Van Gaal enthousiast: 'Dat is hier fantastisch geregeld, beter kan gewoon niet'

Van Gaal enthousiast: 'Dat is hier fantastisch geregeld, beter kan gewoon niet'

16-11-2022 10:15
66

Louis van Gaal is diktevreden over de omstandigheden voor het Nederlands elftal in Qatar. Het is alleen wat warmer dan verwacht in Doha, zo'n 32 graden.

"De voorspellingen waren dat het nu al onder de dertig graden zou zijn, dus dit is geen voordeel voor mensen uit een kikkerland", vertelt Van Gaal op zijn eerste persconferentie vanuit het oliestaatje. "Hoewel kikkerland tussen aanhalingstekens geschreven kan worden, want we hebben tegenwoordig ook in Nederland hoge temperaturen." Hij erkent dat het een factor is. "Volgende week is het wat minder warm. Én er is airco in de stadions. We gaan ervan uit dat het geregeld is."

Over de faciliteiten heeft Van Gaal niets dan lof. "Ik ben hier als trainer van Bayern München al geweest. Ik weet dat hier alles perfect geregeld is. Daar ligt het niet aan. Het hotel is fantastisch. De faciliteiten hier zijn geweldig, het trainingsveld - wat eigenlijk het belangrijkste is - is top. Beter kan gewoon niet. En als je vraagt of de airco wat zachter kan, dan doen ze dat meteen", grapt Van Gaal, die de persconferentie met dat verzoek begon. "Daar valt niet over te tornen."

Van Gaal weet dat het de komende dagen belangrijk is om te acclimatiseren, aangezien de spelers ook veel gereisd hebben. "Eerst naar Nederland en toen naar Qatar. De eerste drie dagen ben ik daar mee bezig. Maar ik denk dat het goed gaat. Ik heb er heel veel zin in."