Nieuws

Slachtoffer fataal ongeval N36 is man (43) uit gemeente Ommen

De man kwam om het leven op de plek van het ongeval
De man kwam om het leven op de plek van het ongeval © ProNews
De automobilist die rond het middaguur omkwam bij een ongeval op de N36, is een 43-jarige man uit de gemeente Ommen. Hij botste met zijn auto frontaal op een camper, ter hoogte van Stegeren. In de camper zaten een man (66) en vrouw (65) uit Gieten, zij raakten lichtgewond.
Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar kon al snel weer omdraaien; de man overleed op de plaats van het ongeval. De twee inzittenden van de camper zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar liepen volgens de politie geen ernstig letsel op.

Automobilisten verlenen hulp

Het ongeval gebeurde halverwege het viaduct van het Zwarte Pad en de rotonde Witte Paal; waar de N36 kruist met de N34. Andere weggebruikers stopten om hulp te verlenen en belden 112.
Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht door de afdeling verkeer van de Forensische Opsporing. Beide betrokken voertuigen zijn zwaar beschadigd en worden afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Berucht

De N36 staat bekend als de 'dodenweg' omdat er relatief veel fatale ongevallen gebeuren. Op het specifieke stuk waar het vanochtend mis ging, zijn vaker mensen omgekomen bij een botsing.
Afgelopen juni werd bekend dat minister Harbers 115 miljoen euro wil inzetten om de weg veiliger te maken. Het uitgangspunt daarbij is om in 2025 beide rijbanen van elkaar te hebben gescheiden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.