Hekkensluiter Vitesse dieper in het moeras door hattrick hero Van Hooijdonk

20-08-2022 18:24
172

Sc Heerenveen heeft zaterdagmiddag de problemen voor Vitesse vergroot. In het Gelredome zaten de Arnhemmers geen moment in de wedstrijd. Sydney van Hooijdonk en Amin Sarr legden Vitesse haast hoogstpersoonlijk op de knieën: 0-4.

Bij Vitesse begon Kjell Scherpen direct onder de lat. Al na vijf minuten mocht hij voor het eerst vissen. Van Hooijdonk ontsnapte aan de aandacht van de Arnhemse defensie en schoot uit een schier onmogelijke positie raak. Heerenveen was heer en meester, waardoor Thomas Letsch nog voor rust reden zag om in te grijpen. Tomáš Hájek werd naar de kant gehaald en vervanger door aanvaller Mohamed Sankoh. Een kwartier lang had Vitesse de overhand na de wissel, maar nog voor rust moest Scherpen voor de tweede keer capituleren. De sluitpost zag er niet goed uit bij het doelpunt van Sarr.

Het ontbeerde Vitesse duidelijk aan zelfvertrouwen, na twee eerdere verliespartijen tegen Feyenoord en Excelsior. De wedstrijd leek halverwege het tweede bedrijf dood te bloeden, tot Van Hooijdonk in een tijdsbestek van vijf minuten tweemaal toesloeg. Twee keer over was Sarr aangever. Een vijfde tegentreffer bleef Vitesse in het restant van het duel bespaard.

Voor Heerenveen is de eerste zege, na twee keer 0-0 te hebben gespeeld, een feit. Andries Noppert heeft voor de derde keer zijn doel schoon gehouden. In Arnhem gaan alle alarmbellen rinkelen. De ploeg van Letsch staat na drie nederlagen op de laatste plaats in de Eredivisie.