Ineenstorting klimaat onvermijdelijk, waarschuwt wetenschapper: 'De wereld wordt snel onherkenbaar' (msn.com)


Hittegolven, dodelijke overstromingen en extreem weer zijn pas het begin van de klimaatcrisis, volgens Bill McGuire. ...
Lees verder op msn.com

9 dagen geleden door ABRACADABRA in Overig | 14 Reacties | 208


Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Reacties (14)

Om een of andere reden is de mens altijd gefascineerd geweest door einde der tijden bewegingen. Het enige verschil is dat ze vroeger meer religieus waren en tegenwoordig meer politiek gericht. In de jaren '60 gingen we allemaal dood aan kernenergie/wapens, in de jaren '70 gingen we allemaal dood aan de zure regen, in de jaren '80 gingen we allemaal dood aan het groeiende gat in de ozonlaag (dat achteraf niet bleek te groeien) enz. enz. Iedere generatie heeft blijkbaar zo'n hype nodig en iedere generatie zijn er weer mensen die echt geloven dat de aarde ten onder gaat.

1
Reconquista    
8 dagen geleden door Reconquista

Het klimaat gaat niet instorten, het zal hoogstens veranderen.

Of dat goed of slecht nieuws is voor ons, hangt net zo goed af van onze aanpassingsmogelijkheden, niet alleen van de verandering zelf.

Wat dat betreft ben ik het eens met wat Bill hier zegt:

"Volgens de wetenschapper kan de wereld zich beter voorbereiden op het aanpassen aan de toekomstige vijandige 'hothouse world' dan zich te richten op CO2-neutrale emissiedoelen."

CO2-vermindering tot hoofddoel maken heeft geen zin (meer).

1
progressiefliberaal    
8 dagen geleden door progressiefliberaal

progressiefliberaal schreef: "Het klimaat gaat niet instorten, het zal hoogstens veranderen.

Of dat goed of slecht nieuws is voor ons, hangt net zo goed af van onze aanpassingsmogelijkheden, niet alleen van de verandering zelf.

Wat dat betreft ben ik het eens met wat Bill hier zegt:

"Volgens de wetenschapper kan de wereld zich beter voorbereiden op het aanpassen aan de toekomstige vijandige 'hothouse world' dan zich te richten op CO2-neutrale emissiedoelen."

CO2-vermindering tot hoofddoel maken heeft geen zin (meer)."

progressiefliberaal "1. De 'bom'-curve leert, dat uitgestoten CO2 maar 4 tot 6 jaar in de atmosfeer blijft. De CO2-uitstoot wordt vrij snel geneutraliseerd en kan niet bijdragen aan het CO2-gehalte van de atmosfeer.
2. Bij aanvang van de lockdowns werd de uitstoot met 40% gereduceerd. Dat resulteerde echter niet of nauwelijks in een daling van het CO2-gehalte in de atmosfeer.
3. Wat weinig mensen weten, is dat de opwarming slechts ongeveer 1 graad per verdubbeling van het CO2-gehalte is.
4. Voor klimaatverandering zijn er positieve en negatieve terugkoppelingsmechanismen van belang. De positieve versterken de verandering, de negatieve dempen haar. Bewijs voor de positieve terugkoppelingsmechanismen is er nagenoeg niet. Uitsluitend de computermodellen vormen 'bewijs' voor het bestaan van positieve terugkoppeling.
5. Het klimaat moet dempende effecten bevatten (anders was het al lang geƫscaleerd). Dit staat bekend als het principe van Le Chatelier. Dit principe leert, dat natuurlijke processen zoals chemische reacties of het klimaat, altijd dempende effecten bevatten. Uitzonderingen zijn direct te herkennen zoals de explosie van dynamiet. Een systeem dat al miljarden jaren bestaat kan niet gedomineerd worden door positieve terugkoppelingen.
6. Wetenschappers, die negatieve gevolgen hebben ondervonden: prof. Peter Ridd, dr. Susanna Crockford, prof. Murray Selby en prof. Judith Curry."

0

Vilseledd    
7 dagen geleden door Vilseledd

Wat een onzin. Ik denk toch dat het betaalde propaganda is.

1
smurf    
8 dagen geleden door smurf

smurf schreef: "Wat een onzin. Ik denk toch dat het betaalde propaganda is. "

smurf u leeft dus prinsheerlijk in Smurfenland, waar het elke dag en altijd hetzelfde is en blijft šŸ˜ helaas is het in de werkelijke wereld wel even anders, lijkt mij

1

ABRACADABRA    
8 dagen geleden door ABRACADABRA

Vroeger heette een dag als vandaag zomer. Nu is het "help paniek we gaan er aan als we niet heel snel van het gas af gaan".

2
Spraypaint    
8 dagen geleden door Spraypaint

Spraypaint schreef: "Vroeger heette een dag als vandaag zomer. Nu is het "help paniek we gaan er aan als we niet heel snel van het gas af gaan". "

Spraypaint vroeger had je nog wel eens een Nederlandse zomer, oftewel, een compleet verregende. moet je deze zomer eens kijken hoeveel regen er is gevallen. lijkt mij een wereld van verschil met vroeger dus

3

ABRACADABRA    
8 dagen geleden door ABRACADABRA

ABRACADABRA schreef: "vroeger had je nog wel eens een Nederlandse zomer, oftewel, een compleet verregende. moet je deze zomer eens kijken hoeveel regen er is gevallen. lijkt mij een wereld van verschil met vroeger dus"

ABRACADABRA 1976 niet meegemaakt merk ik.

1

Spraypaint    
7 dagen geleden door Spraypaint

Spraypaint schreef: "1976 niet meegemaakt merk ik. "

Spraypaint Allereerst hallo allemaal. Ik kom even kijken of het nog gezellig is.

Buiten het feit dat ik me de zomer van 1976 als knetterheet herinner, blijkt uit de statistieken dat dit soort zomers nu ook voorkomen:
https://weerstatistieken.nl/de-bilt/1976
De warmste dag is 35 graden. twee van 32 en dan nog 3 van rond de dertig graden.
(Deze pagina is heel handig. Maar als je gaat zoeken op die pagina krijg je een lijst ipv een grafiek. Als je dan op het onderstreepte jaartal bovenaan klikt krijg je weer de jaargrafiek.)

https://weerstatistieken.nl/de-bilt/2020
Ik heb even gekeken op 2020 in de Bilt en daar zijn 2 pieken (34,6 en 34,5) van bijna 35 graden en 3 van boven de dertig graden.
Gemiddelde temperatuur over de maanden juni, juli, agustus:
1976 => 18,4
2020 => 18,3
De zomer van 2020 was dus vergelijkbaar met 1976.

Vreemd hoe dat kan gaan met de herinnering question

Als je kijkt naar nu: https://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws/weerrecords/recordlange-reeks-jaren-met-35-graden-ten-einde/7289/
Vanaf 2011 t/m 2021 ergens in ons land warmer dan 35 graden (Dus niet in de Bilt).

Ineenstorting van het klimaat slaat wat mij betreft nergens op (Waarschijnlijk is collapse slecht vertaald). De aarde zal dit zeker overleven. Of de mensheid overleeft lijkt me niet waarschijnlijk.

0

Arthur Dent    
7 dagen geleden door Arthur Dent

Het klimaat ontspoort niet, want het voldoet aan het principe van Le Chatelier: het systeem, dat 'uit evenwicht' dreigt te geraken evolueert naar een nieuw evenwicht. We hebben het in de zomer van 2022 gezien. De neiging om richting 40 graden te gaan is naar begin juli verschoven. de zee is dan echter nog koeler, dus de nachtelijke afkoeling was groter dan tijdens de hittegolven van 2018 en 2019.

1
Vilseledd    
7 dagen geleden door Vilseledd

Vilseledd schreef: "Het klimaat ontspoort niet, want het voldoet aan het principe van Le Chatelier: het systeem, dat 'uit evenwicht' dreigt te geraken evolueert naar een nieuw evenwicht. We hebben het in de zomer van 2022 gezien. De neiging om richting 40 graden te gaan is naar begin juli verschoven. de zee is dan echter nog koeler, dus de nachtelijke afkoeling was groter dan tijdens de hittegolven van 2018 en 2019."

Vilseledd Als je voor 2015 kijkt. Welk jaar was er toen de neiging om richting 40 graden te gaan? O ja in 1976 was de heetste dag 3 juli

1

Arthur Dent    
7 dagen geleden door Arthur Dent

Arthur Dent schreef: "Als je voor 2015 kijkt. Welk jaar was er toen de neiging om richting 40 graden te gaan? O ja in 1976 was de heetste dag 3 juli
"

Arthur Dent Dat is waarschijnlijk dan te vroeg geweest. Het gaat erom, dat je niet zomaar kunt meten, hoeveel dagen boven een zekere temperatuur zijn geweest (er is sowieso een wildgroei aan recordstochasten, de warmste 3 juli, de warmste 4 juli , het hoogste maximum, het laagste maximum etc. Door er steeds meer te verzinnen kun je het klimaat wel naar een opwarming toe praten), maar dat de reactie van de andere verschijnselen daarop ook van belang is. Er zitten corrigerende mechanismen in het klimaat.

0

Vilseledd    
6 dagen geleden door Vilseledd

Men doet alsof het klimaat va het begin der tijden een constante is geweest. Natuurlijk niet. Het klimaat is altijd aan verandering onderhevig geweest van ijstijden tot waterwerelden, verzengende hitte en niet te vergeten al die keren dat het klimaat verandert door bv meteorieten inslagen, de baan vd zon. Dat is nu eenmaal zo, deal with it. Morgen een fikse inslag van een meteoor en het kan over zijn. Men vergeet ook altijd de baan om de zon, de zonneactiviteiten, de vulkaan uitbarstingen, aardbevingen, verzakken vd boden in veel landen, die allemaal een grote rol spelen. En al het zgn groene wat we nu doen zal ook weer gevolgen hebben voor het klimaat.

0
Bleke Betty    
7 dagen geleden door Bleke Betty

Gelukkig dat ik een huurhuis heb question

0
maarten1234    
7 dagen geleden door maarten1234

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Zoeken
Nieuw op Nieuwskoerier?
Registreer nu en krijg je eigen gepersonaliseerde tijdlijn!
Aanmelden bij Google Registreren met een e-mailadres
Trends voor jou
Wie te volgen
Laatste reacties
smurf
Energiecrisis: 'Als mensen hun rekeningen niet meer kunnen betalen, komen ze in opstand' - CafƩ Weltschmerz

Daarom hebben ze geheime diensten de afgelopen decennia ook zo opgeschaald. Om de komende opstand te onderdrukken....

4 uur geleden geplaatst door smurf

LoydMorris
Limburg moet 450 extra opvangplekken asielzoekers regelen

Zet ze maar bij Eric van der Burg voor de deur. . . De Staatssecretaris (VVD) die alle VVD-stemmers besodemietert. Zie onderstaand linkje...

5 uur geleden geplaatst door LoydMorris

Bram brabant
Rijk gaat bij ā€™weigergemeentenā€™ bestemming aanpassen voor azc

Tief op met die profiteurs. Kut kabinet. šŸ¤¬...

5 uur geleden geplaatst door Bram brabant

progressiefliberaal
Tentenkamp in Rotterdam als protest tegen 'inhumane' opvang vluchtelingen

Men wil humanere opvang. Dat doet me denken aan wat Jesse Klaver jaren geleden riep: we moeten empathischer zijn.Wat betekent dat? Dat m...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Nog 5.600 extra crisisnoodopvangplekken asielzoekers nodig

Niemand.Intussen krijgen we als Nederlanders te horen dat we minder energie moeten verbruiken, dat er een watertekort is, dat we maar moeten w...

5 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal