Nee Martin Bosma, het nationaalsocialisme was niet links (joop.nl)


Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij, het was een benaming waarmee Hitler hoopte alle klassen en standen achter zijn vaandel te lokken. ...

door morandi in Politiek  ·  275 Reacties

  • 13
  • 1033x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Mrtin Biosma gaat ook graag tv kijken op een zandbank bij Engelsmanplaat.

Een zandbank bij Engelsmanplaat is een bank en van een bank kun je tv kijken.

Alleen vergeet Bosma dat deze bank 2 maal per dag overstroomd wordt door vloed.

0
251 garriet

Dan zou dus het nationaal "Socialisme" het enige socialisme zijn dat niet "Links" is.
Ik leer elke dag weer bij.

6
252 Mollevanger

@24 ik heb echt serieus geprobeerd iets van die uitspraak van jou te maken...maar kan er echt niks zinnigs in vinden.
Zeg dan iets in de trant van "links negeert te vaak het islam-facisme en rechts laat ze te makkelijk binnen als arbeidskracht"...zoiets...daar kunnen we wat mee...maar dit is werkelijk een schot hagel op een windvlaag....

0
253 MarkUg

Bosma is de propaganda-minister van de PVV. Revisionisme en fantasie is zijn gereedschap. Een volbloed reactionair die de Vaderlandse zaak schade toebrengt.

0
254 schrootflint

@239 "maar ze kwamen wel degelijk op voor de lagere sociale klassen ."

Door hen massaal naar het front te sturen en het hele land in een vernietigende oorlog te storten? Het is echt onzin wat je beweert. De enige reden dat het in Duitsland tussen '33 en '39 beter ging was door de omvorming naar oorlogseconomie en de expansie van het leger. Overigens betaald met buitenlandse leningen.

1
255 TedjeR

Wellicht dat Bosma een koers wil varen waarbij de Nazi's nog links lijken, dat kan ik me nog bedenken.

1
256 TedjeR

Het blijft fascinerend en beangstigend de opkomst en ondergang van Nazi Duitsland heb me er al jaren in verdiept en vind reuze fascinerend de massa hysterie die mensen over een leider kunnen hebben , ze hoeven alleen maar te horen 'het is de schuld van alle joden' , 'we maken Duitsland opnieuw groot (waar kennen we dat toch vandaan)' , en het volk zit als klapvee te juichen en kan van alles wijs gemaakt worden zet nog een goed ministerie van propaganda neer en je hebt het circus compleet , je zit het in onze moderne tijd trouwens terug komen , ook in onze tijd willen mensen precies horen wat in hun 'straatje' past , ongeacht het waar , maar gedeeltelijk waar is of totaal niet waar is , en er is altijd een zondebok waar we jaloers op kunnen zijn terug op kunnen vallen , of de schuld zijn van de problemen die we zelf hebben gemaakt , of wellicht nog erger , in plaats van we zelf , bijvoorbeeld multinationals en bankiers , en al die andere clubs ...

Er is niks van niks een plaatje van een cake waar 20 plakjes op zitten , 19 plakjes komen terecht bij de bankier , het laatste plakje geeft de bankier de schuld aan de vluchteling en schreeuwt 'let op de vluchteling pakt het laatste plakje cake' , terwijl hij er zelf met 19 van tusen door gaat.

0
257 MarcusCole

Fascisme en nazisme zijn enkele van de historisch vele reactionaire bewegingen van de heersende macht (vooral aristocratie, kerk en kapitalisme) om op vrijheid en emancipatie gerichte volksbewegingen de kop in te drukken en hun macht te herstellen. In systemen zoals fascisme en nazisme wordt daarbij de steun van het volk zelf gezocht, door opportunistische en criminele burgers privileges te geven voor het gewelddadig terugdringen van burgers die zich verzetten tegen hun onderdrukking en uitbuiting. Ook in religies zie je dit terug, op dit moment is het nog heel duidelijk waar te nemen in de islam. Dit heet allemaal 'rechts', omdat met 'links' bedoeld wordt dat mensen willen emanciperen van hun onderdrukkers.

1
258 zewa

@256

Dat is niet wellicht, maar zeker.

Kijk naar de reacties van 'wijlen' de pVv woordvoerder c.q. propagandist, hier op Nieuwskoerier en op NuJIJ schrijvend onder het synoniem van Ajax, die wond er geen doekjes om en gaf gewoon toe dat de pVv rechtser is, dan dat het fascisme ooit was geweest.
Tevens was hij daar niet de enige in. Anderen als Bob de Brouwer b.v., ons huidige Henkie Pinkie, kwamen met woorden van gelijke strekking. Maar hebben in aanloop naar de verkiezingen vermoedelijk opdracht gekregen, daar voorzichtiger mee om te gaan en denken waarschijnlijk dat zij door het plegen van geschiedvervalsing, hun extreemrechtse en verwerpelijke gedachtegoed zo beter verkoopbaar te kunnen maken voor een groter publiek.
En gezien het groot aantal napratende domme volgelingen, hier in dit topic, schijnt het nog te werken ook.

1
259 Borealis

** gebruiker verwijderd **

@229
Hoeveel politieke bewegingen/partijen in Nederland kent u met een bij statuten vastgelegd autoritair bewind?

260 verdwijderd21

Ach , Martin Bosma heeft meer rare opvattingen .
Hij vindt apartheid ook fantastisch.

1
261 No newstoday

Meneer Bosma :
De Deutsche Demokratische Republiek had niks met democratie.
In de Bulgaarse Volksrepubliek had het volk niks in te brengen , net als in de Chinese Volksrepubliek.
De Unie van Socialistische SowjetRepublieken ( USSS) was niet socialistisch maar communistisch.
En zo had Hitler dus niks met socialisme.

Meneer Bosma , wij weten dat de vlag soms de lading niet dekt zoals ook bij de PVV, waar men vrijheid verkondigt maar die op bepaalde punten wil afnemen .
Verstandige mensen denken what's in a name en kijken naar de daden .
Wordt verstandig.

2
262 No newstoday

De PVV is eigenlijk niet links of rechts, maar volgt een geheel eigen, nieuwe, zeer originele nog nooit eerder vertoonde en op de eigen bevolking gerichte koers.
Op die koers heeft de tegenspartelende media geen vat en begint in opdracht van hun broodheren van de "tegenpartijen" een lastercampagne die vaak zijn vruchten afwerpt. Maar nu is er internet, dus we zullen zien.
De "Tegenpartijen" gaan ervan uit dat als het in eigen land eerlijker toegaat, daarna automatisch een zorg en geld voor noodgevallen in verre buitenlanden vrij komt.
Daarom wil de PVV, die wereldwijd over wel de grenzen heeft gekeken, hier niet nog meer mensonvriendelijke islam importeren omdat daarmee ook automatisch discriminatie tegen vrouwen, afvalligen, ongelovigen wordt geïmporteerd.
Een discriminatie-gegeven waar de rest van de Nederlandse partijen blijkbaar niet mee zitten.
En laten we eerlijk zijn. Er bestaan in Nederland al een paar jaar nog maar twee politieke richtingen.
Namelijk, de "PVV" aan de ene kant met een eigen mening, en aan de andere kant de tegenspartelende "Tegenpartijen" zonder verdere mening.

6
263 Mollevanger

@263 nog zo'n wegkijker....

1
264 TedjeR

@255 "Overigens betaald met buitenlandse leningen."

Het valt me op dat je wel vaker dit zegt. Waarom eigenlijk? Duitsland was ook na WW1 nog steeds een economie, met zowel binnenlandse als buitenlandse investeerders. Door de hele tijd alleen buitenland te zeggen, lijkt het alsof Hitler's macht groot is geworden alleen door buitenlandse geld, wat volgens mij niet klopt.

3
265 User76

@ 252 zal hoog tijd worden dan.

Mogelijk dat Hitler het woord "socialisme" gebruikte om mensen te manipuleren en voor zijn karretje te spannen? De methode waarmee populisten medestanders en macht verwerven?

Zoals Nederlandse populisten het socialisme in diskrediet willen brengen door te beweren dat het fascisme genaamd nationaalsocialisme Hitler "socialistisch" zou zijn?

Terwijl juist Wilders veruit het dichtst bij de ideeën van Hitler zit?

1
266 mijnvorigemeningwastochbeter

@263

Nee, er bestaat maar 1 politieke richting en dat is het neoliberalisme, wat uit angst doorspekt is in de hele samenleving.

Deze stroming bestaat enkel uit winnaars en verliezers, links en rechts is er niet meer, de verliezers (het overgrote deel) bekostigen de winnaars (heel klein deel).

Waarom denk je dat er zoveel Oost-Europeanen en armlastige asielvluchtelingen binnengehaald worden, om sowieso de tweedracht in de samenleving te versterken, zodat de agenda van onder andere schuld en zeer goedkope werkkrachten uitgevoerd kan worden om het winstbejag van de winnaar nog meer te versterken.

Wilders is een stroman die gefinancieerd wordt door de winnaars om de verliezers als een rattenvanger van Hamelen van de winnaarsagenda af te leiden.

2
267 garriet

@170 Mooie theorie is dat. De Grondwet moet door iedereen gerespecteerd worden.
Maar wat doe je met de vele zeg maar slechte en zeer slechte wetten die ze nu non-stop maken bij de vleet en waarmee de argeloze burgers om de oren geslagen worden en overdonderd worden?
En het is al lang bekend dat een soort malafide links annex hun louche advocaatjes zonder te veralgemenen er al heel lang een duivels stokpaardje van maakt om zich vooral te infiltreren in alle gerechten van Europa, het EU gerecht incluis...
En zo krijg je dan het 'criminaliteit loont' gevoel bij de mensen en meer en meer zelfs, zie bijv. al die beruchte vrijlatingen van regelrechte criminelen en ook vrij rondlopende criminelen in België bijv.
•Assad hoort eigenlijk misschien niet echt thuis in dat lijstje. De oorlog in Syrië is er wel gekomen buiten zijn wil en door buitenlandse krachten (huurlingen = war by proxy - of met derden dus) en gesteund door rabiate linkse 'islam-lovers', als Obama inderdaad en Mogherini van EC e.a., allemaal promotors van de destabilisatie van het Midden Oosten gevolgd door idem dito van Europa, iets wat al bezig is in M.O. sinds de tijd gen. Wesley Clark alhier (zie ook zijn vele video's wel gemaakt na de feiten, jammer).
Zie ook de fenomenen 'rapefugees' , Zweden en 'Calais', het niet verdedigen van de grenzen, alles ok voor een bepaald links of alles voor het zogeheten 'universeel wereldprofitariaat' dat liever lui is dan moe en ook te laf is om hun eigen land te verdedigen.
Tja, Trump is er ook niet zomaar gekomen he, in de VS worstelen ze trouwens met hetzelfde ±idem dito probleem: destabilisatie.
Alle massale 'people displacements' of volksverhuizingen vooral voor destabilisatie bedoeld en gepromoot mogen nu ook wel eens ophouden.
Maar daar denken kwaadaardige hogere krachten, je weet wel, misschien wel anders over...
Echte goed gecontroleerde migratie zoals vroeger eigenlijk kan altijd natuurlijk.
En die eeuwige 'oorlogsstokersdienst' CIA mag best ook eens geneutraliseerd of ontmanteld worden.

3
268 wy71

Ik vind het zeer ernstig dat zoveel jaren na WO II de linksen nog steeds niet in staat zijn om te erkennen tot welke wandaden de linkse ideologie heeft geleid.

Want zelfs als je de linkse Hitler niet meetelt, heeft er geen enkele ideologie zoveel slachtoffers gemaakt als de linkse ideologie. Ook niet de katholieke kerk.

Er zijn hier lieden die beweren dat Hitler niet links kon zijn want hij was de vijand van socialisten en communisten.

Op zichzelf is dat al grote onzin, want je kunt ook vijand van elkaar zijn als je beide links bent. Zie China en Rusland.

Maar als we zeggen dat socialisten en communisten "de goeden" waren, hoe kan het dan dat er meer slachtoffers door deze ideoligieen zijn gevallen dan in heel WO II?

Pas wanneer linksen beseffen dat hun ideologie in het verleden tot meer dan 100 miljoen slachtoffers heeft geleid, zijn we weer een stap verder.

https://www.google.nl/amp/s/ejbron.wordpress.com/2012/07/30/linkse-terreur-en-terreurverering-de-bejubelde-genociden-van-de-socialisten-en-communisten/amp/

Maar ook in de recente Nederlandse geschiedenis kennen we vrijwel uitsluitend linksgeoriënteerd politiek geweld.

https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/26376/in-beeld-links-geweld.html

De ontkenners hiervan zouden imho net zo behandeld moeten worden als de holicaust-ontkenners en andere Jodenhaters.

3
269 Sterke

@ 269.
Hitler en de nazi's waren fascisten en extreem rechts,
misschien eens een geschiedenisboek lezen voordat u iets roept?

Vage indeling trouwens "de linksen" en "de rechtsen", zowel degenen die zich links als degenen die zich rechts noemen zijn allemaal verschillende mensen met verschillende overtuigingen.

En dan zou iedereen die zich nu "links" noemtverantwoordelijk zijn voor wat communisten en (extreem rechtse) fascisten in het verleden hebben aangericht?!?

Wat een kletspraat.

Mensen uitsluitend verantwoordelijk voor hun eigen woorden en daden.

Dat is mijn overtuiging, ik ben dan ook anarchist.
(Niet links, niet rechts, maar gewoon buitenom.)

1
270 mijnvorigemeningwastochbeter

Pat Condell over Geert Wilders’ belachelijk achterlijk middeleeuws links heksejagers politiek process
•Video Engels gesproken (7:51)
•Pat Condell is een van de beste Britse public ‘no-nonsense’ ervaren speakers samen met Paul Watson.
•4 maart 17

Intellectual LEFT Terrorism

Another Day In Ireland
(7:51)

72.854 weergaven
3.438 3.439 68 69
Gepubliceerd op 2 feb. 2017
Credit to the original owners

Various Geopolitical, divide & conquer videos, via Governments & Religion. Along with

Make your own mind up!
Mirrored & credited to the original owners where possible.

Twitter https://mobile.twitter.com/AnotherDay...

Dismantling Europe - Merkel & Her Migrants


Katie Hopkins On Muslim Biased BBC


The Truth About Sweden, Angry foreigner


Pat Condell Example 2017, Feed A Pig, It'll Still Crap On Your Floor.


Ex Muslim girl explains why Muslims are ''allergic '' to christians


Katie Hopkins - Why Do Muslims Leave For Christian Lands?


Paul Joseph Watson- Europeans Rejecting Muslims In Massive Numbers


Geert Wilders- Islam Can't Fool The Free World


InfoWars- The Truth About Trump's Muslim Ban


Covert Harassment/Stalking/Targeting & Sanctioned Child Abuse-


Mirrored as common sense & truth is often censored to protect corrupt agendas.

2
271 wy71

@270
Je bedoelt het geschiedenisboek dat door linkse onderwijzers wordt gebruikt?

Je hebt toch verstand gekregen om zelf na te denken?

Links staat voor een grote verzorgingsstaat, veel controle, verzorging van wieg tot graf, verheffing van de arbeider tov grootkapitaal.
Hier voldoet Hitler prima aan.

Rechts staat voor een kleine staat, veel persoonlijke vrijheid, eigen verantwoordelijkheid, lage belastingen etc. Met lage belastingen kun je nu eenmaal geen vernietigingsmachine zoals de Duitse maken.

PER DEFINITIE kan Hitler nooit rechts zijn geweest.

De propagandische nonsens van gefrustreerde linkse historici is helaas nog steeds gemeengoed. Zij schrijven geschiedenis, maar dat wil niet zeggen dat ze objectief zijn.
En helaas wordt onze jeugd nog steeds eenzijdig voorgelicht door linkse onderwijzers, leraren en professoren. Als student sociologie op de VU ben je links. Punt.

Voor het gemak worden de wreedheden van andere linkse leiders dan Hitler vergeten. Meer dan 100 miljoen doden in de laatste eeuw.

We hebben mooie voorzieningen te danken aan linkse politici. Maar kom bij mij niet aan met een heiligverklaring aan links. Linksen zijn soms uitermate wrede mensen.
En nog steeds komt in Nederland na WOII vrijwel uitsluitend links politiek geweld voor.

Helaas hebben linksen de media in de macht. Net als de Verlichten die uitsluitend negatief schreven over de middeleeuwen en de katholieke kerk, worden de archieven anno 2017 volgestouwd met linkse "informatie". Zoals de imho extreme Joop.nl, die notabene met belastinggeld overeind wordt gehouden.

En zo gaan de linksen door met hun geschiedvervalsing.

1
272 Sterke

@ 272 Ja hoor, Hitler was links, jij je zin. (.....)

0
273 mijnvorigemeningwastochbeter

@273
Zo zie ik het graag question

0
274 Sterke

@272

Daarom heeft Hitler ook de socialisten en communisten opgeruimd, deze waren natuurlijk rechts als ik jou mag geloven

0
275 garriet

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@5 Als er van Teheran een parkeerplaats wordt gemaakt, dan hebben wij hier daar gelukkig niet zoveel mee te maken en/of last van, als ...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@62 Je blijft maar zeiken hè. . . . Besef je nog steeds niet hoe sneu je bezig bent? ...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@5Eerst moet zijn eerder....

6 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Ik zie een kernoorlog eerst er uit de Arabische landen komen dan uit Rusland.Maar goed, als het gebeurt dan is het maar het beste dat de hele ...

7 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Gaat Bosma dan ook weer z'n prinsevlag speldje dragen? Want volgens hem heeft de nsb die toch nooit gebruikt. ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Primera wil eigen keten tabakswinkels opzetten om verkoopverbod in 2030 te omzeilen

Prima! De mens onderwerpen aan de wil van de Staat is tegen iedere vorm van heerschappij. De mens moet zelf kunnen beslissen of er gerookt dient...

9 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@1 "De kernraketten staan al richting Europa " Ja, en dat zelfs vlak aan de grens met de NAVO. Dat zou de NAVO eens moeten ...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@24Niet zo draaien en kronkelen Snorrie, ik heb het niet over Israël of over diens acties, maar over alle extreme religieuzen! die hun rel...

10 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Nicks R. Van
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@18 Met een goed oplosmiddel krijg je het wel gedaan!...

12 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Www Mom XxxSexvideotDante FerrarriFc2ppv 3139256Movie Make A PornComics Porno VfXvdeosexGachincoQuif PornXxx Munmun DuttaMalayalam Romantic SexPissyspaceDesi Sex ForcedSupermanpornAngels NudePornhubshowerHumg Young BritAndi OkitaTittipornGonewildcoupleFuturama NudeHot Sister Porn VideoEnglish Sex Movie HdXxx Picture Hindi MeinXvideos RoughChate SexoSexo CoreanaHalsey NakedAmazon PostionZeb Atlas PornHot Pornstar Sex VideoHindi Sexy Blue VideoKarlee Grey AnalFree Hentai VideoPorn SeguroBrazzers Ads 2023Sports HentaiVr Milf PornKorean SextapesTop Porn SrarsBig Booty Ts TwitterWww.maturetube.comListcrawler DallasCassandra Peterson NideXvideomaturePam Grier NideOdia Blue VideoIndian Young Sex VideoBathroom Sex ComBend Over ThongBlindfold PornAmber LukeIndian Slim PornHot Hindi Bf MovieHolly Wolf PornKarlee Grey NakedSukeibei Nyaa成人娱乐俱乐部Hentai LovelyXxxcnmXnxx XcomXnxc HindiJemna HazeTennen Koi-iro AlcoholHindi Dirty Talk Sex VideoAnime French KissXnpornLisa Guerrero NudeColorsofautumn PornShruti Hassan BoobsHot Indian Girls In SareeMiley Cyrus Sext TapeXev Bellringer FacialRtan ConnerDad Anals DaughterGsy Bear PornSex DrawingXxx Video Full Hd VideoArab Hijab XxxCreampied MoviesGromet PlazaNaked Anime BoobiesVicki Chase DeeperFilmyfantasyLesbian Hot NakedHarmony ReignaTictok PornCansabaPornreality ShowKarlach Sex SceneBreast Milk Sex VideoXcx Video HdBrand Love PornAnimated Porn CartoonGrand Fuck AutoDani Daniels Best VideoAfter We Fell Sex ScenesVicky Aisha NudeHd Porn ConicsItslunarliv NudesHotbhabhisexMercedes Carrera PornXxx StopSex With Your TeacherOld Sex English MovieBrazzers Hd PornMisskirroyal PornLuna Bella VideosFirst Bbc Anal무료 야한동영상Xxxcase ComElodie Yung NudeVannesa VidalHd Video SexsiTelugu Xxx VideosSex Sex SexMia Khalifa Full Hd Sex VideoEbony Couple PornShizuka NakamuraTop Model PornVery Very Hot Hot Sex VideoLayton BentonLesbians Porn TeensHomemade Mmf BiSanileon XxOil Massage BfDaughterpornSexual Movies PornHot Strpmom PornAndaman SexPriyanka Chopra Hot SexHd Anal Porn VideosKayie Cummingsşhemale PornExtreme SexstoriesBred MontanaXx VidgoDesi Sex MarwadiBut SexPorn Mother SonHayley Davies OnlyfansChubby MompornLlove Making VideosTeacher Bf VideoStripchat Indian LiveBlacked Hot ComChinese Porn BusHot Naughty GirlsXxx Sexy IndinSister And Brother Fight Porn