Tadic heeft tip voor ploeggenoten: 'Zeggen altijd dat ze hun tijd bij Ajax missen'

Tadic heeft tip voor ploeggenoten: 'Zeggen altijd dat ze hun tijd bij Ajax missen'

03-09-2022 19:24 Laatste update: 19:29
111

Dusan Tadic vindt het jammer dat sommige spelers een vertrekwens hebben bij Ajax. De Serviër, die tevens als vaderfiguur voor de ploeg dient, heeft een goed advies over voor de spelers die de stap naar een topcompetitie willen maken. 

Tadic sprak na afloop van het gewonnen duel met sc Cambuur (4-0) met ESPN en liet zich kort uit over het hectische einde van de transferperiode. "Ik praat altijd met de jongens en probeer altijd te zeggen wat ik denk. Je moet plezier hebben terwijl je hier speelt. Ajax is het mooiste van allemaal." Alleen Antony vertrok op het laatste moment van de transferperiode. Spelers als Édson Álvarez en Mohammed Kudus wilden ook weg, maar dat zag Ajax niet zitten.

Dat de Europese top veel grotere contracten uitdeelt, weet Tadic ook. "Dat is belangrijk. Maar als spelers vertrekken naar een andere club, zeggen ze altijd: ach, ik mis mijn tijd in Ajax. Ik denk dat spelers die hier vertrekken het wel goed kunnen doen, maar ze missen altijd Ajax. Ajax is het mooiste van allemaal", herhaalt Tadic. 

De Amsterdammers hadden zaterdagmiddag geen kind aan sc Cambuur. Door treffers van Steven Bergwijn, Devyne Rensch en Kudus liep Ajax uit naar een 4-0 zege, waardoor de ploeg nog altijd foutloos is in de Eredivisie