NOS Nieuws

Dertien doden door crash straaljager in Rusland, beelden van inslag opgedoken

Bij de crash gisteren van een Russisch gevechtsvliegtuig in de Russische stad Jejsk zijn zeker dertien mensen om het leven gekomen. Onder hen zijn drie kinderen, zeggen de autoriteiten. Negentien mensen raakten gewond. Volgens de Russen begaf een van de motoren het.

Het toestel, een Sukhoi Su-34-straaljager, crashte in een flatgebouw van negen verdiepingen hoog. Volgens de Russen was het toestel op een trainingsmissie, al is dat niet onafhankelijk te verifiëren. Op beelden van de inslag is te zien dat de straaljager kort voor de inslag vlam vatte.

Bekijk hier de beelden:

Moment gefilmd dat Russisch gevechtsvliegtuig crasht in flat

Na de crash ontstond een enorme vuurbal, die meerdere verdiepingen van het flatgebouw trof. De ravage na de inslag is groot: een groot deel van het flatgebouw is verwoest en op de grond voor het gebouw liggen de resten van het gevechtsvliegtuig. Ook een boom en een auto zijn uitgebrand.

De twee inzittenden van de Sukhoi konden zichzelf in veiligheid brengen. Volgens de Russen zijn minstens tien lichamen onder het puin vandaan gehaald.

De Sukhoi Su-34 wordt intensief gebruikt door het Russische leger tijdens de oorlog in Oekraïne. De grote luchtmachtbasis van Jejsk ligt niet ver van Oekraïne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl