Getty
Volledig scherm
© Getty

Ritje achterin de achtbaan kan helpen tegen nierstenen

VideoWie last heeft van nierstenen doet er goed aan in het achterste wagentje van de achtbaan plaats te nemen. Dat bijkt uit onderzoek van twee Amerikaanse artsen, die wilden onderzoeken of het losraken van nierstenen met een model te bestuderen viel.

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    24

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?
  2. Ruim 100 arrestaties na XR-demonstratie op de A10, circa 30 zitten nog vast
    update

    Ruim 100 arresta­ties na XR-demonstra­tie op de A10, circa 30 zitten nog vast

    De politie heeft ruim honderd mensen opgepakt tijdens de demonstratie van Extinction Rebellion (XR) zaterdagmiddag in Amsterdam. Volgens een woordvoerster van de politie zijn zo’n negentig demonstranten direct weer heengezonden. Enkele tientallen mensen moeten langer in de cel blijven. Zij worden verdacht van het opzettelijk veroorzaken van gevaar op de snelweg. Een precies aantal kan de woordvoerster niet geven, maar het zou gaan om ‘om en nabij de dertig mensen’.
    Amsterdam