Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Albert Verlinde keihard aangepakt door Jort Kelder


Gisteravond was Albert Verlinde te gast in de talkshow Op1. Presentator Jort Kelder pakte Albert keihard aan.

Albert is sinds kort ook actief in de gemeenteraad van Vught voor de VVD en Albert vertelde met trots hoeveel vluchtelingen de gemeente Vught opneemt, maar Jort wees Albert erop dat ze maar een bepaald soort vluchtelingen opnemen en daar was Albert not amused over.

Het gesprek ging als volgt:

Albert:

 “Ik vind dat we heel makkelijk heenstappen over het feit dat de gemeentes niets doen. Als we het met z’n allen zo erg vinden en je verspreidt die mensen over Nederland, dan is het makkelijk zat om als gemeente te zeggen: ‘We zoeken een plek waar dat kan.’”

“Dat is toch erg? We kunnen steeds naar het kabinet wijzen en zeggen: ‘Waarom doet de VVD dit niet en dat niet?’ Dan denk ik: de gemeente kan toch ook zeggen… En dat heeft bijna niemand gedaan, hè? Hoeveel gemeenten hebben we in Nederland? 200 of 300? En niemand doet wat! Snap je?”

Jort:

“Maar jij zegt dat jullie in Vught veel Oekraïeners doen, maar dat is een andere categorie, hè, als je dat zo mag zeggen. Dat is anders dan de vluchtelingen waar we het nu over hebben.”

Albert:

“Ja, dat weet ik.”

Jort:

“Dus hoeveel van die categorie nemen jullie in het prachtige villadorp op?”

Albert:

“Nou ja, prachtige villadorp… Het is ook een landbouwdorp en er zijn ook mensen die het níet goed hebben natuurlijk in het dorp, dus daar moet je altijd rekening mee houden. Ook de mensen die daar op woningen zit te wachten, moet je rekening mee houden. Ik vind dat op het moment dat je ook vanuit de gemeente moet zeggen van…”

Jort ongeduldig:

“Ik hoor geen aantallen, Albert.”

Albert geïrriteerd:

“Ik ga toch niet voor de hele gemeente nu zitten zeggen dat er een aantal is? Dat is belachelijk. Ik vind alleen…”

Jort:

“Ja, maar je zegt dat jullie Oekraïeners hebben, maar hebben jullie ook andere vluchtelingen?”

Albert:

“Dat weet ik niet. Dat kan ik niet zeggen. Nee, dat kan ik niet zeggen. Maar Oekraïeners zijn ook vluchtelingen, denk ik. Ik denk niet dat je dat menselijk verschil moet maken.”

Jort:

“Er zit een klein verschil in.”

Albert:

“Hoezo? Wat is het verschil of je in Syrië uit een oorlogsgebied vertrekt of in Oekraïne uit een oorlogsgebied vertrekt?”

Jort:

“Ik heb het niet bedacht, maar er is juridisch een verschil, omdat Oekraïeners meteen mogen werken hier, geen asiel hoeven te vragen enzovoort. Dat is het grote verschil.”

Politiek verslaggever Thomas van Groningen legt Albert uit:

“Het nare is dat we gezien hebben dat er gemeenten waren die gezegd hebben: ‘Doe mij wel die Oekraïeners, maar doe mij niet die asielzoekers.’ Dat is wel voorgekomen de laatste tijd.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Even iets anders , ik reed vandaag door de polder in noordHolland zie ik overal omgekeerde neederlandse vlaggen aan de openbareweg . Bedrijven waar dikke audies voor de deur staan. Dit begind mij als veteraan vlink te ergeren en het zal dan ook niet lang meer duren voordat ik als Nederlander contra maatregelen neem .
Mensen die dit als protest gebruiken snappen niets van de symboliek van de vlag waar mensen hun leven voor hebben gegeven.
Zijn ze niet akkoord met hoe het hier gaat moetten ze hun biezen en dikke audi,s pakken en lekker verhuizen naar waar niet zo op wetgeving geled wordt.
Het schofferen van de Nederlandse vlag waar veel mensen hun leven of gezondheid voor hebben gegeven helpt hun zaak niet , integendeel ! Er begind een tegen beweging te ontstaan die alleen maar negatief voor hun werkt ,en steeds krachtiger wordt.
Ik zou zeggen : iedereen die de rest van Nederland zo schoffeert mag lekker kijken hoe het in het buitenland werkt .veel succes , mijn zegen heb je q., en ik koop nog wel een buskaartje tot aan de grens voor je .
Ik voel mee met bedrijven die echt knel zitten en waar een oplossing voor moet komen maar boeren hebben dit lang van tevoren aan zien komen en verliezen nu in rap tempo credit
Respect voor de vlag of zoek je geluk elders.

Eens!

Helemaal mee eens