MATCHDAY! Afscheid Toornstra in uitverkochte Kuip

MATCHDAY! Afscheid Toornstra in uitverkochte Kuip

Het is weer matchday! Feyenoord speelt vanavond een thuiswedstrijd tegen FC Emmen, waarbij clubicoon Jens Toornstra kort voor het duel afscheid gaat nemen van Het Legioen. De middenvelder vertrok deze week naar FC Utrecht en daarmee kwam een einde aan acht seizoenen Feyenoord. De wedstrijd tegen FC Emmen begint vanavond om 20:00 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De Rotterdammers hadden vorige week veel moeite met RKC Waalwijk, maar wisten de wedstrijd uiteindelijk wel met 0-1 te winnen. Danilo Pereira benutte een strafschop en dat leverde Feyenoord drie punten op. PSV, FC Twente en AZ kregen vrijaf van de KNVB om zich zo optimaal voor te kunnen bereiden op de returns in de voorronden van de Champions- en Conference League. Daardoor staat Feyenoord nu op de tweede plek op twee punten achterstand van Ajax.

Ook afgelopen week was er weer sprake van inkomende transfers. Zo werd Dávid Hancko eindelijk gepresenteerd. De Slowaakse verdediger stond al maanden in de belangstelling van Feyenoord, maar de Rotterdammers en Sparta Praag werden het lang niet eens over de transfersom. Uiteindelijk kon Hancko vrijdag afreizen naar Rotterdam en op de tribune tegen RKC Waalwijk al zijn nieuwe club aan het werk zien. De verdediger heeft getekend tot medio 2026.

Qua uitgaande transfers was het deze week een stuk drukker. Fredrik Aursnes verliet Feyenoord na één seizoen en tekende een meerjarig contract bij het SL Benfica van Roger Schmidt, terwijl dus ook Toornstra de deur achter zich dicht trok in Rotterdam. Het clubicoon krijgt vanavond het afscheid dat hij verdient en zal kort voor het eerste fluitsignaal afscheid gaan nemen van Het Legioen in De Kuip.

Arne Slot lijkt vanavond te kiezen voor Hancko op de linksbackpositie. Aanwinst Marcos López is er wegens een lichte blessure namelijk nog niet bij. Ook Mats Wieffer ontbreekt. Danilo Pereira kreeg op de training een trap, waardoor hij een vraagteken is. Voorin behouden Javairô Dilrosun en Patrik Wålemark, die goed inviel in Waalwijk, het vertrouwen van Slot. Als Danilo inderdaad niet kan starten, is Santiago Giménez zijn logische vervanger.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Rasmussen, Hancko; Timber, Kökcü, Szymański; Dilrosun, Danilo, Wålemark.

FC Emmen
De ploeg van trainer Dick Lukkien is prima aan het nieuwe seizoen begonnen met vier punten uit de eerste drie wedstrijden. Het eerste duel van de competitie werd met 4-1 verloren van PSV, maar daarna speelde het gelijk tegen RKC Waalwijk (1-1) en won het van FC Utrecht (3-2). Mark Diemers komt dit seizoen op huurbasis uit voor de Emmenaren en zal vanavond voor het eerst sinds zijn vertrek terugkeren in De Kuip.

Lukkien kijkt uit naar de wedstrijd tegen Feyenoord van vanavond. ''Dat is gewoon een goede ploeg, zoals Arne Slot al zijn elftallen laat spelen. Of ze nog zoekende zijn weet ik niet, maar het is wel duidelijk dat de afstemming nog wel wat beter kan. Maar dat geldt voor alle clubs waar nieuwe spelers ingepast moeten worden. Ook ik hoor van spelers dat ze moeten wennen."

Vermoedelijke opstelling FC Emmen
Oelschlagel; Veendorp, Araujo, Veldmate, Hardeveld; Vlak, Bernadou; Mendes; Diemers, Romeny; Zivkovic.

Historie
2020 – 2021 Feyenoord – FC Emmen 1-1 (1-0)
2019 – 2020 Feyenoord – FC Emmen 3-0 (1-0)
2018 – 2019 Feyenoord – FC Emmen 4-0 (1-0)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties