Dumfries hoeft niet te vrezen voor WK na blessure tijdens de warming-up

Dumfries hoeft niet te vrezen voor WK na blessure tijdens de warming-up

30-10-2022 09:34 Laatste update: 11:28
16

Denzel Dumfries viel zaterdagavond geblesseerd uit bij Internazionale, maar zijn kwetsuur zal geen gevolgen hebben voor het aankomende WK. De verdediger kreeg last van zijn enkel na een charge van teamgenoot Milan Skriniar tijdens de warming-up.

Tijdens het opwarmen voor de wedstrijd tegen Sampdoria kreeg Dumfries een nare tik te verwerken. Hij kon ondanks de blessure wel starten, maar hij moest voor het einde toch vervangen worden. Achteraf blijkt dat de verdediger geen ernstig letsel heeft overgehouden aan de overtreding die Skriniar gaf tijdens de warming-up. Internazionale won de wedstrijd uiteindelijk met 3-0. De andere Nederlander bij de Italiaanse club, Stefan de Vrij, maakte de openingstreffer.

Wedden

Meer odds

Nederland speelt over drie weken de eerste wedstrijd op het WK in Qatar. Dumfries is een vaste waarde in de basisploeg van bondscoach Louis van Gaal. Dit seizoen speelde de Nederlandse verdediger twaalf wedstrijden in de Italiaanse Serie A. Hij maakte een doelpunt en gaf twee assists in die duels.