Op het ministerie van Financiën overleggen minister Sigrid Kaag, staatssecretaris Marnix van Rij en de fractieleiders van coalitiepartijen over een noodplan.
Volledig scherm
Op het ministerie van Financiën overleggen minister Sigrid Kaag, staatssecretaris Marnix van Rij en de fractieleiders van coalitiepartijen over een noodplan. © ANP

Kabinet koerst op energiecompensatie voor miljoenen gezinnen: ‘Meerderheid van het land profiteert’

Het noodpakket om de exploderende energiefactuur te dempen moet de meerderheid van Nederland gaan helpen. De coalitietop sprak dit weekend over een compensatieregeling waarbij gezinnen voor een gemiddeld stroom- en gasverbruik een lager tarief betalen.

665 reacties

  • Anoniem ...

    2 jaar geleden
    @ M Waarhold 😉
  • Marinus Burger

    2 jaar geleden
    @M. Kok 😉
  • Paul de Jong

    2 jaar geleden
    Onverwacht tientallen miljarden extra inkomsten?!?!?! Wat een onzin, dat wist men al, maar men wilde het niet uitgeven en nu moet men wel en dan is het ineens een geschenk uit de hemel, wie gelooft hen nog!! De overheid verdient enorm aan de hoge energie prijzen, want er komt meer belasting binnen. Die extra inkomsten, al sinds mei 2021, had men al volledig aan compensatie moeten besteden.
  • Anoniem ...

    2 jaar geleden
    @ Marian Vroede. Hartelijk dank voor uw reactie. Wij verschillen wel vaker van mening. 😉 Hoewel ik het ook wel eens met u eens bent hoor.😃 Uw opkomen voor mensen die hier vaak denegerend worden weggezet. 👍 Net het artikel gelezen over dat het geld blijft binnenstromen door de hoge energieprijzen en inflatie. Werkelijk schandalig. Wens u veel wijsheid toe! Mvg, Mieneke
  • Walther Wollenbroek

    2 jaar geleden
    @Toine van Loon, dat is zuur. Maar warmtenetten zijn energieverslinders. Tenzij er werkelijk restwarmte is. Maar die biomassa warmtenetten of gasgestookte zijn co2 uitbrakers. Deze installaties moeten 365 dagen 24 uur warmte leveren. Dit in tegenstelling tot uw hr cv ketel die alleen op het moment dat u warmte nodig hebt co2 uitstoten. En dat is voornamelijk 5 maanden per jaar. En dan hebben we het nog niet eens over het energieverlies in het hele netwerk. Dit hoef je niet eens uit te rekenen.
  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.