Minister Christianne van der Wal, Natuur en Stikstof, en haar collega Henk Staghouwer, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, tijdens een bezoek aan een boerenbedrijf.
Volledig scherm
Minister Christianne van der Wal, Natuur en Stikstof, en haar collega Henk Staghouwer, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, tijdens een bezoek aan een boerenbedrijf. © Emiel Muijderman

Nieuwe uitkoopregeling boeren volgens Van der Wal onzeker: ‘Er zijn wat vraagtekens bij staatssteun’

UpdateEen nieuwe uitkoopregeling die stoppende boeren ruimhartiger dient te vergoeden, dreigt mogelijk niet door te gaan. Mogelijk is er sprake van ongeoorloofde staatssteun.

46 reacties

  • Jan van der Velden

    2 jaar geleden
    Zou het niet verstandiger zijn om te stoppen met deze onzin en eerst iets verder te kijken dan onze neus lang is: net even 77 miljoen kubieke meter gas uit een gasleiding ontsnapt, iets verderop staan ze ongeveer voor een stad gas af te fakkelen etc etc.
  • A. Kruit-van heumen

    2 jaar geleden
    Wanneer worden wij UIT de EU gezet. Als wij NIET doen wat zij willen. Prima, laat het gebeuren dan zijn wij eindelijk van die (niet gekozen) bodemloze put af. Hongarije gaat ons waarschijnlijk voor. Engeland heeft moeten vechten om weg te komen, maar om er door de EU uit gezet te worden gaat makkelijk, daar staat niets van op papier. Gaan wij fijn weer onze eigen broek op houden en handel drijven met wie wij willen. Alle problemen opgelost, geld genoeg.
  • johannes Willem der Heer Hagen

    2 jaar geleden
    er moeten gewoon nieweverkiezingen komen dit is de zlechtste regeering naai de 2 wereldoorlog se breken het heleland af deze regeering dus niewe verkiesingen groet Godszegen de vriend van de Boeren en de Dieren de weledelgeboren Heer J W H agen
  • J Vergouwen

    2 jaar geleden
    De banken hebben met hun financiering van boeren gecalculeerde risico's genomen. Zij zagen deze sanering al decennia aankomen maar dachten via hun politieke lobby dat hun investeringen veilig waren. Nu een rechter roet in het eten gooit en het beleid van groei en winst "om" moet, bewegen de banken, via de politiek, hemel en aarde om hun leningen terug te krijgen. Dit noemt men uitkoopregeling Banken spinnen hier garen bij. De boeren de kruimeltjes en de Nederlander een lege schatkist en armoede
  • Arco Torren

    2 jaar geleden
    En maar debatteren over de stikstof. Ik schaam me dat ik Nederlander ben. Ligt de noodzaak dan niet bij die honderden mensen die onder onbarmelijke omstandigheden buiten moeten slapen, of de mensen die nu nog steeds de ellende ondervinden van de foute belasting dienst. En dan heb ik het nog niet over de mensen die niet meer rond kunnen komen, of de slachtoffers in Groningen. Alleen maar er wit voetje halen voor Europa. Help de Nederlanders!!! Schaam je Regering!!!!