

    Mandela, Obama. Arafat en nu een oorloghitster kreeg de Nobelprijs voor ´vrede. Wat een kul.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie