Muziekliefhebbers zetten klimaatactivist Concertgebouw uit na verstoren requiem

Met videoDrie klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben vanavond rond 20.30 uur een concert in het Concertgebouw in Amsterdam stilgelegd. Tijdens een uitvoering van Verdi’s Requiem klom één van hen op een stoel om in een speech aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Het Concertgebouw keurt de actie af.

196 reacties

  • Marc Catheline

    1 jaar geleden
    @Hanneke Meer Op de zuidpool wordt het alsmaar kouder maar daar wordt nooit publiciteit aan gegeven.
  • E. Heins

    1 jaar geleden
    Deze zogenaamde activisten hebben alleen maar een abnormaal grore behoefte aan aandacht, meer niet. Ga wat zinvols doen met je leven en val anderen niet lastig met je mening.
  • albert van wijngaarden

    1 jaar geleden
    Ik heb het helemaal gehad met die activisten die maar blijven zeuren over het klimaat . Zeker nooit geschiedenis gehad op school ? Er is toch ook een ijstijd geweest ? Toen bestond de mens amper laatstaan bedrijvigheid in welke vorm dan ook . Het is een wave waar we mee moeten leven en die vegetarishe relschopper kunnen of willen dat niet snappen !
  • Erica van E-Meijer

    1 jaar geleden
    Ja ik maak me ook zorgen om het klimaat en de toekomst van de generaties na ons. Maar ik keur de manier waarop ze nu actie voeren echt wel af. Ga verdikkie naar het Binnenhof en plak je daar aan de muur vast! Locatie Schiphol is ook nog een mogelijkheid dan weet je zeker dat er (veel) mensen zijn die het klimaat niet zo belangrijk vinden.
  • Herman Vliet van

    1 jaar geleden
    Ik dacht eerst dat dit bij het requiem hoorde, totdat tot me doordrong dat Verdi het dan in het Italiaans of Latijn zou hebben opgeschreven.
  1. Esther kreeg net als Dieuwertje Blok een nieuwe neus: ‘Het heeft weken geduurd voor ik het durfde aan te raken’
    PREMIUM

    Esther kreeg net als Dieuwertje Blok een nieuwe neus: ‘Het heeft weken geduurd voor ik het durfde aan te raken’

    Binnenkort moet Esther van der Meulen naar het ziekenhuis voor een 'zomerneus’. Die is wat bruiner dan de prothese die ze nu draagt. Van der Meulen onderging dezelfde operatie als die presentatrice Dieuwertje Blok te wachten staat. Inmiddels is ze weer gelukkig, zónder en mét neus. En als ze ergens mee zit, is er altijd nog appgroep de Neuzenmaatjes. ,,Ja, het is heel ingrijpend. Maar het is niet het einde van je leven.”
    Loenen aan de Vecht