Gouden Tip Rob Jetten: 'Gebruik wasmachine als zonnepanelen veel produceren' (dus niet in de winter) (rb.gy)


D66-minister Rob Jetten heeft een ge-wel-di-ge tip voor mens ...

door Inter in Politiek  ·  21 Reacties

  • 2
  • 528x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En dit stripfiguur is minister .....

4
1 Ronin

Is dit van de Speld of zo?

0
2 benbenieuwd

** gebruiker verwijderd **

Goh Inter, nu al short url's gebruiken om niet toegestane sites toch te plaatsen?

3 verwijderd234324

Stompzinnigrechts zal altijd stompzinnigrechts blijven.
Dat blijkt ook weer uit het feit dat ze niet het vermogen hebben om te begrijpen dat zoonpanelen niet werken op warmte maar op licht.
Dat betekent dus dat ze in de winter, op mooie onbewolkte dagen ook gewoon extra energie opwekken.

Dus in plaats dat ze Jetten voor paal zetten, zoals ze denken, geven ze opnieuw blijk van hun eigen stupiditeit.

8
4 Immanuel

@3 Hetzalwel, in de Huisregels en Algemene voorwaarden staat niet dat De Dagelijkse Standaard een niet toegestaan site is.

2
5 Graaier1000

@5 In de huisregels staat ook "Het is de bedoeling dat er netjes met elkaar wordt gepraat. Het is niet de bedoeling dat een persoon wordt beledigd tijdens een discussie.

En die boot is ook al lang gaan varen.

1
6 soapbox

* Verwijderd door de redactie *

7 Prikkebeen

** gebruiker verwijderd **

@5
Rare reactie.
DDS is geblokt op dit forum. dat hoeft niet in de regels te staan. je kan moeilijk iedere site die je niet toegestaan is, apart benoemen. Ik vindt het kwalijker dat er dus gebruikers zijn die een geblokte site toch via een omweg plaatsen.. Dat ik vindt ik dus laag bij de grond en ondermijnen van het blog.

8 verwijderd234324

Jetten ... die zelf de hele wereld overvliegt

Hij wil Co2 budgetten invoeren , zodat je geen vlees meer mag eten na een lange vliegreis

Ja maar , "je kunt altijd Co2 budget van iemand anders kopen" .... GESTOORD

Mensen met geld zoals hij houden hun vrijheid , de rest verliest die meer en meer

1
9 Vageali6888

@6 Een forum zonder mods bestaat niet lang , velen denken maar dat alles kan,

0
10 elsemiek

@8 Waarom zeg je dat niet gewoon op de plek waar je dot gelezen hebt ? Waarom zeg je niets over Engelstalige topics , t gaat jouw gewoon weer om Inter af te zeiken,

1
11 elsemiek

** gebruiker verwijderd **

@11
Stel je niet zo aan, dit is een bewuste actie, om te boel te omzeilen.
Inter kan zich ook eens afvragen waarom ze dit doet. Het is namelijk precies de reden waarom blogs naar de kloten gaan. Als het niet toegestaan is om een site te posten dan moet je daar gewoon aan houden.

12 verwijderd234324

"DDS is geblokt op dit forum. dat hoeft niet in de regels te staan. je kan moeilijk iedere site die je niet toegestaan is, apart benoemen."

@8 , Het is echt niet zo moeilijk dit in de regels te benoemen. Men kan eenvoudig in de Huisregels opnemen dat het niet toegestaan is om normale URL's via een verkorte URL of een andere constructie te omzeilen. Daartoe hoeft men dus echt niet elke "ongewenste site" in de Huisregels te vermelden.

0
13 Graaier1000

** gebruiker verwijderd **

@13
Om dat er niet staat moet je het maar doen?
Je kan niet alles voorkauwen.
Het is nog veel simpeler, Als een site geblokt is , niet je zin doordrijven en via een omweg toch plaatsen. om eerder gegeven redenen.

14 verwijderd234324

@13 Kan wel question gewoon een luist doorgeven met wat er geblokkeerd is. (ergens in de regels : dit is de lijst met geblokkeerde sites) XD Kost niet heel veel moeite, en weten we meteen Welke sites er meer geblokkeerd zijn.

0
15 DikkeTor

"Dat blijkt ook weer uit het feit dat ze niet het vermogen hebben om te begrijpen dat zoonpanelen niet werken op warmte maar op licht."
"Dat betekent dus dat ze in de winter, op mooie onbewolkte dagen ook gewoon extra energie opwekken."

@4 Immanuel, Er staat nergens in het artikel dat zonnepanelen op warmte werken. Evenmin staat in het artikel iets over gewoon extra energie in de winter opwekken. Er staat wel "dan moeten ze voortaan gewoon alleen de wasmachine gebruiken als de zonnepanelen extraveel energie leveren" alsook de uitspraak van Jetten: "Bijvoorbeeld door voortaan de was te draaien op een moment dat zonnepanelen veel opleveren." In het artikel staat de correcte constatering dat zonnepanelen in de winter weinig energie (30%) leveren en in de zomer veel energie (70%) leveren. Waardoor het artikel juist concludeert dat de aanbeveling van Jetten raar is aangezien die zou inhouden om de wasmachine wel in de zomer maar niet in de winter te gebruiken https://www.weeronline.nl/nieuws/wat-is-de-opbrengst-van-zonnepanelen-in-de-winter

1
16 Graaier1000

@16
Stompzinnig gezwatel!
Zonnepanelen leveren op mooie zonnige winterdagen meer energie dan op grijze zomerdagen.
Jouw percentages zijn gemiddelden en geen dagelijkse percentages, dus die hele stompzinnige conclusie kan zo de stompzinnigrechtse prullenbak in.

3
17 Immanuel

@17 Immanuel, bij deze verzoek ik u beledigingen achterwege te laten en een inhoudelijke discussie te voeren. U gaat niet in op het feit het onjuist is dat u beweerde dat volgens het artikel zonnepanelen op warmte zouden werken. Dat staat gewoon NIET in het artikel. Wat betreft dat een mooie zomerdag zonnepanelen meer energie leveren dan op een grijze winterdag hebt u een punt. Alleen is onduidelijk wat de exacte cijfers van zo'n specifieke dag zijn. Op het internet en op fora zijn vrijwel uitsluitend maandcijfers te zien, Uit die maandcijfers blijkt een zomermaand ca. 6 keer zoveel energie te leveren ten opzichte van een wintermaand. Voor een vergelijking per dag heb ik cijfers bij een forum gevraagd. Als die voor het sluiten van dit topic binnenkomen zal ik ze hier vermelden.

2
18 Graaier1000

Vervolg op @18
Inmiddels heb ik enkele cijfers weten te verkrijgen. Hieruit blijkt dat de beste waarden voor een dag in december, de bewuste zonnige winterse dag, niet (significant) hoger liggen dan die van een slechte dag in juni, de bewuste grijze zomerse dag. De scores zijn gelijkwaardig. Dat in tegenstelling tot wat men misschien zou kunnen verwachten, namelijk dat een zonnige winterse dag duidelijk beter scoort dan een grijze zomerse dag.
Juni 2021 18,19 kWh gemiddeld
05-06-2021 5,47 kWh laag
21-06-2021 4,75 kWh laag
http://www.sunnybeam.be/202106.html

Dec. 2021 1,87 kWh gemiddeld
11-12-2021 4,96 kWh hoog
21-12-2021 6,54 kWh hoog
22-12-2021 5,54 kWh hoog
http://www.sunnybeam.be/202112.html

0
19 Graaier1000

@19
Als je lange teentjes hebt (oftewel je snel beledigd voelt) moet je wellicht niet op een openbaar forum opereren... 😋

Veder gaat het natuurlijk niet over de de dagopbrengst van de panelen, maar over de opbrengst per uur.
Je overkapaciteit wordt namelijk niet intern opgeslagen, maar voor weinig geld terug geleverd aan de netbeheerder; je kunt dus beter zoveel mogelijk zelf verbruiken wat je produceert.

Op de uren dat de zon het voordeligst op je panelen schijnt, heb je de hoogste opbrengst en is het derhalve het beste moment om je zware electra verbruikers aan te zetten. Zo is de tip bedoeld.
1 zonneuur brengt gemiddeld zo'n 1000 KWuur/m² op.
Het ligt niet zo zeer aan de seizoenen alswel aan de kwaliteit van je panelen (en het aantal) hoeveel opbrengst je daar zelf aan overhoudt,
De suggestie dat je je wasmachine in de winter niet zou kunnen gebruiken volgens het stompzinnige bovenliggende artikel, zou zijn wanneer de kou de werking van je panelen zou hinderen.

Ik hoop dat dit duidelijk en beleefd genoeg voor je is... 😎

2
20 Immanuel

@20 Immanuel, Jetten legt het mijns inziens minimaal enigszins vaag uit maar de essentie is nu in/door deze discussie duidelijk(er) aan de oppervlakte gekomen. Ik ben trouwens wel van mening dat seizoenen een grotere invloed hebben dan de kwaliteit van de zonnepanelen. Zo levert juni 10 keer meer energie dan december. Tot slot denk ik dat, hoe gek het ook klinkt, warme/hete zonnepanelen meer verlies veroorzaken dan koude zonnepanelen. Wat betreft lange tenen denk ik dat dat wel meevalt maar daar moeten anderen maar over oordelen. Wat ik over het algemeen minder waardeer aan discussies op forums is gescheld, bedreigen, demoniseren, in hokjes stoppen, dubbelaccounts, op de man spelen en meer van zulk fraais. Het mag wat mij betreft wel ietsje minder. Het maakt het namelijk niet leuker, leest vervelend en degenen die men zou willen bereiken haken af. Zo heb ik in de vele jaren die ik op forums zit al van alles meegemaakt. Mensen die beweren in Frankrijk te wonen maar 24 uur per dag op een forum zitten en alleen over Nederland praten; mensen met dubbelaccounts die zichzelf zo veren in de reet steken; mensen die beweren 3 wetenschappelijke studies afgerond te hebben maar nog niet één zin foutloos kunnen schrijven; mensen die in Nederland geboren zijn en beweren Iraaks vluchteling te zijn en nagenoeg perfect Nederlands schrijven inclusief het gebruik maken van vele afkortingen en spreekwoorden en gezegdes. Tenslotte mijn complimenten, uw taalgebruik in uw laatste reactie is met sprongen vooruit gegaan. U bent daartoe in staat en dat wist ik eigenlijk al. Hou vol en ga zo door!

0
21 Graaier1000

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

Menig Nederlandse ondernemer wordt inmiddels schatrijk door deze asiel-industrie. . . De belastingbetalende burger, dokt toch wel. . . ...

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@2 Dat lijkt me een strak plan. :-)...

10 minuten geleden geplaatst door RobP

MARCUSAURELIUS
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

Verbeteren helpt niet, dat trekt alleen maar nog meer parasieten....

11 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@1Ze kunnen toch naar de Zuidpool gaan daar schijnt nu de hele dag de zon niet. :D...

13 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

Leve de Lol....

15 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@8Ook in het HBO werkte dat zo.De bedenkers dachten dat de scholen zich dan maximaal zouden inzetten, maar in plaats daarvan liet men het ...

18 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

RobP
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Mooi. Lekker langer licht 's avonds....

22 minuten geleden geplaatst door RobP

Kim Jong-un
Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

LOL...

36 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

ABRACADABRA
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

v.d. Burg, als er 10000 opvangplekken te weinig zijn, zijn er 10000 asieltjes teveel binnen gelaten...

1 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Overdag niks eten en 's avonds volproppen. Yep, dan denk je aan je hongerige medemens........

1 uur geleden geplaatst door RobP

NK. App
Desi Hot Romance VideoLesbian FacesittingNaughty America HotSexvideodownloadTamil Movie Sex MovieBhai Bhan SexTamil Bf TamilSunny Leone Ki Hot VideoErithotsNaked ChinesePron LandXxx Saree ComVeronica Hazeصور سكس متحرك XnxxKrissy Lynn TwitterVideos De Sexo AnimeLocal Anty SexSex Of KajalNaked GrannyBonnie Lee Bakley NudeThepiratebad ComGau Porn MoviesSobhita Dhulipala PornJerk BuddyHarmony Wonder PornSukh SexRécit PornoOnlyfan TeenXvideos..XnxxjavJosiestevensTransexual Male PornViral Pizza Couple VideoIndia School XxxShemalecocksuckingPool Dance NakedTaboofantzyBerazzers FreeSuck On My BallsPornos CosplayLotbooty ComBlacked.com PornStacy Cruz HotJulia Ann XXxx Anime SeriesXx Video AndSoftporn MoviesBig Fat PenisesComic Español PornSif PornRushion PornMegan DawFirry R34Indian Desi XxHindi Xxx Mms VideoReal Hidden Cam SexXxx Hd Porn ComThe Japanese Wife Next DoorMulf PornWww Tamil Sex Wap ComMallika KhalifaFilmy Fantasy XxxWww Desi Girl Sex VideoCrazymilfSexart PornsFree PoneVideospornograficosHentaitokyoVenus Luxıvona MarıeDhongi Baba SexHoodrat PornFemdom ArtVeronica Rodriguez NudeFollada Entre HermanosMillie Bobby Brown Nude FakesReddit NsfwtiktokXxx Japanes PornX Doctor VideoGirlsdotoysFree Lesbbian PornNagooanimationHindi Bf RecordingSex Vie21eroticaBound And Gang BangedXxx Sexy Romance VideoMia KhaligaPoonam Pandey Hot SexAnnabel Chong GangbangAnime BoobjobCoercive PornAdult AndroidAlexisfawxAlexis Fawx HdSpanishstarHot PusyDesi Sex Hd DownloadDancing Bare PornHarley Quin PornEmily Willis Onlyfans LeaksBen 10 Anime PornBdsmCollegeblowjobsAdult Visual NovelHindi Sxy BfMia Khalifa Xvideo DownloadXxx HindyOncam MeAmadoras Do SexoVídeo De Pornografia De AnimeJanelle Monáe NudeX HamstersBilatinmen PornKat Wonders PussyKaty Perry NakwdXnxx Desi TeenMeme Pornتويتر سكسيSpooning PornSkipthegames SeattleNayanthara XxxxGirls Sex With Each Other3dsex MonsterHorny HikersEva Green NudoBreast FondleAfterdarkwillow NudesCharmy Kaur HotFollando Con Una ColombianaNude Women Pics FreePornos NegrasXxx Long VideoPorn Gay BrothersNsps 035Bollywood Actress Sex Vedios黄色网站大全Jill Valentine NudeForce Sexy VedioBrandi Love Hot VideosDaily Serial MalayalamHow To Suck Ur Own DickBestporn Gifsسكس امريكيNatasha NcieMother Sonincest StoriesQueens Blade AnimeTop 10 HentLexi2legit VideosCore Sex