FC Groningen ontslaat Frank Wormuth. Club noemt aanstelling van trainer 'grote inschattingsfout'

Frank Wormuth tijdens zijn laatste wedstrijd als coach van FC Groningen, Fortuna Sittard-thuis.

Frank Wormuth tijdens zijn laatste wedstrijd als coach van FC Groningen, Fortuna Sittard-thuis. Foto: ANP

FC Groningen heeft trainer Frank Wormuth ontslagen. Volgens de club is er ‘onvoldoende draagvlak’ om verder te gaan met de Duitse oefenmeester.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus noemt de aanstelling van Wormuth ‘een grote inschattingsfout’. ,,Die reken ik mijzelf als technische eindverantwoordelijke enorm aan. De afgelopen maanden is gebleken dat het hier met FC Groningen geen goede match is geweest. De werkwijze van Frank is onvoldoende aangeslagen.’’

Bovendien is er volgens Fledderus onvoldoende sprake van ‘duidelijkheid en verbinding’. ,,Dat zie je terug in een gebrek aan ontwikkeling van de spelersgroep, de staf en de resultaten’’, aldus de technisch directeur. ,,De juiste voorwaarden om structureel en duurzaam succes te boeken, waren in onze ogen niet aanwezig.’’

Groningen won slechts drie van de veertien competitiewedstrijden en moest tegen Fortuna Sittard diep in blessuretijd de achtste nederlaag incasseren. Wormuth kreeg ook kritiek vanwege enkele uitspraken. Zo vergeleek hij onlangs de tijdelijke boycot door zijn spelers van RTV Noord met de situatie in Iran, waar mensen de straat op gingen om te protesteren.

Eerder ontslagen bij Heracles Almelo

Wormuth werd eind vorig seizoen ook ontslagen bij Heracles Almelo. De 62-jarige Duitser zou in de zomer sowieso al overstappen naar FC Groningen. Hij moest al eerder vertrekken nadat Heracles in de play-offs om promotie/degradatie was beland. Het had voor de Almeloërs niet het gewenste effect, want ze degradeerden alsnog naar de Keuken Kampioen Divisie.

Wormuth laat weten dat hij nu niet wil reageren op zijn ontslag.