Stevent Elon Musk af op een conflict met Europa?

“De vogel is vrij”, tweette miljardair Elon Musk na de succesvolle overname van Twitter. “De vogel vliegt binnen de Europese wetgeving”, antwoordde Thierry Breton, Eurocommissaris voor Interne Markt. Brengt de Unie Musk’s plannen in de war?

Waarom is dit belangrijk?

Elon Musk heeft verregaande plannen met socialemediaplatform Twitter. Zo wil hij het medium "zo vrij mogelijk maken", en onder meer de levenslange verbanningen van het platform afschaffen. Ook de vrijheid van meningsuiting moet breder geïnterpreteerd worden, wat critici net ernstige zorgen baart.

De essentie: Veel geld of niet, ook Elon Musk heeft zich aan wetten te houden. Zo ook aan de Europese: Eurocommissaris Thierry Breton stuurde hem alvast een kleine waarschuwing.

  • Elon Musk wil van Twitter een plek maken zonder al te veel beperkingen. Hij wil wel het platform zoveel mogelijk opruimen, en bots laten verwijderen. De 'gewone mensen' die op Twitter zitten, zouden volgens de miljardair vrij moeten zijn te zeggen wat ze denken.
  • Dit stoot echter op een aantal muren: allereerst heef
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer