More

    RECENTE POSTS

    Die slimme meter is dus oliedom

    Terwijl netbeheerders een fortuin stukslaan op een advertentiecampagne waarbij u overtuigd moet worden van het nut van de slimme meters die ze in uw huis willen ophangen, deed de Universiteit van Twente onderzoek naar de meters.

    De zogenaamde “slimme” meters zijn net zo betrouwbaar als een overleden Nigeriaanse prins die u een fortuin heeft nagelaten. En dat is een tyfusduur geintje. Voor u.

    Want omdat de meters niet robuust genoeg zijn gemaakt, worden ze beïnvloed door andere energiebronnen. Zoals opladers van mobiele telefoons. En dat kan er dan weer toe leiden dat je wel zes keer zoveel energie moet betalen dan je daadwerkelijk gebruikt. Foutje, bedankt.

    Netbeheer Nederland vindt het allemaal zo spannend blijkbaar niet, want uit ‘eigen onderzoek’ blijkt dat het niet zo is. Wij van WC-eend, enzo. Daarom is de meter natuurlijk ook “verouderd” en wordt hij “niet meer geplaatst”, omdat hij zo betrouwbaar is. Overigens zegt hoogleraar Leferink dat het probleem niet alleen bij de oude meters ligt. Ook de Consumentenbond herkent het probleem: ze krijgen daar vaker klachten over…

    0 0 stemmen
    REET DEZE POTS!

    5 REACTIES

    Abonneer
    Laat het weten als er
    guest
    5 Reacties
    Oudste
    Nieuwste Meest gestemd
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties
    Monade
    03/03/2017 - 19:07 19:07

    En wat ook grappig is dat de bulk van de energierekening bestaat uit netwerk, vastrecht, en energiebelastingen. Het daadwerkelijk verbruik (behalve als multiplier voor de belasting natuurlijk), dag-stroom vs nacht-stroom, enz. maakt geen ene moer meer uit. Behalve als je katvanger bent voor een criminele wietkwekersbende, natuurlijk

    /Universiteit Twente boppe!

    MadDieu, drukt zijn snor
    Antwoord aan  Monade
    03/03/2017 - 22:23 22:23

    Energiebelasting werkt ook maar een kant op.

    Stel je wekt zelf energie op (PV-installatie op het dak) en je hebt een behoorlijke accu (Tesla) om de elektriciteit te bufferen. Dan zou het mooi zijn om bij de laagste prijs (15:00 uur op een zonnige dag met wind) de accu te vullen en bij een hoge prijs te verkopen. Dan betaal je energiebelasting over je inkoop, maar die krijg je niet terug als je levert aan het net.

    Overigens krijgen alle huishoudens met zonnepanelen daarmee te maken, omdat in 2020 de overschotleveringen niet meer gesaldeerd mogen worden.

    (Er gaan stemmen op om saldering langer toe te staan. Dat staat Brussel nooit toe, want saldering is prijsgarantie en dus staatssteun aan energieleveranciers.)

    Møhammed Said al Sahaf
    03/03/2017 - 19:22 19:22

    Het voorvoegsel slim zal ook wel niet op die meter slaan maar op de energieboer die het ding je huis in weet te lullen. Met die denkt het apparaat overigens prima mee dus ook dat zou kunnen.

    MadDieu, drukt zijn snor
    03/03/2017 - 22:06 22:06

    Ja, iedere beheerder zorgt dat hij niks te kort komt. Dat zal bij netbeheerders niet anders zijn.

    Netbeheerders meten jouw verbruik direct en meermaals indirect. In het zogenaamde wijkverdeelcentrum oftewel stroomhuisje wordt het gebruik gemeten per fase voor iedere groep aansluitingen (een rijtje woningen). Als het verbruik van zo’n groep genoeg afwijkt van het verzamelde individuele verbruik, dan mag de netbeheerder de gegevens niet allemaal doorzetten naar de energieleverancier(s). Dan wordt het overzicht ‘onwaarschijnlijke meterstanden’ gemaakt en wordt een verklaring gezocht.

    Bijvoorbeeld wordt de hele rij woningen opnieuw bezocht door een “meteropnemer”. Die vraagt aan de buren met ‘normale’ meterstanden of ze die geur vaker ruiken, waarna u in de krant leest dat er een wietkwekerij is opgerold na meldingen uit de buurt.

    Bismarck
    03/03/2017 - 22:41 22:41

    Ik herinner me dat smerige lachje van Maria van der Hoeven nog, toen ze met haar slimme meter kruistocht aan de gang was. Dat alleen moet waarschuwing genoeg zijn om hem (of haar) nooit je huis in te laten.

    Latest Posts

    Account

    U ZEI:

    OOK NIET TE MISSEN