Bron: Reuters

Meerdere explosies op Russische militaire luchtmachtbasis op de Krim

Op de Krim, het door Rusland geannexeerde Oekraïense schiereiland, zijn meerdere luide explosies gehoord in de buurt van een Russische militaire luchthaven. Een zwarte rookpluim is ver zichtbaar. Bij de ontploffing kwam een persoon om het leven en raakten vier mensen gewond, onder wie een kind. Volgens Russische bronnen is er munitie ontploft. Op sociale media wordt gespeculeerd dat het om een Oekraïense aanval gaat.

Bekijk hier de beelden van de ontploffing:

Videospeler inladen...

Een grote rookpluim rijst op boven een Russische militaire luchtmachtbasis in Novofedorovka op het schiereiland de Krim. Kort daarvoor, rond halfvier, hoorden getuigen meerdere, volgens sommigen minstens 12, zware ontploffingen op de site. Op sociale media circuleren veel video's, sommige vanop toeristische stranden in de buurt van de militaire luchtmachtbasis. 

De exacte oorzaak van de explosies is nog niet geweten. Sommige Russische bronnen spreken over de ontploffing van munitie. Op sociale media wordt gespeculeerd dat het om een Oekraïense aanval zou gaan. Die zou een grote brand veroorzaakt hebben op de militaire basis. Volgens het hoofd van de Krim Sergei Aksyonov kwam een persoon om het leven en vielen vier gewonden bij de explosie, onder wie een kind. 

We herinneren de Russen aan de regels over het handhaven van een rookverbod op bepaalde plaatsen

Oekraïense ministerie van Defensie

Ondertussen heeft het Oekraïense ministerie van Defensie laconiek gereageerd op de brand in het munitiedepot: "Het ministerie van Defensie van Oekraïne kan de oorzaak van de brand niet vaststellen. Wij herinneren de Russen aan de veiligheidsregels in verband met vuur en een rookverbod op bepaalde plaatsen."

De Krim is een schiereiland van Oekraïne in de Zwarte Zee en de Zee van Azov. In 2014 werd het door Rusland geannexeerd. Toch wordt het schiereiland door de (meeste) VN-landen nog steeds erkend als onderdeel van Oekraïne. 

Bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen