bitcoin koers
Bitcoin

Aantal wallets met tenminste 1 Bitcoin met 40.000 toegenomen

Kleine Bitcoin investeerders zijn duidelijk niet geschrokken van het neerwaartse koersgeweld op de markt. Het aantal wallets met tenminste 1 Bitcoin is in korte tijd namelijk met 40.000 wallets toegenomen. Volgens LookIntoBitcoin is het aantal “wholecoiners”, wallets met tenminste 1 Bitcoin, al sinds 31 januari stijgende.

Aantal wholecoiners op all-time high

De Bitcoin koers mag met 22.800 dollar dan 65 procent van de all-time high van 69.000 dollar verwijderd zijn, maar aan het aantal wholecoiners is daar niets van te merken. Die statistiek staat met 891.346 namelijk op het hoogste punt ooit. Investeerders Lark Davis vertelde maandag aan zijn volgens dat momenteel “heel veel mensen hun ‘doel’ van 1 Bitcoin bereiken.”

Interessant is dat het aantal wallets met meer dan 10 Bitcoin, 100 Bitcoin en 1.000 Bitcoin juist aan de minderende hand is. Het aantal wallets met meer dan 100 Bitcoin is sinds mei gedaald met 125 en het aantal wallets met meer dan 1.000 Bitcoin zelfs met 113. Bitcoin heeft sinds midden-juli een opwaartse trend te pakken, maar de meningen over de staat van de markt zijn verdeeld.

Begin bullmarkt of rally in de bearmarkt?

De grote vraag is of de huidige “opleving” van Bitcoin het begin van een nieuwe bullmarkt markeert of dat het gaat om een rally in de bearmarkt. Dat laatste is waarschijnlijk het geval als de Federal Reserve de inflatie niet onder controle krijgt en er meer renteverhogingen nodig zijn om de inflatie te drukken. Steeds meer analisten verwachten dat de Federal Reserve niet zomaar van koers wijzigt en zich niet af laat schrikken door de verslechterende macro-economische omstandigheden.

Zelfs niet als ze daarmee de economie kortstondig in een recessie duwen. De markt verwacht op dit moment echter nog steeds dat de Federal Reserve vanaf begin 2023 start met renteverlagingen. Wat betekent dat ze bang zijn voor de gevolgen van een eventuele recessie. Dat scenario betekent dat de kans op de start van een nieuwe bullmarkt relatief groot is. Zekerheid bestaat er echter niet in dit klimaat, want het staat er macro-economisch gezien simpelweg niet goed voor momenteel.

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen