Ineenstorting klimaat onvermijdelijk, waarschuwt wetenschapper: 'De wereld wordt snel onherkenbaar' (msn.com)


Hittegolven, dodelijke overstromingen en extreem weer zijn pas het begin van de klimaatcrisis, volgens Bill McGuire. ...

door ABRACADABRA in Overig  ·  14 Reacties

  • 5
  • 364x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Om een of andere reden is de mens altijd gefascineerd geweest door einde der tijden bewegingen. Het enige verschil is dat ze vroeger meer religieus waren en tegenwoordig meer politiek gericht. In de jaren '60 gingen we allemaal dood aan kernenergie/wapens, in de jaren '70 gingen we allemaal dood aan de zure regen, in de jaren '80 gingen we allemaal dood aan het groeiende gat in de ozonlaag (dat achteraf niet bleek te groeien) enz. enz. Iedere generatie heeft blijkbaar zo'n hype nodig en iedere generatie zijn er weer mensen die echt geloven dat de aarde ten onder gaat.

1
1 Reconquista

Het klimaat gaat niet instorten, het zal hoogstens veranderen.

Of dat goed of slecht nieuws is voor ons, hangt net zo goed af van onze aanpassingsmogelijkheden, niet alleen van de verandering zelf.

Wat dat betreft ben ik het eens met wat Bill hier zegt:

"Volgens de wetenschapper kan de wereld zich beter voorbereiden op het aanpassen aan de toekomstige vijandige 'hothouse world' dan zich te richten op CO2-neutrale emissiedoelen."

CO2-vermindering tot hoofddoel maken heeft geen zin (meer).

1
2 progressiefliberaal

progressiefliberaal schreef: "Het klimaat gaat niet instorten, het zal hoogstens veranderen.

Of dat goed of slecht nieuws is voor ons, hangt net zo goed af van onze aanpassingsmogelijkheden, niet alleen van de verandering zelf.

Wat dat betreft ben ik het eens met wat Bill hier zegt:

"Volgens de wetenschapper kan de wereld zich beter voorbereiden op het aanpassen aan de toekomstige vijandige 'hothouse world' dan zich te richten op CO2-neutrale emissiedoelen."

CO2-vermindering tot hoofddoel maken heeft geen zin (meer)."

progressiefliberaal "1. De 'bom'-curve leert, dat uitgestoten CO2 maar 4 tot 6 jaar in de atmosfeer blijft. De CO2-uitstoot wordt vrij snel geneutraliseerd en kan niet bijdragen aan het CO2-gehalte van de atmosfeer.
2. Bij aanvang van de lockdowns werd de uitstoot met 40% gereduceerd. Dat resulteerde echter niet of nauwelijks in een daling van het CO2-gehalte in de atmosfeer.
3. Wat weinig mensen weten, is dat de opwarming slechts ongeveer 1 graad per verdubbeling van het CO2-gehalte is.
4. Voor klimaatverandering zijn er positieve en negatieve terugkoppelingsmechanismen van belang. De positieve versterken de verandering, de negatieve dempen haar. Bewijs voor de positieve terugkoppelingsmechanismen is er nagenoeg niet. Uitsluitend de computermodellen vormen 'bewijs' voor het bestaan van positieve terugkoppeling.
5. Het klimaat moet dempende effecten bevatten (anders was het al lang geëscaleerd). Dit staat bekend als het principe van Le Chatelier. Dit principe leert, dat natuurlijke processen zoals chemische reacties of het klimaat, altijd dempende effecten bevatten. Uitzonderingen zijn direct te herkennen zoals de explosie van dynamiet. Een systeem dat al miljarden jaren bestaat kan niet gedomineerd worden door positieve terugkoppelingen.
6. Wetenschappers, die negatieve gevolgen hebben ondervonden: prof. Peter Ridd, dr. Susanna Crockford, prof. Murray Selby en prof. Judith Curry."

0

Vilseledd    
1 jaar geleden door Vilseledd

Wat een onzin. Ik denk toch dat het betaalde propaganda is.

1
3 smurf

smurf schreef: "Wat een onzin. Ik denk toch dat het betaalde propaganda is."

smurf u leeft dus prinsheerlijk in Smurfenland, waar het elke dag en altijd hetzelfde is en blijft 😁 helaas is het in de werkelijke wereld wel even anders, lijkt mij

1

ABRACADABRA    
1 jaar geleden door ABRACADABRA

Vroeger heette een dag als vandaag zomer. Nu is het "help paniek we gaan er aan als we niet heel snel van het gas af gaan".

2
4 Spraypaint

Spraypaint schreef: "Vroeger heette een dag als vandaag zomer. Nu is het "help paniek we gaan er aan als we niet heel snel van het gas af gaan"."

Spraypaint vroeger had je nog wel eens een Nederlandse zomer, oftewel, een compleet verregende. moet je deze zomer eens kijken hoeveel regen er is gevallen. lijkt mij een wereld van verschil met vroeger dus

3

ABRACADABRA    
1 jaar geleden door ABRACADABRA

ABRACADABRA schreef: "vroeger had je nog wel eens een Nederlandse zomer, oftewel, een compleet verregende. moet je deze zomer eens kijken hoeveel regen er is gevallen. lijkt mij een wereld van verschil met vroeger dus"

ABRACADABRA 1976 niet meegemaakt merk ik.

1

Spraypaint    
1 jaar geleden door Spraypaint

Spraypaint schreef: "1976 niet meegemaakt merk ik."

Spraypaint Allereerst hallo allemaal. Ik kom even kijken of het nog gezellig is.

Buiten het feit dat ik me de zomer van 1976 als knetterheet herinner, blijkt uit de statistieken dat dit soort zomers nu ook voorkomen:
https://weerstatistieken.nl/de-bilt/1976
De warmste dag is 35 graden. twee van 32 en dan nog 3 van rond de dertig graden.
(Deze pagina is heel handig. Maar als je gaat zoeken op die pagina krijg je een lijst ipv een grafiek. Als je dan op het onderstreepte jaartal bovenaan klikt krijg je weer de jaargrafiek.)

https://weerstatistieken.nl/de-bilt/2020
Ik heb even gekeken op 2020 in de Bilt en daar zijn 2 pieken (34,6 en 34,5) van bijna 35 graden en 3 van boven de dertig graden.
Gemiddelde temperatuur over de maanden juni, juli, agustus:
1976 => 18,4
2020 => 18,3
De zomer van 2020 was dus vergelijkbaar met 1976.

Vreemd hoe dat kan gaan met de herinnering question

Als je kijkt naar nu: https://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws/weerrecords/recordlange-reeks-jaren-met-35-graden-ten-einde/7289/
Vanaf 2011 t/m 2021 ergens in ons land warmer dan 35 graden (Dus niet in de Bilt).

Ineenstorting van het klimaat slaat wat mij betreft nergens op (Waarschijnlijk is collapse slecht vertaald). De aarde zal dit zeker overleven. Of de mensheid overleeft lijkt me niet waarschijnlijk.

0

Arthur Dent    
1 jaar geleden door Arthur Dent

Het klimaat ontspoort niet, want het voldoet aan het principe van Le Chatelier: het systeem, dat 'uit evenwicht' dreigt te geraken evolueert naar een nieuw evenwicht. We hebben het in de zomer van 2022 gezien. De neiging om richting 40 graden te gaan is naar begin juli verschoven. de zee is dan echter nog koeler, dus de nachtelijke afkoeling was groter dan tijdens de hittegolven van 2018 en 2019.

1
5 Vilseledd

Vilseledd schreef: "Het klimaat ontspoort niet, want het voldoet aan het principe van Le Chatelier: het systeem, dat 'uit evenwicht' dreigt te geraken evolueert naar een nieuw evenwicht. We hebben het in de zomer van 2022 gezien. De neiging om richting 40 graden te gaan is naar begin juli verschoven. de zee is dan echter nog koeler, dus de nachtelijke afkoeling was groter dan tijdens de hittegolven van 2018 en 2019."

Vilseledd Als je voor 2015 kijkt. Welk jaar was er toen de neiging om richting 40 graden te gaan? O ja in 1976 was de heetste dag 3 juli

1

Arthur Dent    
1 jaar geleden door Arthur Dent

Arthur Dent schreef: "Als je voor 2015 kijkt. Welk jaar was er toen de neiging om richting 40 graden te gaan? O ja in 1976 was de heetste dag 3 juli"

Arthur Dent Dat is waarschijnlijk dan te vroeg geweest. Het gaat erom, dat je niet zomaar kunt meten, hoeveel dagen boven een zekere temperatuur zijn geweest (er is sowieso een wildgroei aan recordstochasten, de warmste 3 juli, de warmste 4 juli , het hoogste maximum, het laagste maximum etc. Door er steeds meer te verzinnen kun je het klimaat wel naar een opwarming toe praten), maar dat de reactie van de andere verschijnselen daarop ook van belang is. Er zitten corrigerende mechanismen in het klimaat.

0

Vilseledd    
1 jaar geleden door Vilseledd

Men doet alsof het klimaat va het begin der tijden een constante is geweest. Natuurlijk niet. Het klimaat is altijd aan verandering onderhevig geweest van ijstijden tot waterwerelden, verzengende hitte en niet te vergeten al die keren dat het klimaat verandert door bv meteorieten inslagen, de baan vd zon. Dat is nu eenmaal zo, deal with it. Morgen een fikse inslag van een meteoor en het kan over zijn. Men vergeet ook altijd de baan om de zon, de zonneactiviteiten, de vulkaan uitbarstingen, aardbevingen, verzakken vd boden in veel landen, die allemaal een grote rol spelen. En al het zgn groene wat we nu doen zal ook weer gevolgen hebben voor het klimaat.

0
6 Bleke Betty

Gelukkig dat ik een huurhuis heb question

0
7 maarten1234

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

4 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

29 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

2 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

3 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Fliz Hot VideoNude SquatsVergas De HombresFlirtymania免费 色情 网站Kamihime Project RXxx Videos AmericanOlder Ladies Nude PicturesBus Sex XxxKei Fubuki JavFree Porn 3dBest Japanese PornstartsPissing ContestFacesitting XxxLeilani Lei AnalMarathi Desi XxxLesbian Step Mom PornMuslimanalMobil Porn AtBlue Film Dikhao SexyViking Barbie PornBestsex GamesSexomalucoFull Hd ChutGandi PornOzzy SparxPoran Tv ComBlondie Fesser's日本 成人 网站XhamqtersMurielle Telio NudeJabran XxxLena The Plug And Jason Luv PornMilf's MasterbatingNaked Volleyball PlayersCasting Couch X VideosTiny Star PornEspañolita FollandoChini SexAlura Jenson JordiPapas Cojiendo HijasSharing My GirlfriendAnnette Swartz DeepthroatBest Vpn Reddit 2023Foreplay PornvideosVidio Xnxx ComKendra Lust SelfieMy Secret Life PovYoga DesnudaArabelle Raphael GangbangThorhubIndian Sexy Video XnxxAsian Teen Sex VideoDpxxMangaforfeeePorng AmesAshanti NudeMelody Fox PornBlow Job LeakBrain Bug By ChalkBokep Jepang Sub IndonesiaPfull PornGay Pornography SitesPictures Of NudistsXvideos3 ComWww Xxx 20videos ComOops PornAndaman Sex VideoBrezar PornSexes BhabhiHitomi Tanaka TitsFreak Mob PornLezbo Massage PornSophia Mina OnlyfansFinger To SquirtSissy Hypnotic PornNewm-006Nudes FamosasEmbarazadas PornHindi Real Sex VideoArchestra Nanga DanceHd GandYaz.flexyKali Roses CreampieHd Bf HdBangla Xvideo HdRajasthani Sex MmsHot Sexy First NightXxxmompornIndian Desi ThreesomeDancing Women NudeEnony NakedLustcimemaJoys PornsTsaygroundGia Derza XxxEvaangelinaMiaa-797Flasher PornAsisn Mom PornStepmom PirnReal Asian Massage Parlor PornHulu PornKarlee Grey MoviesNude Twitter AccountsDani Daniyal XnxxEpornedAwesomekateViolet SummerpornBrother Impregnates SisterCleveland Brown PornCelebrity Moviea RchiveFilmes De Sexo Brasileiro GratisDick's VideosXxx Hindi KhaniyaMassage Vidio PornPenis In ButtSfm CompoleSmall Sexdoll PornShemale TwitterStringendo HentaiBig Ass Porn TubeRecording Bf VideoBazzersPornografia Pollas GrandesPorn High HerlsMia Malkova BbcTelugu Heroines Porn VideosPronsideBriella FoxxxFree Onlyfans AccountNudebeachGum PornLouisa Khovanski Onlyfans LeakedBare Big TittiesChandu SexAlexas Morgan CreampieXxx JacSeanxavierClover BalitomoreNude Porn PhotosIndian Desi Aunty Sex VideoWife Bbc DpQueen Snake BdsmDirty Talking HotwifeBest HentaiwebsiteFap.barFamily Porn Hdسكس المصHow To Give A Handjob