Ads Top

Studententeam Project MARCH onthult volledig dynamisch en breingestuurd exoskelet

 
Vrijdag onthulde studententeam Project MARCH het nieuwe prototype van haar exoskelet, de MARCH VII. Tijdens het Project MARCH evenement in de Maassilo in Rotterdam liet het studententeam in een live demonstratie de verschillende vernieuwingen aan het exoskelet zien.

Koen van Zeeland, de bestuurder van het exoskelet, heeft een pad afgelegd met meerdere obstakels waarmee het team erin is geslaagd om volledig dynamisch te lopen. Daarnaast heeft Project MARCH voor het eerst het exoskelet laten lopen door middel van breinaansturing. Een exoskelet is een gemotoriseerd robotisch pak, dat het mogelijk maakt dat iemand met een dwarslaesie weer op kan staan en kan lopen.

Scheefliggende stenen, opstapjes en onverwachte obstakels: het overwinnen hiervan is met de MARCH VII een stuk eenvoudiger geworden. Dankzij twee dieptecamera’s wordt de omgeving gescand en is het mogelijk om voor iedere stap de ideale voetpositie te bepalen. Eerder was het nodig om voor ieder opstapje te stoppen en een looppatroon te kiezen voordat doorgelopen kon worden. Dit jaar zijn de voorgeprogrammeerde looppatronen door deze dynamische manier van lopen verleden tijd geworden.

Dit jaar is een gigantische stap gezet in de exoskelet technologie op het vlak van breingestuurd lopen. Het zevende team van Project MARCH heeft na veel onderzoek op dit gebied laten zien dat aansturen van het exoskelet mogelijk is met elektro-encefalografie (EEG). Op het moment dat bestuurder Koen, denkt aan lopen, worden deze signalen door middel van EEG waargenomen en gestuurd naar het exoskelet. Hierdoor wordt het exoskelet aangestuurd en begint Koen met lopen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.