Canadese politica: ongevaccineerden “de meest gediscrimineerde groep”

(Vertaling: E.J. Bron)

Danielle Smith (foto), de nieuwe minister-presidente van de provincie Alberta in Canada, gebruikte op haar eerste persconferentie duidelijke taal over de gebeurtenissen en politieke richtlijnen tijdens de corona-crisis in het land. De situatie van ongevaccineerde Canadezen zou een “extreem niveau van discriminatie” hebben laten zien.

Danielle Smith, de voorzitster van de United Conservative Party (UCP), werd op 11 oktober als minister-presidente van de Canadese provincie Alberta beëdigd. Smith kondigde tijdens de verkiezingscampagne aan vooral de politieke richtlijnen en de daaruit voortkomende corona-maatregelen van de kant van de federale Canadese regering aan te vallen. Al op haar eerste persconferentie gebruikte ze duidelijke taal over de afgelopen bijna drie jaar in de corona-pandemie.

De Canadese burgers (ruim 38 miljoen) beleefden in de hele periode onder minister-president Justin Trudeau een van de strengste en meest rigide scenario´s in de wereld om de crisis onder de knie te krijgen. Smith benadrukte haar waarneming:

De gemeenschap, die in het afgelopen jaar het meest in haar vrijheden werd beperkt, waren diegenen die besloten hadden zich niet te laten vaccineren. Ik geloof niet dat ik ooit in mijn leven een situatie heb meegemaakt, waarin iemand werd ontslagen of waarin het hem niet was toegestaan om naar een hockeywedstrijd van zijn kinderen te kijken. Of dat men een geliefd mens niet mocht bezoeken in de zorg. Of dat men niet in een vliegtuig mocht stappen om het land te doorkruisen of de familie te bezoeken. Of zelfs over de grens te reizen.”

Smith maakte duidelijk dat zij met haar uitspraak “niet de discriminatie tegenover andere groepen wilde relativeren”, om afsluitend vast te stellen:

Wij (haar partij) zullen (in de toekomst) geen buitengesloten samenleving op basis van een medische beslissing creëren.”

Bovendien kondigde ze aan het huidige hoofd van de gezondheidsautoriteit, Deena Shaw, te ontslaan, die de hoofdverantwoordelijke voor de invoering van de politieke corona-maatregelen in Alberta was. In plaats daarvan zal een nieuw team van “Public Health”-adviseurs gezocht en tot het eind van het jaar opgebouwd worden. Smith had de door de vorige regering tijdens de Covid-19 pandemie opgelegde beperkingen op het gebied van de openbare gezondheid fel bekritiseerd. Ze zal bovendien aangekondigde plannen invoeren om de “Alberta Human Rights Act” te wijzigen om de vaccinatiestatus als een reden op te nemen die tegen discriminatie beschermd is.

Op de website van de Canadese regering staat wat betreft de politieke wisseling in de provincie Alberta alleen maar: “Minister-president Justin Trudeau sprak met de nieuwe minister-presidente van Alberta, Danielle Smith, om haar met haar verkiezing tot nieuwe minister-presidente te feliciteren en belangrijke terreinen van de samenwerking te bespreken. De minister-president en de nieuw gekozen minister-presidente verheugen zich op een constructieve samenwerking in de toekomst.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Canadese politica: ongevaccineerden “de meest gediscrimineerde groep”

  1. Peter zegt:

    Dat ze maar goed oplet als ze de straat oversteekt .

    Like

  2. droevige mof zegt:

    De Franse president Macron en de meeste Franse parlementsleden zijn niet gevaccineerd tegen Corona. Dit verklaarde Jean Lassalle, tot voor kort lid van het Franse parlement, in een interview met NTD Français.

    https://uncutnews.ch/franzosischer-politiker-prasident-macron-und-die-meisten-abgeordneten-sind-nicht-geimpft/

    Like

  3. saddy zegt:

    Als je net zegt dat iemand ontzettend discrimineert, op enorm grote schaal, ontsla je zo iemand dan of vervolg je zo iemand dan?

    Woorden en daden.

    Like

  4. Rensk. zegt:

    En dan hier hebben die partijen zoals D66 GL PvdA en VVD en CU en C=DA de mond vol dat er institutionele discriminatie is in Nederland. Maar medische discriminatie is geen enkel punt gezien het stemgedrag van die partijen. Over medische ethiek gesproken. Dat achterlijke hypcriete Kuiken en het jochie Klaver. Beiden niet al te slim. Althans slim om nuttig te zijn voor het land. Dat soort is enkel nuttig voor zichzelf. Mensen stemmen op PvdA krijgen GL erbij of andersom. Omdat beide partijen proberen hun bestaansrecht te verzekeren. Sneu toch. Benieuwd wie daar nog intrapt. Kan het nog idioter? Hoewel trouwens stemmen allang een farce is.

    Like

Plaats een reactie