Rem op gezinshereniging en hulp van Defensie om asielcrisis te beteugelen (rtlnieuws.nl)


Het kabinet beperkt de gezinshereniging voor asielzoekers. Pas als mensen een woning of een flexwoning hebben, krijgen hun gezinsleden een visum voor Nederland. Ook wordt Defensie ingezet om de acute crisis in Ter Apel op te lossen. ...

door Oeps112 in Binnenland  ·  21 Reacties

  • 10
  • 541x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Vroeger werd het leger ingezet om de vijand tegen te houden. . .

"Het kan verkeren" zou Bredero zeggen. . . . 😡

0
1 LoydMorris

""De wachttijd voor achtergebleven gezinsleden wordt daarmee maximaal 15 maanden""

Titel klopt dus al niet. Er komt helemaal geen rem op gezinshereniging het wordt gewoon 15 maanden uitgesteld zodat ze nu even de rest van de karavaan (die nog onderweg is) kunnen gaan opvangen de komende 15 maanden. Die dan daarna op hun beurt weer hun families mogen importeren. En gebed zonder einde dat net zo lang doorgaat totdat we hier in de minderheid zijn. Heel leuk voor toekomstige generaties. Die zullen ons vervloeken voor wat we nu aanrichten

1
2 Reconquista

Reconquista schreef: """De wachttijd voor achtergebleven gezinsleden wordt daarmee maximaal 15 maanden""

Titel klopt dus al niet. Er komt helemaal geen rem op gezinshereniging het wordt gewoon 15 maanden uitgesteld zodat ze nu even de rest van de karavaan (die nog onderweg is) kunnen gaan opvangen de komende 15 maanden. Die dan daarna op hun beurt weer hun families mogen importeren. En gebed zonder einde dat net zo lang doorgaat totdat we hier in de minderheid zijn. Heel leuk voor toekomstige generaties. Die zullen ons vervloeken voor wat we nu aanrichten"

Reconquista Een rem betekent dat je vertraagt. Dus het is wel degelijk een rem. En die 15 maanden is natuurlijk ook niet gegarandeerd in deze stroperige toestand. Maar ja, je moet die mensen toch iets kunnen beloven. Als ze het na de misère van Ter Apel nog geloven...

0

zeikenderechter    
1 jaar geleden door zeikenderechter

15 maanden maximaal!!!

Dus hebben ze binnen 15maanden een eigen woning waar de Nederlanders nu zo'n dik tien jaar op moeten wachten..

0
3 MARCUSAURELIUS

Wat gaat defensie dan doen?

Het meest logisch lijkt het me dat vanaf nu alle sociale huurwoningen eerst naar asielzoekers gaan. Om van 8 naar 12 procent te gaan. Dat schiet niet op. Gewoon asielzoekers altijd prio 1 geven.

Anders komen we straks nog asielzoekers tekort als we Oekraïne gaan omvolken.

0
4 smurf

smurf schreef: "Wat gaat defensie dan doen?

Het meest logisch lijkt het me dat vanaf nu alle sociale huurwoningen eerst naar asielzoekers gaan. Om van 8 naar 12 procent te gaan. Dat schiet niet op. Gewoon asielzoekers altijd prio 1 geven.

Anders komen we straks nog asielzoekers tekort als we Oekraïne gaan omvolken."

smurf Dat staat in het artikel smurfemans... waarom moet ik dat nou weer voorkauwen?

Defensie gaat het transport regelen. Van het grasveld naar een dak boven hun hoofd en weer terug (denk ik) voor de aanmelding. Bureaucratie. Daar zijn we goed in...

0

zeikenderechter    
1 jaar geleden door zeikenderechter

zeikenderechter schreef: "Dat staat in het artikel smurfemans... waarom moet ik dat nou weer voorkauwen?

Defensie gaat het transport regelen. Van het grasveld naar een dak boven hun hoofd en weer terug (denk ik) voor de aanmelding. Bureaucratie. Daar zijn we goed in..."

zeikenderechter Oooh... dan heb ik daar overheen gelezen.

0

smurf    
1 jaar geleden door smurf

smurf schreef: "Oooh... dan heb ik daar overheen gelezen."

smurf Nu ga ik twijfelen smurf... want misschien heb ik het gelezen in een ander artikel... maar ik ben nu ook te lui om het na te zoeken, dus je krijgt een 'sorry' die je mag inzetten als ik ongelijk had...

0

zeikenderechter    
1 jaar geleden door zeikenderechter

zeikenderechter schreef: "Nu ga ik twijfelen smurf... want misschien heb ik het gelezen in een ander artikel... maar ik ben nu ook te lui om het na te zoeken, dus je krijgt een 'sorry' die je mag inzetten als ik ongelijk had..."

zeikenderechter Maakt niet uit. Ik had het artikel eigenlijk speciaal gelezen om te achterhalen wat nou de rol van defensie zou zijn.

Gewoon vreemd dat ze niet eerder sporthallen geregeld hebben.

Nou ja... ik blijf bij mijn oplossing gewoon alle sociale huurwoningen met prio 1 naar de asielzoekers. Anders komt er geen eind aan.

0

smurf    
1 jaar geleden door smurf

smurf schreef: "Maakt niet uit. Ik had het artikel eigenlijk speciaal gelezen om te achterhalen wat nou de rol van defensie zou zijn.

Gewoon vreemd dat ze niet eerder sporthallen geregeld hebben.

Nou ja... ik blijf bij mijn oplossing gewoon alle sociale huurwoningen met prio 1 naar de asielzoekers. Anders komt er geen eind aan."

smurf Ik doe niet aan oplossingen... niemand luistert naar me... nou ja, m'n hamster, maar die dwing ik...

Maar ik ben het helemaal met je eens dat dit kabinet een stel lapzwansen zijn die veel eerder hadden kunnen reageren. Wat nu opeens kan kon een paar maanden geleden ook.

0

zeikenderechter    
1 jaar geleden door zeikenderechter

zeikenderechter schreef: "Ik doe niet aan oplossingen... niemand luistert naar me... nou ja, m'n hamster, maar die dwing ik...

Maar ik ben het helemaal met je eens dat dit kabinet een stel lapzwansen zijn die veel eerder hadden kunnen reageren. Wat nu opeens kan kon een paar maanden geleden ook."

zeikenderechter Nou ja... ik zeg niet dat het lapzwansen zijn.

Maar ik ben het wel met je eens dat de oplossingen die eventueel nu komen, zeer waarschijnlijk ook eerder ingezet hadden kunnen worden.

0

smurf    
1 jaar geleden door smurf

smurf schreef: "Nou ja... ik zeg niet dat het lapzwansen zijn.

Maar ik ben het wel met je eens dat de oplossingen die eventueel nu komen, zeer waarschijnlijk ook eerder ingezet hadden kunnen worden."

smurf Da's waar smurf... ik nam daar wat vrijheid... ik vind het wel lapzwansen... maar dat zal wel politiek zijn... nu kunnen ze zeggen: we moesten wel want zo kon het niet meer, dat snapt u toch ook wel?

Maar als dat waar is... da's wel heel cynisch... over bijna lijken en de inzet van AzG...

Anders kan ik het niet echt verklaren.

0

zeikenderechter    
1 jaar geleden door zeikenderechter

LOL de geldende stikstofregels worden dus om een uitzondering te maken voor de asielzoekers dan maar even ter zijde gezet terwijl boeren die notabene bijdragen bijdargen aan onze maatschappij en ons voeden geen uitzondering gemaakt kan worden.
Is maar waar je prio ligt in deze.
Daarnaast de bouw heeft al te maken met een gigantisch personeels tekort waardoor het normale doel van nieuwbouw niet eens gehaald kan worden (doel is ca 100.000 in werkelijkheid wordt maar 80.000 gehaald. Dit aantal van 80.000 zal naar verwachting nog lager worden door de strenge stikstofregels)

0
5 psje

Domme vraag maar gaat de inburgerings regel die voor nederlandes gezinshereningen geldt in dit geval ook gelden?

https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nooit-uitzonderingen-op-inburgeringseis

Als een Nederlander iemand uit het buitenland naar Nederland wil halen zullen deze in land van herkomst de inburgeringscursus met goed resultaat doorlopen hebben
Tevens moet de Nederlander aantonen dat hij voldoende inkomen heeft om zijn gezin in Nederland te kunnen onderhouden.

https://ind.nl/nl/inkomenseisen-normbedragen

En een Nederlander moet alle kosten voor bovenstaand processen zelf bekostigen, een asielzoeker ook?

0
6 psje

"Daar moeten al wekenlang mensen buiten slapen, omdat ze van daaruit niet kunnen doorreizen naar azc's. En die centra zitten weer vol omdat er geen woningen zijn voor statushouders, de vluchtelingen die al te horen hebben gekregen dat ze mogen blijven. "

Dat moeten sommige andere mensen ook al jaren. Maar ja, daar zit niet de complete media iedere dag bovenop.

""Mensen mogen pas hun familieleden laten overkomen op het moment dat zij een woning of flexwoning hebben", zegt staatssecretaris Van der Burg. "Dit duurt tot 31 december 2023, we evalueren in juli."

Dan kun je natuurlijk op je klompen aanvoelen wat voor effect dat gaat hebben: dat asielzoekers nog sneller voorrang krijgen. Want anders kunnen ze hun gezin niet over laten komen en staat er weer een door de staat gesubsidieerde advocaat van een NGO'tje ergens klaar om diezelfde staat aan te klagen wegens het overtreden van dit of dat verdrag...

0
7 progressiefliberaal

progressiefliberaal schreef: ""Daar moeten al wekenlang mensen buiten slapen, omdat ze van daaruit niet kunnen doorreizen naar azc's. En die centra zitten weer vol omdat er geen woningen zijn voor statushouders, de vluchtelingen die al te horen hebben gekregen dat ze mogen blijven. "

Dat moeten sommige andere mensen ook al jaren. Maar ja, daar zit niet de complete media iedere dag bovenop.

""Mensen mogen pas hun familieleden laten overkomen op het moment dat zij een woning of flexwoning hebben", zegt staatssecretaris Van der Burg. "Dit duurt tot 31 december 2023, we evalueren in juli."

Dan kun je natuurlijk op je klompen aanvoelen wat voor effect dat gaat hebben: dat asielzoekers nog sneller voorrang krijgen. Want anders kunnen ze hun gezin niet over laten komen en staat er weer een door de staat gesubsidieerde advocaat van een NGO'tje ergens klaar om diezelfde staat aan te klagen wegens het overtreden van dit of dat verdrag..."

progressiefliberaal Gebeurt ook al dagelijk , Als ze niet op tijd geholpen worden dan krijgt de staat een schadeclaim aan zijn broek (deze regel was middels een wet opgeschort maar een rechter heeft verklaard dat deze noodwet onrechtmatig is)
Kost de staat straks weel tientallen miljoenen

https://ind.nl/nl/nieuws/hoger-beroep-tegen-uitspraken-dwangsommen

https://ind.nl/nl/service-en-contact/contact-met-ind/de-ind-is-te-laat-met-beslissen

0

psje    
1 jaar geleden door psje

progressiefliberaal schreef: ""Daar moeten al wekenlang mensen buiten slapen, omdat ze van daaruit niet kunnen doorreizen naar azc's. En die centra zitten weer vol omdat er geen woningen zijn voor statushouders, de vluchtelingen die al te horen hebben gekregen dat ze mogen blijven. "

Dat moeten sommige andere mensen ook al jaren. Maar ja, daar zit niet de complete media iedere dag bovenop.

""Mensen mogen pas hun familieleden laten overkomen op het moment dat zij een woning of flexwoning hebben", zegt staatssecretaris Van der Burg. "Dit duurt tot 31 december 2023, we evalueren in juli."

Dan kun je natuurlijk op je klompen aanvoelen wat voor effect dat gaat hebben: dat asielzoekers nog sneller voorrang krijgen. Want anders kunnen ze hun gezin niet over laten komen en staat er weer een door de staat gesubsidieerde advocaat van een NGO'tje ergens klaar om diezelfde staat aan te klagen wegens het overtreden van dit of dat verdrag..."

progressiefliberaal "Dat moeten sommige andere mensen ook al jaren"
Klopt, een schande, Echter is voor statushouders wél vastgelegd binnen welke termijn woningruimte voor hen geregeld moet zijn.

1

Prikkebeen    
1 jaar geleden door Prikkebeen

psje schreef: "Gebeurt ook al dagelijk , Als ze niet op tijd geholpen worden dan krijgt de staat een schadeclaim aan zijn broek (deze regel was middels een wet opgeschort maar een rechter heeft verklaard dat deze noodwet onrechtmatig is)
Kost de staat straks weel tientallen miljoenen

https://ind.nl/nl/nieuws/hoger-beroep-tegen-uitspraken-dwangsommen

https://ind.nl/nl/service-en-contact/contact-met-ind/de-ind-is-te-laat-met-beslissen"

psje Vervelend hè, democratie, rechtstaat, ...

1

Prikkebeen    
1 jaar geleden door Prikkebeen

Prikkebeen schreef: "Vervelend hè, democratie, rechtstaat, ..."

Prikkebeen Vreemd dat het draagvlak aan het dalen is (wat ook nadelige gevoelgen gaat hebben voor de echte asielzoekers)
Men komt als ongenodigde gast (en dan praat ik over de 40% die afgewezen wordt) en kan dan nog eisen stellen. En als aan die eisen niet voldaan krijgt men nog geld toe!

Leuke aan democratie is dat straks het speelveld ineens anders kan worden, niet voor niets waren bij de vorige verkiezingen de grotere linkse partijen bijna uitgeradeert . Kijken voor welke prio's de kiezer de volgende keer zal gaan. Voor de partijen die de kraan nog verder open willen draaien of voor degene die de kranen dicht willen draaien. Het feit dat ruim 70% ze niet hun achtertuin willen hebben zegt genoeg.

0

psje    
1 jaar geleden door psje

Als ik een kleine rekensommetje maak wil men 20.000 extra woningen bouwen
Maar dit is een druppel op de gloeiende plaat aangezien de aanvoer doorblijft stromen
per jaar komen zijn er tussen de 30.000 en 40.000 aanvragen hiervan wordt ca 60% van ingewilligd. Wat gaat men volgend jaar doen dan?

1
8 psje

psje schreef: "Als ik een kleine rekensommetje maak wil men 20.000 extra woningen bouwen
Maar dit is een druppel op de gloeiende plaat aangezien de aanvoer doorblijft stromen
per jaar komen zijn er tussen de 30.000 en 40.000 aanvragen hiervan wordt ca 60% van ingewilligd. Wat gaat men volgend jaar doen dan?"

psje Het is nog erger en zijn er maar 15.000 geplant.
Daar zit echter ook sloop en herbouw er van in.
Ook loopt het over meerdere jaren, netto zal dus het tekort toenemen.

We worden dus gewoon weer eens belazerd.

0

MARCUSAURELIUS    
1 jaar geleden door MARCUSAURELIUS

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

Hahahaha en hoe gaat Europa eruit zien als links de verkiezingen gaat winnen? Nog vele malen beroerder. . . ...

1 minuut geleden geplaatst door LoydMorris

Strongoli
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

Dorre ellende voor partijen zoals D66, die nog steeds hun verlies niet kunnen verwerken. En maar anderen demoniseren, dat is het enige wat ze no...

2 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bob Sleebaan
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

We staan erbij en kijken ernaar....

2 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

LoydMorris
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

@6 Yep. . . Bij een linkse journalist. . . . ...

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Snorrie
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@33Nee, ik neem je niet in de maling.Het is meer een reactie op de laatste zin in je @9. Iemand een valse sneer geven terwijl je zelf er gee...

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@36 "Nou bedankt voor de link hoor. Eindelijk eens iemand die serieus op het onderwerp ingaat" Naast de titel staat een link, naa...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Reconquista
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Dus alle krankzinnigen mogen hiernaartoe komen en blijven?! Ze hebben van ons land een opvangkamp gemaakt maar blijkbaar moet het nu ook een gek...

6 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Bob Sleebaan
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Honderdduizenden Palestijnse vluchtelingen kwamen tijdens de emigratiestromen van 1948 en 1976 naar Libanon en droegen er aan bij dat de moslimg...

7 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Feldwebell
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@33 Het werkt allemaal zo goed dat ten westen van Novomikhallivka sinds vanochtend inmiddels weer tientallen Russische voertuigen door drones...

7 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

21st Century Guy
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

@4 Tja het is een dubieuze figuur, maar wat je dacht je van Holleeder die werd uitgenodigd bij College Tour , over miskleunen gesproken....

7 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

NK. App
Free Anime PornJapanese Message PornCelina OnlyfansBig Tits In A SweaterAlexis JaydenXxx Video Sony LeoneZenpornJavtrailesAsian Porn BustyHot PorngifBihari SaxMost Beautiful TitsBokep IndoneaiaAssamese New X VideoZoo SexBlack Teen SexMia Khalifa Full LengthCinemax PornosXbreeTwerk On DickMila Kunis NackedLa Mosquera PornRachel Miner NudeDesixnxx ComSexy Video Hd XxKelly Collins BlackedrawFreestreamingpornStepsister CreampiedAaron Carter PornHolly GarnerZareen Khan HotCow Girl SexPussy Lik VideoDesi Hot Romance VideoLandan Sex VideoSexy Saree DrapingAngelina JolienudeNude Porn ModelsBig Titty Mommy PornLick Her ClitorisPornpics.Ig Porn AccountsBelle.delphine LeakHard Sex PicJapanese Hd Porn VideosFilmes PornographieDr Wolf Gay PornFree Pron ComicsHistoires De Sexe NetPesquisar Vídeo De SexoPorn YogoAur Sex VideoSola Zola NudeX Art VideoSpider Gwen PornLuxeisme PornAlloorncomicJavbus.comRebeu Gay TwitterMastrubateWww NxxKavya XxxZootobia PornSweet Indian PornCamaras Ocultas PornNaomi Woods AnalTwitter PawgNrtfapxRevebeOnmyfansKobe TaiCollege Sex PornNani Sex VideoSoloduskBig Anal HoleDog Lick Women PussyXxx Sex PromShashi AuntyShilpa Sex VideoVijay NudeLisa Simpson R34Sex Movie AffairXvideos Best VideosFake Driving School Full VideosGrow Her BellyNew Hollywood Sex MovieCelebrities With SextapesLeaked Onlyfan PornSexamateur VideoInstagram PornvideoPorm ChatTie Down PornRani Mukherjee XnxxXxx Romantic Hd VideoXxx School DesiIndian Aunty PornPornografia MineiraTabboo Porn TubeLive JsaminVideos Pornos ViolentosPooja Bhatt Young PhotosTube8 Sex ComSunny Leone Sex Mp4Naughty America Com Naughty America ComCamstreamsHq.hentaiSquat FuckIndian Aunty Removing SareeBouncing Anime BoobsDonboruAsian247Boudi Panu VideoFuckxAnimated HentaiSites Like ChaturbateHentai Harem In Another WorldKala XxxBest Reverse CowgirlEscorts BbwVideo Com Sex Video ComHegre ModelsSexo AnalamadorAnal FattyStep Siblings CaughtHot Cheating Porn VideosOnlyfans CoupleJavbbcMifl BoobsBlacktrannytubeImpregnated PornhubNude Girlfiend韩国 情色Who Has The Biggest Boobs In The WorldVegetable Sex VideoDf6 Org InInterracel PornLia Lin PornMen On The Nude BeachXxx Video Hd GujaratiMallu Aunty Big BoobsSxxsiBrazzers Full Length PornAuntie X VideosCheat On The Phone PornFather And Daughter SexFamily Guy Cartoon PornBaddies247Sextag. ComNude BigtitsSex Lounge