Jongen luistert muziek met Earpods, foto ter illustratie
Volledig scherm
Jongen luistert muziek met Earpods, foto ter illustratie © Getty Images/Westend61

Vervelende piep in oor bij jongeren, audiciens zien het steeds vaker: ‘Een zorgelijke trend’

brandbriefAudiciens en leveranciers zien de verkoop van oordoppen op maat flink toenemen. Steeds meer jongeren met lawaaidoofheid, tinnitus (oorsuizen) en andere vormen van gehoorschade bezoeken een audicien, constateren winkeliers. In een brandbrief aan het kabinet vraagt patiëntenorganisatie Hoormij/NVVS een gesprek aan met staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) om over de kwestie te praten. Het ministerie bevestigt dat de brief is binnengekomen.

52 reacties

  • Anoniem ...

    2 jaar geleden
    @ Roeland Jansen Bravo. 😄 Ik heb het ook gehad. Dan bedoel ik tinnitus.😉 Het heeft met veel meer factoren te maken dan alleen muziek. Spanningen en stress kan ook de boosdoener zijn. Maar daar lees ik opmerkelijk genoeg nergens iets over. Dit is pas het begin. Er gaan steeds meer artikelen komen.
  • T. van de Griendt

    2 jaar geleden
    @van Velthuizen: Helemaal mee eens. In 2008 had ik na een dancefeest 1 dag lang een piep in mijn oren, gelukkig na die dag weg. Nog binnen een week had ik op maat gemaakte oordoppen, die ik bij veel concerten draag.
  • J.C. Kattestaart

    2 jaar geleden
    Jong zijn en ontstuimig leven leiden,later als je last krijg van een piep of Tinitus blijkt dat daar niets meer aan tedoen is.Maar we hebben wel geleeft.
  • van Velthuizen

    2 jaar geleden
    @Sebastiaan Wildeboer: De oplossing is nog simpeler: Gewoon je eigen verantwoording nemen en zelf oordopjes meenemen. Waarom een ander met de verantwoording opzadelen terwijl het je eigen oren zijn?
  • Pieterjan Jansen

    2 jaar geleden
    He wat zeg je ?
  1. Sebastiaan (28) heeft altijd (!) een piep in zijn oor: ‘Alsof er een bulldozer door mijn hoofd raast’

    Sebastiaan (28) heeft altijd (!) een piep in zijn oor: ‘Alsof er een bulldozer door mijn hoofd raast’

    Sinds een paar maanden is het een heksenketel in het hoofd van onze verslaggever Sebastiaan Quekel. Hij lijdt aan tinnitus, een ernstige vorm van gehoorschade waarbij hij altijd een geluid waarneemt. In zijn geval een piep. Dit deelde hij vandaag met zijn vrienden, familie en collega's in een persoonlijk relaas op Facebook en Instagram, met een waarschuwing. Wij vroegen hem deze waarschuwing ook te delen met onze lezers.