‘Bemoeienis’ Von der Leyen met Italiaanse verkiezing ‘wind in zeilen’ van rechts-nationalistische Meloni (wnl.tv)


Dat voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen haar zorgen heeft geuit over de peilingen in Italië, is koren op de molen voor de rechts-nationalistische Giorgia Meloni, die aan kop gaat. ...

door Reconquista in Politiek  ·  34 Reacties

  • 11
  • 552x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dit is gewoon grensoverschrijdende EU bemoeienis met de interne verkiezingen van een land. Ursula probeert hier enkele dagen voor de verkiezingen de Italiaanse kiezers onder druk te zetten en te bespelen. Een Duitser die in naam van Brussel de Italiaanse verkiezingen probeert te beïnvloeden.

4
1 Reconquista

Als het hier bij blijft vind ik het prima. Brussel die daadwerkelijk de verkiezingsuitslag gaat manipuleren zou pas zeer zorgelijk zijn.

2
2 Spraypaint

Gevaarlijk mens die Von der Leijen die denkt dat zij erg belangrijk is zij handelt te veel uit eigen sentiment.

3
3 welofniet

Tsja... slim vind ik het niet, dat ze zich daarover uitlaat voordat er verkiezingen zijn geweest.
Net zoals ik het niet slim zou vinden als de Italianen opnieuw in de nieuwrechtse popi-jopie retoriek trappen.
Maar zolang het democratisch proces gewoon gerespecteerd heeft moeten ze het zelf maar weten.
Ieder volk heeft het recht om z'n eigen stommiteiten te begaan.
Ik had alleen niet verwacht dat Italië na hun vorige ervaringen met Berlusconi opnieuw dezelfde fout zou gaan maken.... Ezel-steen

5
4 Immanuel

de zoveelste flater van dat mens. totaal ongeschikt als voorzitter van de EC. dan was Timmermans veel beter geweest, alhoewel, zal ook wel weinig uit hebben gemaakt

2
5 ABRACADABRA

@2

Eigenlijk moet zij een neutrale positie aannemen , dit is al beïnvloeding..

2
6 Vageali6888

@4 , Berlusconi was heel wat anders. Het gaat er nu om dat Italië de massa-immigratie vanuit Afrika en het midden-oosten meer dan zat is.

2
7 Spraypaint

@7
Buiten het feit dat ook toen de migrantensituatie al speelde, maakt Berlusconi ook nu weer deel uit van het rechtse blok waar zij mee wil gaan regeren.

3
8 Immanuel

Dictatoriaal wijf.

5
9 spookrijder

* Verwijderd door de redactie *

10 pickwick

Mooi, rechts-nationalisme kan me niet groot genoeg worden, ook niet in Italië. 😘

3
11 Hansie B

@11
Het is dat ik niet meer gok;
anders had ik er best een paar honderd euro op in willen zetten dat die rechts-nationalistische (ook wel stompzinnig-rechts) elkaar binnen het jaar de tent uitgevochten heeft....

4
12 Immanuel

@11
Italie heeft volgens mij nog nooit een regeringsperiode van 4 jaar volgemaakt.
Ik schat, dat over 2 jaar weer verkiezingen zijn.

0
13 sockknitter

@13
Langer dan een jaar voor er nieuwe verkiezingen zijn zou ik al een hele prestatie van haar vinden.... 😊

3
14 Immanuel

@11 'anders'
Maakt niet uit, je gokt niet meer.

2
15 Hansie B

@15 is voor @12

2
16 Hansie B

@13 Dat zou zomaar eens kunnen

2
17 Hansie B

Von der Leyen heeft zich niet bemoeid met die verkiezingen, ze waarschuwt die fascistische partij alleen voor de gevolgen als ze met de EU verdragen en subsidies gaan lopen klooien.

2
18 Brolin

@13

Een maand of 5, hooguit! Extreemrechtse partijen vechten elkaar in no-time de tent uit omdat ze voor een groot deel uit opportunisten bestaan die er alleen voor eigen glorie zitten.

3
19 Brolin

@18
Het is gewoon not done dat Brussel of andere landen zich gaan bemoeien met de interne verkiezingen van een land. En dat doet ze hier enkele dagen voor de verkiezingen dus wel degelijk. Maar het geeft wel de angst en wanhoop binnen de EU aan voor de groeiende afkeer voor dit instituut. De mensen zijn het EU beleid zat en daar hebben ze op planeet Brussel maar gewoon naar te luisteren. Ze werken tenslotte voor ons en niet andersom.

5
20 Reconquista

@20
Alle landen binnen de EU hebben de verdragen ondertekend. Men was het dus eens.
Verder bemoeit de EU zich niet met de Italiaanse verkiezingen. Als Italie een rechts-extremistische regering wil, is dat hun probleem.

1
21 sockknitter

@21
De EU kan haar bastion wel dichttimmeren met regeltjes en wetjes zodat niemand er meer bij kan maar als er een nieuwe wind door Europa waait en de meerderheid van de burgers een andere richting kiest dan ga je dat ook niet tegenhouden met papieren verdragen. En het is niet alleen Italië maar je ziet die ontevredenheid door heel Europa en het wordt steeds groter. Als ze niet naar ons luisteren waarom zouden we dan nog wel naar hun luisteren?

3
22 Reconquista

@10 Rustig maar Pickwick, ik had het over Von der Leyen. 🙂

2
23 spookrijder

* Verwijderd door de redactie *

24 pickwick

@22

Van welke "wetten en regeltjes" heb jij zo'n last van dan?

1
25 Brolin

@25

Wat mij betreft , immigratieregeltjes/budgetrecht bemoeienis/miljarden netto afdracht etc.

Hoe vaak ik in de 2e kamer debatten niet heb gehoord "dat kan niet vanwege EU verdragen..."
Bizar , de door ons gekozen politici zouden ten alle tijden beleid moeten kunnen voeren die in ons voordeel is , daar zitten ze voor

2
26 Vageali6888

@22 Vooralsnog lijkt zo'n meerderheid er, godzijdank en dat is al erg genoeg, alleen in Italië te zijn - uitgerekend het land dat heel goed weet waar Mussolini voor stond/wat die uitdroeg etc. Ik en velen met mij zouden het derhalve zeer prettig vinden als je het niet over "ons" wilt hebben, aangezien het iig in NL om een beperkt gedeelte, in de verste verte geen meerderheid, van de bevolking gaat.

Die papieren verdragen zijn er o.m. vanwege een ooit hartgrondig uitgesproken "dit nooit weer", met Italië als mede-oprichter van wat de voorloper van de huidige EU was. Wat jij en Rethmeier bemoeienis noemen, vloeit uit niets anders voort dan uit de eigen Italiaanse handtekening onder die papieren verdragen.

3
27 mountainlion

@27
Alleen Italië? Twee weken geleden was het nog Zweden. Weer vergeten? En wat dacht je van Slowakije, Polen, Hongarije Denemarken... En hoezo geen meerderheid? We hebben een grote meerderheid in Europa als het bv gaat om het stoppen van de massa-immigratie waar de EU zo dol op is. Zie de verschillende enquêtes oa van het Chatham House. Waarom denk je dat ze zo bang zijn voor referenda?! En de meerderheid is nou eenmaal de meerderheid en de EU heeft gewoon de plicht om daarna te luisteren. Ze werkt het volgens mij in een democratie.
Maar blijkbaar geef jij en de EU niet zoveel om die democratische waarden en dat moet jezelf weten maar kom dan ook niet aanzetten met "dit nooit weer" als je zelf voorstander bent van een aristocratie waar de mening van de meerderheid er niet toe doet.

1
28 Reconquista

@28 het stoppen van de massa immigratie is inderdaad een goed ding, alleen krijg je met rechts ook het neo liberalisme kado en dat betekend niks goed voor jan modaal

0
29 ModReset

De frustratie is nogal hoog lijkt me.

Dit komt omdat sommige mensen hun eigen ideeën tot intrinsieke waarheden hebben verheven. De gedachte dat andere mensen "",naar eer en geweten,"" er anders over kunnen denken is ze vreemd en is voor ze totaal onbespreekbaar. Mensen die tegen grote immigratie golven zijn hebben daardoor nauwelijks meer keus.

1
30 MARCUSAURELIUS

@29

Zonder die linkse klimaatgekte en massa-immigratie was jan modaal er een stuk beter vanaf.
Iedereen trouwens , zitten alleen maar nadelen aan voor de burger

Klimaat en immigratie zijn inmiddels een enorme industrie geworden , het gaat al lang niet meer om idealen ... misschien bij enkele

2
31 Vageali6888

Helemaal eens.

1
32 MARCUSAURELIUS

Nou, dat valt achteraf gezien wel mee denk ik.

Ze stond volgens mij al op tussen de 20 en 25% in de peilingen, dus de uitkomst is gewoon hetzelfde als voorspeld.

Moet overigens zeggen dat ik het allemaal niet heel nauw gevolgd heb, dus ik weet ook niet waar ze voor staat.

Maar als het Von der Leyen (die haar eerste verkiezing nog moet winnen trouwens) ongerust maakt, dan kan het best weleens goed zijn. Ursula is maar een eng mens dat veel te veel macht naar zich toe wil trekken.

1
33 progressiefliberaal

@29 ,

Eens. Des te vreemder dat er (op uitzonderingen zoals in Denemarken na) geen gematigd linkse partijen zijn die durven te accepteren dat mensen gewoon minder migratie willen.

Zo'n partij zou in een klap een politieke factor zijn waar je gewoon niet meer om heen kunt. Maar een iets nationalistischer partijprogramma is blijkbaar zó schokkende gedachte voor onze PvdA en verwante partijen, dat ze liever de macht aan economisch rechtse partijen blijven geven.

Ik snap het niet - het is bijna alsof ze hun eigen demoniserende retoriek (dat minder migratie willen je een xenofobe, nazistische racist maakt) zijn gaan geloven op de linkerflank.

1
34 progressiefliberaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
duurendaal
Is het waar dat de meeste asielzoekers 'gelukszoekers' zijn?

@75 m post@76 RobP“Oftewel onderbuik.”Een misplaatste gemeenplaats van Uw zijde. Je kunt van alles zeggen dat het uit de onderbuik kom...

zojuist geplaatst door duurendaal

Bop
24-jarige voetballer in de Italiaanse Serie A krijgt midden in de wedstrijd een hartaanval - Dissident.one

@6 Ja, veelal wel. Maar je ziet ook draadjes die bijvoorbeeld helemaal niet over asielzoekers of moslims gaan maar waar het al gauw er toch wee...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@30 Hé... ik zit net te denken om hier een vluchtelingen camping voor 100 vluchtelingen te beginnen. 100 x 40EUR / dag = 4000EUR per dag. ff Re...

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Mevrouw Stemband
24-jarige voetballer in de Italiaanse Serie A krijgt midden in de wedstrijd een hartaanval - Dissident.one

@5 Zelfs dat is vaak al te lastig voor ze, meeste van die rotzooi zijn vertalingen....

16 minuten geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

Bop
Hoe kan ik de islam zien als een vredelievend geloof?

@34 Ik ook niet. Daarom kan ik ook nuanceren en heb ik mijn onderbuik helemaal niet nodig. ...

16 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
24-jarige voetballer in de Italiaanse Serie A krijgt midden in de wedstrijd een hartaanval - Dissident.one

@3 En anders verzinnen ze er wel weer eentje....

18 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Slaperige Trump en tientallen juryleden die opstappen bij begin van historisch Stormy Daniels-proces

@1 "welke brug" En dat misschien in gezelschap van de bekende drie J's : Johnnie Walker, Jim Beam en Jack Daniels. ...

18 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

Ik hoop dat het plan van van der Burg volledig mislukt. Het moet afgelopen zijn met het promoten en faciliteren van opvang. We hebben geen plek....

21 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Mevrouw Stemband
Zware klap in Slavjansk: de Russen hebben 100 leden van het Franse Vreemdelingenlegioen "vergast" - Dissident.one

@5 Ha ha ha en ook die is "nep" komt uit Shooting Stanley Kubrickhttps://www.imdb.com/title/tt12008602/...

21 minuten geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

Strongoli
Israël wil reactie op aanval Iran, VN-chef vreest 'verwoestend grootschalig conflict'

Het is niet zozeer de vraag of Israël dit op de spits zal gaan drijven en de gevolgen daarvan, maar meer hoe andere landen zoals Amerika, Rusla...

22 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Sister Sex New VideoSddeFamily Therqpy PornChelsie Deville NudeBoobs Press KissIndian Nude BeachSofia Lee PornKareena Kapoor XxxxIranian PornstarBengali Wife XxxDesi XxxvidoAll Webseries Hot VideosDesi Aunty SeducingIndonesiasexIs Itchio SafeRecent Sex VideosPorn JavJen Bretty Onlyfans LeaksStart Sex VideoTaboofuckFisting Hard CorePhotos Erotiques GratuitesXmoviesforyiPlyboyplusLaylaredFilipinacolada NudeNattbabe OnlyfansKana MomonogjNecked BootyCorinna Kopf BoobiesPornos De Abuelos3xxx VedioMelkor_mancinAndhrasexCareful_i_biteKookup HotshotColombianas XxXxx MilfVillage Sex ImageBig Ass Sex Video DownloadPorn CalleLiya Silver LesbianMangapornoCelebrity PornstarsWhat Happened To SpankbangSoulgen .aiافضل مواقع سكسيةCamel Toe Yoga PantsTegantrex PornUna CakezEmily Rudd SexyBlue Sexy Film BhejoPlayboy NudesChloeemaeItsariabbPorn LadynoyFamily Theorpy PornWife CummingIzziebunniesShakeela PhotosPinky The Porn StarXxx Vidio Sanny LionFree Full Brazzers VidsCelebsnudeworldMonica Sex VideoBack Page TsPinky Xxx ComFat Women In The NudeHotsex VedioPorn Video Com HdMia Khalifa Hot HdGay Horror Porn MyvidsterHtml Porn FamesHow To Cum TwiceSaxx UltraHomemade Porn VidsSxe VCristina Fox NudePorn Full Length FilmsPorn On RokuDeepgotetube.udevistaصورة سكس متحركهX Video Hindi VoiceSex Video GamesBlackfree PornAlva Jay OnlyfansXxx HidhiTitty Drop RedditOglaf ComicXxxnx With TeacherRelatopornoCarrie Underwood FeetFutana.proBokep ThaiPor Movies.comCharity Crawford NudeNicole Kidman NudesMood X VideosSex FnafMuslim Sex AuntyOily Porn VideosIndian Mom Boy SexPanama PornSuzie Sunفیلم سکس لز بینMuslims SexSpank BFoto De Anime PeladasCrazyshit.ccomDani BanksSkyemel PornNatasha Nice Full Porn VideoAlyssa Lynch NudeHindi Dirty AudioThick Thighs PornTarak XxxSheafreakyWife OeggingCartoon Porn HdAsain Massge PornApp De PutariaCumming In AnalVer Pelicula PornografiaYouporn MomEnjo Kouhai Ep 8SmallxnxxXxx Mom BathroomArmpit XxxDehati Village SexGhost Girl Like To SexR/goneiwldSimcpitySucking Balls GifsTelugu Actress VideoAdult Movies DownloadEnglish Porn AnimeTs FoxxyPeridots AuditionChudaeDvdms-876Gangbang XxxAdult Breastfeeding MoviesGay Bottom CumingBreast Lesbian PornStreaming HentaiMiriam GiovanelliXnxx Com 3gpXxnxx VideoBangla Porn Website