'Van Nistelrooij zegt dat we stappen maken, ik denk stappen achteruit'

'Van Nistelrooij zegt dat we stappen maken, ik denk stappen achteruit'

12-09-2022 12:12
188

René en Willy van de Kerkhof vinden de zege van PSV op RKC Waalwijk verdiend na een in hun ogen terechte penalty. De broers zijn echter zeer kritisch op het spel van de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij.

PSV kwam met de schrik vrij voor eigen publiek. "Het was zeer, zeer matig van PSV", verzucht René bij Omroep Brabant. "Een beetje PSV onwaardig. Het spel was niet om aan te zien. Ik kan niet één speler opnoemen die zondag in vorm was, dus kom je goed weg in de laatste minuut. Maar die penalty, die had ik ook gegeven. Het was gewoon gevaarlijk spel van Hans Mulder in het strafschopgebied. Daar staat maar één straf op: een penalty."

Daar is Willy het mee eens. "Ja, dit was honderd procent een pingel. Daar is niets op af te dingen", stelt de oud-middenvelder, die blij is dat PSV ook eens de nul hield. Op de zege tegen RKC valt volgens de clubiconen uiteindelijk weinig af te dingen, maar het spel is lang niet meer zo goed als aan het begin van het seizoen. "Van Nistelrooij zegt dat we stappen maken. Nou, ik denk stappen achteruit op dit moment", aldus René. "Het is niet om aan te zien, er zal echt iets moeten gebeuren."

Voor de Eindhovenaren staan nu twee belangrijke duels op het programma: donderdag in de Europa League tegen Arsenal en zondag in de Eredivisie tegen Feyenoord. "Dat zijn twee topwedstrijden. Dan moet je goed voor de dag komen. Misschien dat deze wedstijden voor de ommekeer kunnen zorgen", hoopt René. "Ik heb er wel vertrouwen in dat PSV langzaam maar zeker het spel gaat spelen dat we allemaal graag zien", besluit Willy.