LIVE: Ajax overtuigt met sterk optreden tegen Rangers en wint met 4-0 (gesloten)

LIVE: Ajax overtuigt met sterk optreden tegen Rangers en wint met 4-0 (gesloten)

07-09-2022 20:10 Laatste update: 20:41
579

Voor Ajax gaat de Champions League woensdagavond van start. De ploeg van trainer Alfred Schreuder neemt het in zijn eerste groepswedstrijd op tegen Rangers FC. De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 18.45 uur. In dit liveblog mis je niets van de wedstrijd.

Schreuder beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Owen Wijndal moet verstek laten gaan tegen de Schotten. De coach van Ajax heeft dan ook flink wat te kiezen. Het is de verwachting dat Edson Álvarez, Kenneth Taylor en Steven Berghuis de voorkeur krijgen op het middenveld. Dusan Tadic en Steven Bergwijn bezetten de vleugels. Brian Brobbey lijkt in de spits te staan, maar Schreuder zou ook nog kunnen kiezen voor Mohammed Kudus als valse negen.

De Amsterdammers kenden een prima generale door afgelopen weekend met 4-0 te winnen van SC Cambuur. Dat kan van Rangers niet gezegd worden. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst verloor de Old Firm tegen Celtic met liefst 4-0. Toch zal Ajax op zijn hoede zijn voor Rangers, dat vorig seizoen de finale van de Europa League bereikte en vorige maand in de play-offs van de Champions League PSV uitschakelde.

Voor Calvin Bassey is het een bijzonder duel. De sterke verdediger speelde vorig seizoen nog voor The Gers.