zo. sep 4th, 2022
pensioen aow

Je moet het geld halen bij de mensen die het hebben.

Van een kale kip kun je niet plukken. En elke beleidsmaker heeft een eigen lijstje met mensen en bedrijven die je kunt plukken om er je eigen ‘goede doelen‘ mee te bekostigen. Als regel ‘goede doelen‘ waar die beleidsmaker zelf nauw mee verweven is, of in de toekomst verweven mee hoopt te worden, als het ‘werk‘ als beleidsmaker er op zit. Als de ‘kosten‘ die voor de ‘baten‘ uitgaan.

Daarom verbaasde het mij niks dat de ‘Raad van State‘ zich keerde tegen het ophogen van de AOW om zo tenminste een deel van de moordende inflatie te compenseren. Persoonlijk zit ik er heel anders in, en niet omdat ik ‘AOW-gerechtigd‘ ben, maar omdat ik het bestedingsdoel van kortingen op de AOW en de komende belastingverhogingen geen warm hart toedraag.

Voor mij zijn zulke opvanghuizen voor uitgerangeerde politici, zoals de ‘Raad van State‘, en nog vele, vele andere ‘instituten‘ die de burger van hun zuur verdiende geld af helpen, of alleen hun juridisch geschoolde vrienden bedienen, geen valide bestedingsdoel. En dat is met inbegrip van ‘rapportenschrijvers‘, ‘adviseurs‘, ‘bemiddelaars‘, ‘enquêteurs‘ en andere subsidieslurpers die niet alleen niks produceren, maar ‘netto‘ alleen maar veel schade toebrengen aan de productie, en de samenleving als geheel.

Lees ook:  Wopke Hoekstra

In de basis begrijp ik de argumentatie dat er ‘rijke bejaarden‘ zijn, die naast hun AOW nog een ruim pensioen hebben, en daarnaast in het verleden zo verstandig zijn geweest om te investeren in een eigen huis, dat inmiddels is afbetaald, waardoor die AOW strikt genomen niet nodig is. Echter, ik ken ook veel senioren die niet meer hebben dan hun AOW, of daarnaast slechts een zeer bescheiden pensioentje, en die worden door de ‘Raad van State‘ niet ‘vergeten‘, maar vol op de bek geslagen.

Nou hoor ik u protesteren dat we in Nederland ‘fatsoenlijke regelingen‘ hebben om te voorkomen dat die arme donders in een kartonnen doos onder de brug dood liggen te gaan van de kou en de honger, als gevolg van de inflatie, die het gevolg is van het beleid van de beleidsmakers, die zelf niks tekort komen.

Maar die ‘fatsoenlijke regelingen‘ zijn helemaal niet fatsoenlijk, want ze kosten een fortuin, door alle ‘Rent Seekers‘ die tussen het binnengeharkte geld, en de ‘uitkeringsgerechtigde‘ zitten, waaronder dat peperdure circus van juridische colleges waar de ‘Raad van State‘ onderdeel van is, met haar ongevraagde ‘adviezen‘, en ‘self-serving‘ uitspraken.

Bovendien zijn veel oudere mensen ‘op papier‘ wel vermogend, omdat ze een eigen huis hebben, dat door de eerder kunstmatig laag gehouden rente nu, op papier, een fortuin waard is, maar ze kunnen dat niet ‘liquide‘ maken. Tenzij ze hun huis verkopen om de graaiers te kunnen betalen, of bij de bank geld gaan lenen om die leden van de ‘Raad van State‘ en die hele ‘overhead‘ van uitgerangeerde politici te kunnen ‘vergoeden‘ via de belastingafdracht.

Lees ook:  Nederland gaat in rap tempo Italië en Griekenland achterna: politici liegen en bedriegen er op los

En daar wordt uiteindelijk alleen de bank beter van. Zelfs die kortzichtige graaiers in de ‘overhead‘ tasten op termijn mis, want als al dat vermogen is wegbelast, en is weggevloeid naar de banken via de nu snel stijgende rente, als gevolg van het beleid van de beleidsmakers, dan tasten de erfgenamen mis, en is er straks niets over van de welvaart die vorige generaties hebben opgebouwd. Vakkundig gesloopt door lieden die hoegenaamd niets bijdragen aan de productie van goederen, het verbouwen, kweken, telen van gewassen of houden van vee, of de handel en het transport.

Nog erger wordt het als we kijken naar bestedingsdoelen buiten het domein van de beleidsmatige graaiers, zoals al die oorlogen en stupide ‘Regime Change‘ pogingen middels ‘sancties‘ waarmee we slechts de eigen bevolking treffen. Of het invoeren van ondeugdelijke wetgeving.

Waarom zou ik ook maar één cent uit willen geven aan die machtswellustelingen? Maar ik heb, net als u, geen keuze, omdat de kudde blind en doof is als gevolg van propagandisten die ons 24/7 in de oren tetteren dat ‘War is Peace!‘. En dat stemt mij droef. Ik heb al die boeken gelezen, over hoe mensen blind en doof achter Hitler aanliepen, of Stalin de hand kusten, en ik meende oprecht dat we nu dan toch wel wijzer waren. Maar niet dus.

Lees ook:  Om te vechten voor de toekomst van Europa moeten we het migratietij keren

De moderne technieken hebben de problemen eerder alleen maar groter gemaakt. Mensen zijn vergroeid met hun ‘mobieltje‘ en leven in het konijnenhol van hun passies, in kaart gebracht met ‘Kunstmatige Intelligentie‘, waardoor machtige entiteiten exact weten op welke ‘knop‘ ze moeten drukken om mensen te laten zingen, en op welke knop ze moeten drukken om mensen te laten huilen.

En hoe ze hen profijtelijk kunnen ‘melken‘ tot er niks meer te ‘melken‘ valt, en je afgeschreven op pad wordt gestuurd om bij de balie je euthanasiepilletje te gaan halen. Niemand die je dwingt. Je wil het zelf. Je vraagt erom. Eindelijk vrij!

Overweeg alstublieft om ons te steunen als donateur of ondersteunend lid, ook wij hebben onze inkomsten zien dalen in deze heftige tijden daarom, KLIK HIER voor IBAN of via PayPal hieronder!, wil je ook onze berichten zoveel mogelijk delen dit is voor ons van levensbelang, hartelijke dank en veel leesplezier.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.



Door Indignatie redactie

Auteur en slecht gehumeurde klager

Geef een antwoord