Meeste Nederlanders achter Clinton, behalve PVV-ers (ad.nl)


Meer dan de helft van de Nederlanders (67 procent) hoopt dat de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton de nieuwe Amerikaanse president wordt. Slechts 17 procent hoopt dat de Republikeinse opponent Donald Trump in het Witte Huis komt.Dat blijkt na het debat tussen de twee presidentskandidaten, dat in de nacht van maandag op dinsdag werd uitgezonden. Onder PVV-kiezers ligt die verhouding net iets anders: 46 procent kiest voor Trump en 41 procent voor Clinton. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond.Ook vindt een meerderheid van de Nederlanders (52 procent) dat Clinton het debat heeft gewonnen van Trump. Slechts 13 procent vindt dat Trump als debatwinnaar uit de strijd komt. Alleen onder PVV-kiezers scoort Trump (32 procent) als debater hoger dan Clinton (16 procent). ...

door verwijderd in Politiek  ·  185 Reacties

  • 0
  • 1195x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@147 Er staat toch 67% voor Clinton, toch niet 67% geen probleem hebben met corruptie? Mis ik iets? Help me out Bad_man, what's the story?

1
151 Gut

@100
Dan hebt u erg weinig mensenkennis, of erg weinig mensen ontmoet! Zooooo simpel!

4
152 elly

@147

Vrijwel alles is beter dan achter een wanna be dictator aanlopen, of die nou Trump of Wilders heet. Dat is meer iets voor 'uiterst intelligente mensen' *kuch - proest*.

2
153 MK2000

Onvoorstelbaar dat zo'n groot land met niets beters op de proppen kan komen

1
154 SO

Clinton is islam knuffelaar net als de PvdA en slijmbal van SA en ze wordt Door hun gefinancierd. Ik hoop dat Trump wint

8
155 Kiron

Er moet eens flink worden onderzocht van wie de overdreven grote bakken geld afkomstig zijn die Hillary en Bill toucheren voor hun speeches.

5
156 fin.demeer

Symptoomfiguren als Wilders en Trump zijn de voorboden van de ondergang van de linkse kerk die zijn houdbaarheidsdatum nadert. Wat hiervoor in de plaats komt zal de geschiedenis uitwijzen.

4
157 fin.demeer

@153 ,
Dat ("wanna be dictator") zegt u goed. Beiden zijn m.i. ongeschikt om een land te besturen. Echter, beiden zijn m.i. ook voorboden van iets wat gaat komen: een beeldenstorm tegen de linkse indoctrinatiekerk.

3
158 fin.demeer

@157 ,

welke linkse kerk?

0
159 jodelatedieho

De soep wordt niet zo heet gegeten . Clinton en Trump als presidentskandidaat hebben een leger van politieke en financiele adviseurs om zich heen die de koers van de VS uitzetten. Het verschil in beiden is dat Clinton met haar foundation de belangen dient van de politieke elite en de multinationals en Trump niet. Het succes van Trump komt omdat hij tegen het establisment aan schopt en dat is hard nodig vinden veel kiezers. Men heeft geen vertrouwen meer in de politiek. Zo ook in Nederland. Trump krijgt het voordeel van de twijfel in deze.

4
160 Bakgraag

@16 "Betreft Trump , hij heeft helemaal geen minachting voor vrouwen en latino's. Hij is gewoon niet van het positief discrimineren"

Hij heeft bij veel van zijn tv-optredens toch echt wel duidelijk (d.w.z. tot op het schofterige af) laten merken dat hij het niet heeft op (sterke) vrouwen en latino's (en ook homo's), dus houdt hij idd niet van positief discrimineren.... Maar duidelijk wel van de negatieve variant..

En ik praat liever iemand na, die weet waar ze het over heeft (en ruime ervaring heeft in de politiek) en haar "facts straight" heeft, dan iemand die zo'n 70 % van de tijd dat hij zijn mond opentrekt, onzin uitkraamt (c.q. staat te liegen dat het gedrukt staat)...question)

3
161 bartje_71

@26 "Trump is al duidelijk waarneembaar aan het dementeren. Die is binnen een uur al vergeten wat voor onzin hij ook alweer net ervoor zei"

Tja, het wordt op een gegeven moment natuurlijk echt onhoudbaar om zóveel leugens bij/aan/door elkaar te onthouden...;o)

4
162 bartje_71

@30 "ze lijken nogal op elkaar met hun populistisch gebral en niet onderbouwde plannen die allemaal wel erg leuk klinken""

Euhrm: ik kan nou niet zeggen dat ik (dat populistische gebral van) Trump en Wilders nou zo "leuk" vind klinken...;o)

3
163 bartje_71

@160 "Het verschil in beiden is dat Clinton met haar foundation de belangen dient van de politieke elite en de multinationals en Trump niet."

Ach houd toch op met die onzin: Trump is zelf ook lid van die "elite en multinationals" Hij doet tegenover de hardwerkende (armere) Amerikaanse bevolking (zijn doelgroep), alsof dat niet zo is, maar hij is zelf filthy rich..En dat komt vooral ook omdat hij, net als de meeste multinationals, bijna geen belasting afdraagt, dat laat hij de mensen van zijn beoogde doelgroep wel voor hem doen !

Net als WIlders trouwens: die doet voor de búhne ook alsof hij tegen "de elite" is, maar ondertussen is hij er wel zelf lid van...(het is en blijft stiekem een VVD'er...)

3
164 bartje_71

@67 "Vermogen van Trump ...miljarden. Heeft hij toch een hele grote voorsprong op jou."

Dus voor jou staat het hebben van miljarden gelijk aan een hoog IQ ?

Buiten dat dat natuurlijk klinkklare onzin is (sterker nog: Trump is een entrepeneur, en veel entrepeneurs zijn op bepaalde vlakken misschien wel heel slim en gewiekst, maar dat zegt nog helemaal niks over de hoogte van je IQ...

Daarbij: Trump draagt ook bijna niks aan belasting af (dat doet zijn doelgroep, waarin veel "working poor", wel voor hem...)

2
165 bartje_71

@94 "Ik heb toch echt onlangs gelezen dat de PVV in 5 weken tijd 7 virtuele zetels heeft verloren!"

En dat is dan nog virtueel... IRL heeft WIlders tot nu toe bij de meeste verkiezingen alleen maar zetels verloren (nou vooruit: op één na dan ;o)...)

2
166 bartje_71

@97 "En ik heb onlangs gelezen dat kabouters bestaan. Dan moet het wel waar zijn natuurlijk."

In de sp(r)ookjeswereld (met Droomvluchten en Fata Morgana's )van Wilders wel ja....;o)

2
167 bartje_71

@88 "PVV'ers hebben er een handje van om altijd achter de winnaars te staan."

WinnaarS ? Doel je hiermee op dat eenmanszaakje uit Venlo, die al tijden dezelfde eentonige rotzooi verkoopt, en tot nog toe meestal op verlies draait ?

Winnaar ? Mwah, not so much... Misschien wel van de Loden Loekie ? ;o)

3
168 bartje_71

@126 "De meeste Nederlanders snappen het niet"

Maar jij wel blijkbaar...Vertel, ben heel benieuwd..;o)

2
169 bartje_71

@127 "Ik gebruik namelijk mijn verstand en luister naar argumenten"

Als je dat ECHT zou doen, dan zou je er nog niet eens aan DENKEN Trump serieus te nemen...;o)

3
170 bartje_71

@132 "De vernieuwende, baanbrekende en hoopgevende punten van Trump (zoals minder oorlogszuchtige bemoeienissen"

Even een fact-check: Trump heeft met de (onder VALSE voorwendselen gedane) inval in Irak ingestemd met George W....

En daar loog Trump glashard over bij het debat...

Zoals hij over meer zaken loog..Sterker: je kunt wat Trump betreft beter vragen waar hij NIET over liegt, ben je sneller klaar nl...;o)

3
171 bartje_71

@138 "Ik heb gelezen dat de PVV in allepeilingen de grootste is."

Ja, en ? Wat zegt dat nou, met nog een half jaar te gaan voor de verkiezingen ? Het is en blijft virtueel...

Op 15 maart 2017 komt het er pas echt op aan...

En vwb de PVV (en de PVV'erts) zijn de (stem)ervaringen uit de Nederlandse politieke geschiedenis : als het er echt op aan komt,.... ;o)

3
172 bartje_71

Dwangneurose?

2
173 Ben Anders

@156 "Er moet eens flink worden onderzocht van wie de overdreven grote bakken geld afkomstig zijn die Hillary en Bill toucheren voor hun speeches."

En wat denk je dat Trump toucheert voor zijn publieke brallerijen ?

4
174 bartje_71

Pvv'erts hebben nu eenmaal een uitgesproken voorkeur voor radicale schreeuwers. Dat ze daarbij de grootst mogelijke lulkoek in de maag gesplitst krijgen, interesseert ze niet. En ze schamen zich er niet eens voor.

2
175 Biesbush

Prima reacties Bartje zo op de vroege morgen.

3
176 Gut

Het militair complex gaat wederom bepalen wie er president wordt in de USA.
Democratie is een fopspeen.

3
177 Dinges

@171 : Dat is niet waar. Hij heeft eenmaal gezegt dat hij het er mee eens was. Echter was dit nog toen er weinig informatie was en dat de algemene mening was.
Van zodra er meer informatie naar buiten kwam heeft hij zich consistent tegen de oorlog gekeerd. Lang voor de oorlog en lang erna.
Hillary daarentegen zat in de senaat en had voor de oorlog gestemd.

1
178 solidsteel

@171 :

2
179 solidsteel

Hoog IQ gehalte op dit draadje, vooral die van Bartje_71 schat ik zeer hoog in. question

2
180 Bakgraag

@178 ,

mbt Trump zit je er volkomen naast.
Zie:

http://www.factcheck.org/2016/02/donald-trump-and-the-iraq-war/

En zo'n youtube filmpje is leuk maar zegt helemaal niets.....

0
181 jodelatedieho

Trump heeft de pest aan moslims. Geen verassing dat dit onder PVV'ers hoog gewaardeerd wordt.

0
182 Hendrianus

@182 En in de VS mag dat, net zo goed dat veel christen amerikanen dat ook hebben en een pesthekel aan homo's lesbiennes en atheïsten.

1
183 Voxpopuli

@178 " Dat is niet waar. Hij heeft eenmaal gezegt dat hij het er mee eens was. Echter was dit nog toen er weinig informatie was en dat de algemene mening was.
Van zodra er meer informatie naar buiten kwam heeft hij zich consistent tegen de oorlog gekeerd. Lang voor de oorlog en lang erna."

Gelegenheidsargumentatie BS: hij heeft er gelijk mee ingestemd, punt. En alsof hij geeft om de buitenlandpolitiek. Ook allemaal gel*l voor de showbúhne. Hij heeft totaal geen ervaring en weet van wat er buiten de VS gebeurt. Daar heeft Hillary veel meer ervaring in, die weet wel waar ze het over heeft. Trump schreeuwt maar wat. In

En jij schreeuwt ook maar wat, want dit is de betreffende fact-check: van de ABC-site en gecheckt door Politifact:

"Fact-check No. 7: Trump on the Iraq War

Trump: "I did not support the war in Iraq ... I was against the war in Iraq."

Grade: False

Explanation: Trump expressed support for the invasion of Iraq before expressing some reservations.

Asked by Howard Stern on Sept. 11, 2002, if he was "for invading Iraq," Trump at the time answered, "Yeah, I guess so."

But by Jan. 28, 2003, Trump expressed some concern about the possibility of an invasion, telling Fox Business' Neil Cavuto that President George W. Bush "has either got to do something or not do something, perhaps, because perhaps shouldn't be doing it yet, and perhaps we should be waiting for the United Nations, you know." On March 21, 2003, soon after the invasion of Iraq began, Trump told Cavuto that the war "looks like a tremendous success from a military standpoint." While Trump now portrays himself as having been an outspoken opponent of the invasion, his public statements in the lead-up to the invasion tell a different story"

0
184 bartje_71

@179 Kom je nou met een YT tutorial-achtig filmpje om proberen te "weerleggen" dat Trump FEITELIJK gewoon 70 % van zijn uitspraken bij elkaar liegt ?

Lachwekkend...;o)

0
185 bartje_71

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Malinois
Video | Schoonmakers halen grote hoeveelheid briefjes uit Klaagmuur

Die briefjes zijn natuurlijk overbodig. Waarom iets opschrijven als je gewoon kunt bidden?Wat wel weer meteen opvalt aan de beelden is de Mu...

2 minuten geleden geplaatst door Malinois

Malinois
Zware klap in Slavjansk: de Russen hebben 100 leden van het Franse Vreemdelingenlegioen "vergast" - Dissident.one

@11Ik doelde eigenlijk op de referenda die al zijn gehouden in die deelstaten en waarbij ver weg de meerderheid (80-90%) van de burgers hebb...

15 minuten geleden geplaatst door Malinois

LoydMorris
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@23 Toch hoop ik dat het Binnenhof, een stuk Nederlandse geschiedenis, behouden blijft voor ons land. . .Zo kun je alles wel weg donderen. ....

16 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

wildersfan
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@21 Jaja... maar we moeten Oekraïne renoveren, defensie renoveren, klimaat renoveren, de financiële sector renoveren, de toeslagen slachtoffer...

20 minuten geleden geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@20https://nos.nl/artikel/2512497-renovatie-binnenhof-complex-opnieuw-duurder-extra-kosten-aanzienlijk...

21 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@18 Geldt voor alle oude bouwwerken die gerestaureerd worden en daarnaast aan alle veiligheidseisen en normen van 2024 moeten voldoen. ...

24 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

sockknitter
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@17Daar het artikel niet te lezen is, weet ik niet waarom het ineens zoveel duurder is....

25 minuten geleden geplaatst door sockknitter

LoydMorris
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@17 En dan vergeet ik er nog bijna bij te vermelden dat de eisen van techniek, verbindingen, veiligheidssystemen etc. etc. ook ingepast moeten w...

26 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

wildersfan
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@17 Dat is zo ja. Alleen heeft de overheid wel extreem veel extreem dure projecten....

28 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Anr/abfNegros Sex VideosFree SrxSapphire PornFuckphotoCorinna NudesPakistani Desi Xxx VideoWww Free Indian Sexy ComPrivatesociety PornPenes MorenosDeep Hard AnalNoodlemagzineFairy Tail LisannaBrooklyn Springvalley PornMichelle OtterPorn 2020Porn With Teacher IndianHoney Moon PornhubJessa Rhodes NudePorno_xxxSavita Bhabi XnxxBf Com Xxx1080 Hd SexOld Man Porn ComicsMiruplantLillyflower2003Max Hardcore PornWhoreteenLeash PornVaginatattoIndian Xxx In HindiMaa Ne Bete Se ChudaiSexiest Stories RedditPorn PunlicNicole Nurko NudeGranny Big ClitNaked Exercise VideosYoujizzRoblox PornsMaid SexAshley Alban NudeOliviacastaxxIndian Xxx Porn ComNaked ChicksHell Knight IngredMother Sleeping PornBbw Mom PornReddit Gwcouples漫画 HOne Peice HentaiWww XgratisDolly CastroPorn Hub VrXxx Video HaryanviPron GfKarugiXxxthamilWater Pool SexTessa Fowler FuckMom Adn Son PornNurse HenatiDigital PplaygroundSextapes CelebsLadies ChasmaPregnat PornstarsBhad Bhabie TitiesKerala Hidden Camera SexDane Jones SextubeAsian Prostitution PornNicole Aniston BangbrosFilipina SexscandalsNaked TeenQueenbri69Family Xxx Video HdBus Stand SexBrazzers Massage SexPorn ComicssOnlyfans Free LeakedSlow Motion SexPrincess Of Painal BebaMagic Sleepover UHentai ParadiseXxx Hot GarleDoctor And Nurse Xxx VideosTop Ten Porn VideosY OupormGroup CreampiesMilf Sharing BedSislovesme.ckmالتا اوشنEmraan Hashmi And Vidya Balan MoviesDeshi Sax VideoHousewife Sex MovieXxx Park VideoElla XxxSex Video Full Hd NewBagla XxxPorn Big BossSamantha MackpornYouporn LesbianFree Fullporn VideosBlacked Male PornstarThe Hills Have ThighsWife SuckingLittle Porn VideoGigi Allens PornHindi Sex MujraNudist All Ages VideoSix VedioSexiest Massage PornBondage FootjobSophia Leone LatestSex HijraRed TeubBeastly PornPorncarioca ComTumblr AnalPron JapaniseShadbase XxxGay Leather PornJade Cargill NakedMarathi Bhabhi SexIndian Village XxxTamil Gf SexXxx Video SxeSabita Bhabi SexySoft69Trending PornstarsHd Porn EspañolWatch Jav OnlinePornshemalXxvidoesسكس اغراءSexo Com JaposaTamil Nude SexHot Sexy First NightToonporn ComicsBest Cheating PornstarsSnap PornXilimiteAngelaincollegeMallu Kambi3d Hentai AnalCartoonanime PornXxx SexseThe Big Boobs XxxPoron Sex VideoXxxvxvMasturbate MonkeyNew Bhabhi Porn Video