Andries Noppert in voorselectie Nederlands elftal: 'Dat is net foar in soad weilein' | video

Andries Noppert in de voorselectie van het Nederlands Elftal

Andries Noppert zit in de voorselectie van het Nederlands elftal. De doelman van SC Heerenveen zit bij de voorlopige selectie voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen en België.

Voor de 28-jarige doelman uit Joure betekent de voorselectie een prachtige beloning voor zijn sterke start bij Heerenveen. Noppert had in zijn loopbaan vaak pech met blessures en keuzes voor clubs die verkeerd uitpakten. Hij blies zijn loopbaan vorig seizoen nieuw leven in bij Go Ahead Eagles en maakte de voorbije transferzomer, in het kielzog van trainer Kees van Wonderen, de stap naar Heerenveen - de club waar hij de jeugdopleiding doorliep.

Nu staat Noppert dus op de drempel van een plek in de selectie van het Nederlands elftal. Naast Noppert zijn de doelmannen Justin Bijlow (Feyenoord), Remko Pasveer (Ajax), Jasper Cillessen (NEC) en Mark Flekken (SC Freiburg) door bondscoach Louis van Gaal geselecteerd.

Naast Noppert is er ook voor het eerst een plek in de voorselectie voor Joey Veerman. De middenvelder werd vorig seizoen van Heerenveen naar PSV werd getransfereerd.