Opstootje na late penalty bij PSV - RKC: deelde Sávio een klap uit?

12-09-2022 06:55
344

Voor PSV-aanvaller Sávio zou het optstootje in de blessuretijd van het Eredivisie-duel met RKC Waalwijk nog een staartje kunnen krijgen. De achttienjarige Braziliaan leek een slaande beweging te maken naar doelman Etienne Vaessen.

De vlam sloeg in de pan nadat PSV een late penalty kreeg van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Sávio, die twintig minuten voor tijd was ingevallen, raakte betrokken in het opstootje en zocht de confrontatie met Vaessen. De RKC-keeper reageerde boos en wilde achter de buitenspeler aan, maar teamgenoot Shawn Adewoye en Guus Til hielden hem in bedwang.

De VAR en Gözübüyük lijken de actie van Sávio niet te hebben waargenomen. Daardoor kan hij nog geschorst worden op basis van de tv-beelden.

Cody Gakpo verzilverde het buitenkansje uiteindelijk, waardoor PSV met de schrik vrij kwam (1-0). De Waalwijkse woede was ook na afloop nog groot. Hoewel Xavi Simons op het hoofd werd geraakt door de noppen van Hans Mulder, spraken Vaessen en Michiel Kramer van een 'topclubpenalty'.