Politiek

Ankara: Nederland kan ons niet tegenhouden, we komen wanneer we willen

04-03-2017 12:33

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu vindt niet dat Nederland hem of andere Turkse politici kan tegenhouden om campagne te voeren. “Wij gaan waarheen wij willen en praten met onze staatsburgers”, zei hij volgens het staatspersbureau Anadolu zaterdag op een bijeenkomst in de zuidelijke provincie Antalya.

“Ze zeggen ‘U kunt geen bijeenkomst houden in het openbaar’. Hoezo kunnen wij dat niet?” zei Cavusoglu. “Waar is de democratie of de vrijheid van meningsuiting waarvan jullie zeggen ons iets over te willen leren? Hoe zit het met de vrijheid van vergadering”

De Nederlandse publieke ruimte is niet de plek voor politieke campagnes van andere landen, aldus premier Mark Rutte vrijdag. Daarom heeft het kabinet besloten dat Cavusoglu hier geen campagnemanifestatie mag houden. De Turken gaan op 16 april naar de stembus om zich uit te spreken over een nieuwe grondwet.

Update 12.50 – Erdogan naar Arnhem, GelreDome weet van niets

Volgens de NOS gaat er een hardnekkig gericht rond dat de Turkse president Erdogan later deze maand zijn opwachting zal maken in het GelreDome in Arnhem. Stadion en gemeente weten echter van niets, meldt het AD.

 

Lees ook

Nederlandse regering klaagt bij Turkije over campagne op Nederlandse bodem

ANP