Ads Top

Action ontvangt Gouden Bakkie Award voor inzamelen afgedankte verlichting

Action is onlangs onderscheiden met een Gouden Bakkie Award voor de bovengemiddeld goede inzamelresultaten en inzet op het gebied van afgedankte lampen. Het bedrijf is inmiddels zelfs uitgegroeid tot ̩̩n van de grootste inzamelaars op dit gebied in de retailbranche Рeen prestatie die aansluit op de ambities van het bedrijf om de bedrijfsvoering te verduurzamen en meer circulair te maken.
 
De Gouden Bakkie Award werd in 2012 in het leven geroepen, met financiële steun van stichting LightRec namens de producenten en importeurs van energiezuinige verlichting. De onderscheiding wordt, inmiddels voor de 11e maal, jaarlijks toegekend aan bedrijven en/of gemeenten die zich op het gebied van inzameling van lampen en armaturen positief (hebben) onderscheiden.

Niet alleen het daadwerkelijk ingezamelde gewicht aan lampen en armaturen kan daarvoor een indicatie zijn, maar ook een langjarige vlekkeloze executie van de inzameling. Of bijvoorbeeld het actief ondersteunen van speciale inzamelacties die Stichting Organisatie Producenten-verantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN), bekend van de Wecycle inleverpunten en -campagnes, organiseert.
 
Al sinds 2016 staan er in dat kader Wecycle inleverbakken in de meer dan 400 winkels van Action die in Nederland te vinden zijn. Het systeem van inzameling is strak ingeregeld, zegt Tjeerd Bartels, Head of Sustainability bij Action. “De bakken zijn zo gepositioneerd in de winkels dat ze altijd gemakkelijk toegankelijk zijn voor onze klanten, na het kassapark of in de buurt van het winkelwagenpark. Ook vermelden we nadrukkelijk op het welkomstbord dat we lampen en batterijen inzamelen. Onze medewerkers controleren wekelijks hoe vol de bak zit en laten deze op tijd legen. Ook verwijderen ze eventueel restvuil uit de bak en nemen ze contact op met Stichting OPEN om de volle containers op te laten halen. Daarnaast worden de bakken ook schoongemaakt door onze medewerkers.”
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.