‘Mitrailleurs dwingen bewoners om voor aansluiting bij Rusland te stemmen’

Met videoIn vier Oekraïense regio's die (deels) onder Russische controle staan, kan vanaf vandaag worden gestemd over wel of geen toetreding tot Rusland. Het gaat om de zelfverklaarde volksrepublieken Donetsk en Loehansk die al sinds 2014 bestuurd worden door pro-Russische leiders, maar ook in de recent veroverde gebieden Cherson en Zaporizja kunnen inwoners tot 27 september stemmen of ze zich willen aansluiten bij de Russische Federatie.

71 reacties

  • jan van Blitterswijk

    2 jaar geleden
    @R.P. van Bueren, je bent zo te lezen in het bezit van een atoombom bestendige schuilkelder of je zit, als de bom valt, veilig diep in een bunker van een of ander Haags ministerie Nou mij is dat geluk niet beschoren, sterker nog ik zou niet weten waar te schuilen. Conclusie: zij die het hardst om een totale oorlog roepen zitten diep onder de grond van alle gemakken voorzien terwijl mij niets anders rest dan bij een druk op een knop mijn knopen te tellen.
  • R.P. van Bueren

    2 jaar geleden
    Beste meneer Mulder, er is een groot verschil, in dat de US de wereld wenst te domineren, waar we NEE tegen kunnen zeggen en Rusland, die datzelfde wenst, maar waar NEE tegen zeggen betekend, gevangenis en of vernietiging!
  • R.P. van Bueren

    2 jaar geleden
    Ik denk, dat het niet de vraag is OF er een A-bom gegooid gaat worden, maar WAAR, als eerste! Waarschijnlijk in Oekraïne (Kiev), want de eerste op NAVO gebied, geeft een reactie v honderden op Rusland! Artikel 5. Het is geen toeval, dat juist in Oekraïne, de meeste atoom - schuilkelders zijn. De vraag is; wat doet NAVO, dan? Immers heeft Putin deze oorlog al verloren, al roept hij nog zoveel (ongemotiveerde) reservisten op. Net als in WO2, verliest Rusland meer mensen, door eigen kogels/bommen.
  • R.P. van Bueren

    2 jaar geleden
    Richard Mulder; Lees de geschiedenis en dan leer je, dat de USSR, ooit is ontstaan, door een volksopstand, zeg maar revolutie, NET als in Oekraïne! Dit tegen in paleizen wonende en corrupte Rusland liefhebbende heersers, die zich net als in Rusland exorbitant aan zelfverrijking deden. (zie de beelden van hun paleizen) Als je werkelijk denkt, dat dit het werk van de CIA is, keek je veel naar films (uit Hollywood) en schat je de CIA veel hoger in dan ze zijn. Roemenië toonde wie echt de baas is!
  • R.P. van Bueren

    2 jaar geleden
    Richard Mulder, vergeet te vermelden, dat de NAVO, is opgericht, ter verdediging van de Democratische waarden en tegen het Warchaupakt en het oprukkende R-communisme! Dat Irak eerst tegen Iran de oorlog voerden en verloren, toen Koeweit annexeerden en weer kwijt raakten, door de US en NAVO, vervolgens Afghanistan probeerde af te houden van het worden van een terroristische staat en het islamitische onderdrukken van mensen en voornamelijk vrouwen, als ook in voorheen Joegoslavië, tegen genocide.