Drie tekens dat we in een bananenrepubliek zitten

(Door: J.B. Shurk – Vertaling: “Malpaso”)

Een satiricus beschreef ‘bananenrepubliek’ ooit in zijn oneerbiedige ‘woordenboek’ als een ‘wetteloze samenleving waar apen heersen’. Als je tegenwoordig rondkijkt in onze huidige maatschappij is het moeilijk om nog te zeggen dat dit níet klopt. Bekijk alleen al eens deze drie veelbetekenende tekens:

1. Manipulatie van de taal en de verplichte linkse religie:

Het krachtigste wapen van politiek links is zijn voorliefde voor het ondermijnen van de betekenis van woorden. Decennialang hebben ze alles wat tegengesteld is aan hun wereldbeeld gebrandmerkt als “haatdragend” en “beledigende” standpunten helemaal uit de cultuur verbannen. De linkse looney-brigades hebben economieën vergiftigd en een lawine aan inflatie veroorzaakt. In een minder banaan-achtige tijd zou dat enorme politieke gevolgen hebben. Maar nu herdefiniëren overheden en media-propagandisten gewoon de betekenis van een economische recessie en verkondigen dat we nog nooit zo goed af zijn geweest. In onze omgekeerde wereld, waar regeringen een eigen Ministerie van Waarheid hebben, betekenen woorden niets meer. Hoe kan abortus “reproductieve gezondheidszorg” worden genoemd als het einde een sterfgeval is? Hoe kan discriminatie op basis van iemands blanke huidskleur ‘rechtvaardig’ genoemd worden als het de ongelijkheid qua ras in stand houdt? Waarom beschrijven linksen transgender-verminking, illegale immigratie, abortus en zelfs mRNA-vaccinatie als “daden van liefde”, terwijl ze christenen veroordelen als “extremisten”? Waarom maken ze zich zorgen dat “democratie” wordt aangevallen (terwijl we er niet in leven), terwijl ze niets zeggen over hún éigen aanvallen op de vrijheid van meningsuiting en andere individuele rechten (allemaal zogenaamd gegarandeerd door de grondwet)? Waarom wordt elke gewone weergebeurtenis aangekleed als bewijs voor door de mens gecreëerde klimaatverandering?

Het antwoord is simpel: hun manipulatieve taal perverteert iedere rationele discussie en sluit ieder redelijk debat uit. Propaganda vervormt de werkelijkheid, totdat er helemaal niets meer als waarheid gezien kan worden – tenzij het officieel wordt gesanctioneerd en gezegend door de Staat. Wanneer die iedere objectiviteit vernietigt, maakt hij zichzelf tot een New Age-god.

2. Selectieve en politieke vervolging:

De overheids-Leviathan heeft tegenwoordig twee orders: (1) Pak Trump!, en (2) bescherm de kartel-partijen en de bureaucratische staat ten koste van alles. Wanneer de inlichtingen-gemeenschap niet bezig is Trump te framen als een Russische spion, zijn de FBI en het ministerie van Justitie vastbesloten om hem om de oren te slaan met processen die ze nooit hadden geprobeerd tegen álle eerdere presidenten. In de zomer voor de verkiezingen van 2016 verwoordde de FBI-directeur de schuld van Hillary Clinton voor het opslaan van véle geheime mails op een onbeveiligde privé-server van haarzelf, waarná hij verklaarde dat “geen redelijke aanklager” een zaak tegen haar zou aanspannen. De belastingdienst onder Obama werd echter betrapt op het aanvallen van conservatieven vanwege hun politieke mening, maar hij verzekerde dat het voor de hand liggende schandaal “niet eens een splinter van corruptie” binnen zijn regering onthulde. Procureur-generaal Holder, Obama’s rechterhand, werd in minachting van het Parlement gehouden, omdat hij weigerde documenten te overhandigen met betrekking tot een samenzwering met wapens, maar het ministerie van Justitie weigerde om een strafrechtelijke aanklacht in te dienen.

Amerikanen hebben wél zes jaar lang gezien hoe president Trump en zijn medewerkers werden opgejaagd door openbare aanklagers van Justitie en een machiavellistisch Congres dat showprocessen voerde, zonder onpartijdigheid of eerlijkheid. Wanneer Democraten een tikje op de vingers krijgen (Nancy Pelosi’s dronken-rijdende-echtgenoot) en Republikeinen een eindeloze clownsshow krijgen van Sovjet-‘gerechtigheid’ en justitie-vervolgingen is de tweeslachtige rechtspraak schokkend zichtbaar voor iedereen.

3. Afgedwongen gehoorzaamheid en steeds grotere afhankelijkheid van de overheid:

Gehoorzaamheid + financiële afhankelijkheid = slavernij aan de staat is de enige wiskunde die onze overheids-Leviathan kent.

Rijkere wetgevers vinden het niet erg als een land failliet gaat als dat betekent dat hun controle over ons toeneemt. Medici vinden het niet erg om onwetenschappelijke bevelen uit te vaardigen die willekeurig experimentele ‘vaccins’, masker- en lockdown-beperkingen opleggen als hun macht en ‘autoriteit’ over burgers daardoor wordt gevestigd. De ‘religieuze’ fanatici die “klimaatverandering” aanbidden als hun afgod, vinden het niet erg als hun afwijkende wereldbeeld vereist dat mensen hun vrije wil opgeven, ze valse goden gaan aanbidden en afdalen in de diepten van zowel fysieke als geestelijke armoede. Hoe meer mensen verarmd zijn, des te afhankelijker ze worden van aalmoezen van de staat. “Omdat ik het zeg”, is geen regeringsbeleid voor een land dat beweert vrij te zijn, maar het lijkt goed de obsessies van de regering met illegale mandaten en het controleren van gedachten en nieuwspraak weer te geven. Tussen het COVID-1984-autoritarisme van de regering, de aanvallen op de taal en het kluchtige alarmisme van “klimaatverandering” dat intussen hoge voedsel- en brandstofprijzen ontketent, is regeren door overheidsdecreet snel de nieuwe norm geworden. Dit is echter noch nieuw, noch normaal, we kennen hiervan wel meer voorbeelden uit de geschiedenis.

Het World Economic Forum verklaarde dat westerlingen ‘niets zouden bezitten en gelukkig zouden zijn’. De omarming door regeringen van alle onzin van die boosaardige oligarchen door al de mega-uitgavenwetgeving voor “klimaatverandering” laat zien dat zij die plannen voor het wereldwijde ‘niets bezitten’ omarmen. Wanneer de dingen uit elkaar vallen, zoals ze altijd doen wanneer het communisme wordt gerecycled tot een nieuwe vorm van ‘trendy, progressief, we zitten allemaal samen’ zullen de overheid-despoten de samenleving vernietigen, zonder ook maar de minste wroeging te voelen. Hun immense bureaucratische onverantwoordelijkheid wordt immers gevoed door een net zo immens, ongeremd narcisme.

Dus onthoud dit: wanneer de overheid je een bananenrepubliek geeft, maak dan van hun bananen een cocktail-mixdrank en mis nooit een kans om erop te wijzen hoe corrupt, verrot, wraakzuchtig en onwettig de apenklasse van onze regering is geworden.

Bron:
americanthinker.com
Door: J.B. Shurk

Vertaald uit het Duits door:
“Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Drie tekens dat we in een bananenrepubliek zitten

  1. Oliedom zegt:

    En weet je wat het leukste is? Het plebs haalt er nog meer, aan het infuus liggende landen, bij dit bananenrepubliek EU en u en ik kunnen dit allemaal bekostigen. Grrrrrrr

    Geliked door 2 people

  2. LUCIA zegt:

    Tijd voor de apen om in opstand te komen en een hele tros bananen in de opperaap zijn smoel proppen, daarna hem er uit schoppen

    Geliked door 2 people

  3. Yvonne zegt:

    Bedoelt u met Opper aap Rutte of onze oranje baard in den Haag? Het is hier zeker een bananen republiek zo onderhand

    Geliked door 1 persoon

  4. koddebeier zegt:

    Meer een bananenmonarchie !

    Like

Plaats een reactie