Terug naar de krant

Vaccinatieronde met aangepast coronavaccin op 19 september van start

Leeslijst Nieuws
Bescherming Mensen in risicogroepen en zorgmedewerkers die in direct contact staan met patiënten zijn als eersten aan de beurt. Zij kunnen vanaf 13 september een uitnodiging voor een vaccinatie ontvangen.
Leeslijst

De nieuwe vaccinatieronde met het aangepaste coronavaccin gaat op maandag 19 september van start, zo meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport donderdag. Mensen in risicogroepen en zorgmedewerkers die met patiënten werken komen als eersten in aanmerking voor de zogenoemde ‘herhaalprik’. Zij krijgen vanaf 13 september een uitnodiging toegestuurd, waarna ze een afspraak bij de GGD’s kunnen maken.

Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid, D66) schrijft aan de Tweede Kamer dat naar aanleiding van een recent OMT-advies is besloten de vernieuwde vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna te gebruiken voor de nieuwe vaccinatieronde. Vorige week keurde het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) de nieuwe vaccins, die beter beschermen tegen de Omikronvariant van het virus, goed.

Na de zorgmedewerkers en mensen in risicogroepen, komen ontvangers van de griepprik in aanmerking voor een nieuwe vaccinatie. Zij krijgen vanaf begin oktober een uitnodiging via hun huisarts. Als zij aan de beurt zijn geweest, kan iedereen ouder dan twaalf jaar een herhaalprik krijgen. Voorwaarde is wel dat ze eerdere vaccinaties hebben ontvangen. De nieuwe vaccins kunnen alleen als herhaalprik worden gebruikt, „en zijn niet bedoeld als basisvaccinatie”, schrijft gezondheidsminister Kuipers. Daarnaast moeten er minstens drie maanden tussen de vorige vaccinatie en de herhaalprik zitten.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in