Griffier Simone Roos, hier links op de foto naast Kamervoorzitter Vera Bergkamp.
Volledig scherm
Griffier Simone Roos, hier links op de foto naast Kamervoorzitter Vera Bergkamp. © ANP

Bergkamp wil Kameruitspraak om omstreden onderzoek Arib voort te zetten

Kamervoorzitter Vera Bergkamp trekt zich de bestuurlijke crisis aan die is ontstaan na het collectieve ontslag van de ambtelijke top. Hoewel griffier Simone Roos snoeiharde kritiek heeft op het bestuur van de Tweede Kamer, treedt Bergkamp niet terug.

104 reacties

  • Anny Toonen

    1 jaar geleden
    Oud kamervoorzitter Gerdi Verbeet gaf in Buitenhof duidelijke uitleg hoe Kamer en ambtenaren onderling moeten samenwerken. Zonder iemand te beschadigen een vlijmscherpe kijk op de hele chaos. Zouden ze maar eens ter harte nemen! Heel bedenkelijk dat de ambtenarentop nu stopt, juist omdat ook zij verzuimd hebben zaken op te lossen! Eigen hachje redden?. Het wachten is op nog meer beschadiging van Bergkamp én presidium. Geen toeval dat Arib weg moet nu de coronachaos moet worden onderzocht!
  • Willem Heerema

    1 jaar geleden
    Het is te hopen dat er snel een einde komt aan de affaire Bergkamp. De affaire krijgt meer en meer verliezers.
  • Willem Van der Stelt

    1 jaar geleden
    Hier blijkt weer dat ambtenaren alleen bezig zijn hun baan te verdedigen in plaats van het land te dienen.
  • Jan Leeuwenstein

    1 jaar geleden
    Simone Roos, de hoogste anbtenaar van de Tweede Kamer, met de uitstraling van een koffiezetapparaat. Kan ze sprekken. Steeds geflankeerd door de voorzitter of haar vervangers. Een leidinggevende die in haar eigen winkel zou zijn bedreigd. Nu heeft zij in het geniep weer een groepje meelopers om zich verzameld om Vera Bergkamp buitenspell te zetten. Wat bij Arib terug ketste in haar eigen gezicht wordt nu nog eens tegen de nieuwe voorziter ingang gezet. Vijf maal werkweigering? Vijfnaal ontslag
  • Marja Eeldert

    1 jaar geleden
    De kamer kan zich hier m.i. Niet over uitspreken, want dan wordt het politiek gemaakt.
  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?