De burgerij keert zich af van de politiek, zoals Van Mierlo voorspelde (hpdetijd.nl)


Geert Wilders (PVV) strijdt in de Tweede Kamer al jaren tegen de politieke elite, en ook Tunahun Kuzu en Selçuk Öztürk (DENK) trekken sinds kort ten strijde tegen het establishment. De nieuwste frontsoldaten, overgestapt vanuit het mediavak: ‘oud- en teleurgestelde VVD-stemmer’ Jan Roos voor VNL en Thierry Baudet namens Forum voor Democratie. ...

door Inter in Politiek  ·  32 Reacties

  • 0
  • 916x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Help Geert de verkiezingen winnen beste man. En zorg dat we uit de EU gaan en er een referendum systeem komt. Dan mag je daarna wat mij betreft levenslang genieten op een locatie naar keuze met alle bij behorende luxe.

20
1 lieveschat

@1 U hebt ook zo uw Haagse idool en dat is prima, echter hou er rekening mee dat goedklinkende (AOW met 65) verkiezing speerpunten daags na diezelfde verkiezingen.... overboord worden gezet ten favure voor het gedoogsteunende (reserve-)premier pluche

10
2 Tjeempie

@2 Ehm... Maak niet uit wat het kost. Als we maar uit de EU gaan en er een referendum wet komt. Beide heren mogen wat mij betreft een toelage van de staat krijgen van 1 miljoen euro per jaar tot aan de dood. Als we maar bevrijd worden.

19
3 lieveschat

@2 De AOW is sowieso een tijdelijke maatregel. Die een beetje permanent is gebleken. De AOW kan zomaar worden afgeschaft. Geen probleem wat mij betreft.

29
4 lieveschat

@3 Er zijn meerdere wegen die weg van Brussel kunnen leiden ; )

3
5 Tjeempie

@3 Dus het uit de EU gaan en een referendumwet invoeren betekent een einde aan alle ongenoegen, onrust, armoede etc etc?

Ik begrijp hieruit ook dat u de kosten voor uw rekening neemt?

11
6 Criticaster

@1 naïef... héél erg naïef...

12
7 TedjeR

Na de Franse Revolutie betekende moderne politiek: Het belangen behartigen en representeren van de burgers....tegenwoordig nu marxisten, idealisten en maffia op de belangrijke posities zitten is de rol van de politiek volledig omgedraaid: belangen van 'de burgers' worden genegeerd ten gunste van abstracties (EU, NWO, peacekeeping, multikulturele samenleving enz.) die de onomkeerbare macht van een kleine transnationale elite, los van de lokale realiteit, moet consolideren. Deze scheuring tussen transnationale elite (die niets meer te zeggen heeft) en 'het volk' (dat niets meer zegt) neemt fantastische vormen aan....en in deze leegte die de hele (westerse) cultuur treft (nihilisme v Nietzsche) verschijnen de populisten....

4
8 CoolMemories

van Mierlo, die D66 mee oprichten is hier bewust of onbewust zelf mede schuldig aan de afkeer. .Het is een club die stapje voor stapje met rare ideeën de bevolking opzadelt. Het laatste idee was het praktisch verplichte donorschap. Ik vind dit totaal niet Democratisch en niet in het belang van de Nederlandse burger. Zo ook de legalisering van criminele wietteelt.

8
9 Verwonderd

Indien v Mierlo en Pechtold heden ten dage aan een tafel zouden zitten kregen ze slaande ruzie.

3
10 Positivo

Leer die Haagse klojo's toch eens een goed lesje mensen en denk na wat je gaat stemmen.
Vergeet al die beloften en leugens eens een keer niet.
Laat je toch niet steeds keer op keer met hun praatjes in de maling nemen, na de verkiezingen zijn ze je toch ook weer helemaal vergeten en doen hun eigen dingetje.

2
11 corretje

niet zo gek dat we er van weg keren;
leugens list bedrog en taal gebruik brr
kleuters vertonen voorbeeldig gedrag vergeleken bij politici.
het is echt vies en smerig en daarmee wil niemand zich meer mee asocieren

2
12 Gratiebarmhart

Ik weet ook totaal niet meer wat ik moet stemmen. GEEN van de politieke partijen komt dichtbij wat ik vind van de maatschappij, en wat er moet gebeuren.

2
13 Nick0407

@13
Het wordt er allemaal niet makkelijker op, daar heeft u een punt.
Als u er niet uitkomt, moet u voor een partij gaan, die het dichtst bij uw gedachtengoed komt.
Niet stemmen is zonde van uw stem, omdat we maar één keer in de vier jaar (tenzij een kabinet de rit niet uitzit), kunnen stemmen. Dat democratische recht hebben we hier gelukkig.
Succes met uw keuze!

1
14 Dieke

** gebruiker verwijderd **

Die malloten van Denk strijden natuurlijk helemaal niet tegen het establishment, deze afsplitsing van PvdA (en we kunnen dat laatste niet vaak genoeg benadrukken) zijn de belangenvereniging voor hen die van mening zijn dat dat de gastheer zich in eigen huis ten alle tijde volledig dient aan te passen aan de grillen van zijn gasten.

15 verwijderd**

als ie nou zou zeggen dat de politiek zich steeds verder van de burgerij verwijdert, dan had ie gelijk gehad....

1
16 Merlinswit

Geert ís politieke elite.

@13 begin dan zelf een partij...

1
17 Hoofd bijzaken

@4
Ahum? Sorry?! De AOW afschaffen? En u heeft zeker honderdduizenden euro's op uw rekening staan om dat op te vangen?

0
18 fredgerbeke

@1 , zie toch veel liever Thierry op het pluche dan Wilders. Lijkt me een heel wat verstandiger iemand en toch ook soortgelijk programma punten.

2
19 rubbie

@19 Laten we vooral geen splinterpartijen gaan steunen... Dan liever één groot PVV met een coalitie van VNL en FvD ofzoiets, dan straks 3 kleine partijtjes te hebben welke daardoor niets te vertellen hebben... Die fout moeten we vooral niet maken!

7
20 Anonymousje

@18 Er wordt wekelijks een artikel gepubliceerd door iemand van de financiële elite of een instituut of journalist betaald door de overheid om ons duidelijk te maken dat we tot minstens 75 jaar kunnen werken. Na 2022 wordt de AOW leeftijd losgelaten en gekoppeld aan de levensverwachting is de afspraak. Sommige wetenschappers zeggen dat de huidige 20 jarigen 120 worden. Waar denkt u dat de AOW leeftijd heengaat na 2022? Voor de financiën van de Nederlandse overheid (en dat is het enige dat tegenwoordig telt in deze neo liberale wereld) is het het beste dat die AOW leeftijd naar oneindig gaat. Dat dit niet goed is voor de burgers, economie, werkgelegenheid van jongeren en dat de bedrijven niet zitten te wachten op oudere werknemers is allemaal secundair.

0
21 Conradijntje

@8
Wat een onzin.
De meeste kiezers zijn te lijmen met een natte vinger, daarom zijn al 40 jaar dezelfde 4 partijen aan de macht hier in Nederland.
En in al die jaren hebben zij de andere partijen stelselmatig zwart gemaakt, dat is precies waarom mensen al een tijd deze partijen na papegaaien.

Communistisch, populistisch noem maar op etc.
En men niet eens meer op andere partijen durft te stemmen.
Dat gezwam over partij programma's en doorrekenen blabla is de grootste onzin die er bestaat.
In dit coalitieland moeten ze na de zogenaamde "compromissen" toch altijd weer opnieuw gaan rekenen en doorrekenen.

Maar dat die zogenaamde "compromissen" neerkomen op het uitruilen van grote standpunten waar men (de kiezers) op heeft gekozen, en dan een akkoord sluiten op bijzaken schijnt niemand te beseffen.
1 mooie belofte, verpakt in een goede one-liner door een getapt figuur met een vlotte babbel en de kiezers trappen er gewoon weer in.

En dat het politieke landschap zo is versplinterd komt omdat het in Nederland nog steeds mogelijk is om een eigen partij te starten met gestolen of geroofde zetels, en dan is er niet eens een kiesdrempel...

Het verdeel en heers spel werkt erg goed, kijk maar hoe men (we) elkaar tegenwoordig virtueel afmaakt op internet fora zoals dit.

1
22 Zwitserlevengevoel

* Verwijderd door de redactie *

23 muxer

@22
Dat de burger zijn zin niet krijgt vanwege coalitievorming en dat er daarom compromissen worden gesloten vind ik nu weer onzin. Partijprogramma's en verkiezingsprogramma's dienen alleen maar om de kiezer te verleiden. De Nederlandse politiek heeft niets te vertellen. Allemaal toneelstuk. Het is de waan van de dag, geopolitieke belangen, Washington, Merkel, Manhattan, The City, de Zuidas, de multinationals, de farmaceutische/medische maffia die regeert. Den Haag gaat alleen over onnozele onderwerpen als of Mauro mag blijven en de hoogte van de poortjes bij de NS. Nederland is slechts een kleine provincie in de westerse wereld en heeft een hele beperkte mate van zelfbestuur. Den Haag doet echter alsof ze belangrijk is maar heeft in feite nog minder zeggenschap als een stadsbestuur.

4
24 Conradijntje

Hmm... ik heb nergens gezegd dat de AOW afgeschaft moeten worden. Mensen reageren nogal heftig op @4 . Ik bedoelde alleen te zeggen dat dat niet zo mijn interesse heeft. Maar goed.

En als je pro-EU bent, dan kan de EU de AOW zomaar over boord kiepen. Immers pro-EU betekent dat je niks meer te vertellen hebt in je land. Dan wordt alles bepaald door Brussel.

Als je de AOW wilt beschermen, dan is een referendum systeem een betere waarborg voor de bescherming van de AOW, dan op een pro-EU partij stemmen.

3
25 lieveschat

De taalonkundigen zijn blijkbaar ook al tot HP de tijd doorgedrongen.

2
26 Mariska3

Je moet nooit je rug toekeren naar je ergste vijand. Zeker niet de sinistere vijand die onze overheid is. Je moet hun zwaktes zoeken en ze aanvallen waar je kunt.

De regering is een parasitair gezwel dat jaarlijks 265 miljard euro van de burgers steelt (15,500 per persoon per jaar, babies inbegrepen) en over de balk smijt aan hun eigen handeltjes waar je als burger dan ook weer voor moet betalen zonder dat je daar iets kwalitatief vergelijkbaars voor terug krijgt. (onderwijs, zorg, ontwikkelingshulp, sociale verzekeringen)

Rutte is de man van 265 miljard. net van jou gestolen. En lachen dat ie doet. Ondertussen maken ze met nog meer dwangregeltjes je leven nog onmogelijker. Het is een bierkaai maar toch moet je er tegen vechten met alles dat je hebt.

Enige troost: Het is de enige echte vijand. Al de rest is bijzaak.

2
27 Phiteceen

´De burgerij keert zich af van de politiek, zoals Van Mierlo voorspelde ´

Ik wordt er juist scherper door. Weer een andere laat politiek voor zich denken....

2
28 Liwwie

@25 jij hebt echt geen idee hoe EU besluiten tot stand komen. Lees je eens in.

0
29 Hoofd bijzaken

@27 Inderdaad een overheid ooit opgericht om de burger te dienen. Tegenwoordig worden wij geboren om de overheid te dienen. Zijn er daar niet genoeg van (burgerslaven) dan worden ze wel geïmporteerd vanuit het Midden Oosten. (Parlementaire) democratie retoriek is er voor de dommen.

0
30 Conradijntje

@30 Elke zogenaamde vluchteling is voor hun 15.500 extra. Daarom krijgt het COA ook zoveel geld. Een kleine investering.

1
31 Phiteceen

@29 Het is de bedoeling dat er een politieke unie gaat komen met zo min mogelijk inspraak van de betrokken landen. Dat gaat stapje voor stapje. Een bijzonder gevaarlijke ontwikkeling. In bijna alle grote landen van de wereld worden mensen vervolgd. In de USA is heel veel racisme, in Rusland homo haat, in China mag je niet zeggen wat je denkt, etc... En alle grote staten verkeren in permanente staat van oorlog. Als de EU zich ontwikkelt tot een politieke unie, dan is dat slecht voor de mensheid. Zaken als racisme, discriminatie, geweld, oorlog, terrorisme en etc... zullen toenemen.

2
32 lieveschat

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@14Nee, dat zeg ik toch?Maar waarom doen Al-Jazeera en The Rights Forum dat dan wel?Doe gewoon hennig aan. De 'Joden' kun je altijd no...

1 minuut geleden geplaatst door Malinois

maarten1234
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

misschien moet het elftal zelf 2 goaltjes neerzetten en met hun eigen mensen wat tegen elkaar ballen trappen; voor biologische vrouwen is het so...

6 minuten geleden geplaatst door maarten1234

DikkeTor
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@23 Het zo wel heel Xenofobisch zijn als je je kansen niet afstaat voor mensen van kleur XD...

12 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Benzardi
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@12Israël had allang meer kunnen doen om dit conflict te beëindigen.Dit geldt ook voor Hamas, de gijzelaars vrijlaten en de angel is er ...

28 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Malinois
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

En iedereen zich maar afvragen waar die moslimhaat vandaan komt........

30 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@10 Heeft Israël gedegen onderzoek gedaan naar deze mannen? Hen berecht, oorlogsrecht, en toen besloten wat hun straf is? In ieder geval zijn z...

31 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Benzardi
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@7In Nederland (de bekende kanalen) zeker niet, al zou Geen Stijl er wel over berichten....

32 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Malinois
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

@6??...

35 minuten geleden geplaatst door Malinois

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@TS Ga je nou werkelijk zelf de term "omgebouwde kerels" toevoegen om te laten zien dat je transgenders een beetje spannend vindt?...

36 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Xxx Aunty HindiCummedSon Forced Mom Pornالسكس صورPornográfico GayGail Kim NudeAngela White HottestAustralia Sex MoviePolish PornSex Video DowlodingPron Video FamilySex Silk SmithaBigassfuckingJapaneseuncensored PornJosaline Hernandez SextapeMy VidaterEvas PizzaOmegle CaptureAnime XxxxIndian College NudeIndian Old Porn MoviesIndian Pornstar ActressIndian Mother And Son Xxx VideoGona Valentina OnlyfansPersonagens De Animes PeladasEvaelfieBrother And Sister Xxx Hot VideoSunny Leone Ka Full Hd BfPercect PornMa SalopePonevideosHinde SxxMalayalam Actress Nude VideosAuntybigassAnime ShemalepornBelle Delphine PovPorn Jennie LeeDad Daughter Vintage PornSex Tik TokConros EroticosThug HuntersHot Beautiful XxxPublicpickupsMad LifesHottest Porn VideodAdam And Eve LingerieAisneonSaracalixtoFlashing Tits In CarVeronica Mei LeeHow To Meet Porn LadyDolly Partin NakedBig BbobsLive India SexSpanked AnimeAttack On Titan Live Action PornThe Panty BankHamester PornDreammovie ComsViral SexAmazing DpHot Massage PornMom Son Affair Sex36cboobsEbony Squirt SoloPornstarorgyFilme Pornô Brasileiro GrátisHindi Sex Film DownloadXx Hot Video HdErotic ReviewsFree Amatur PornMilf Vid PornWhat Is HentiaRoanyerMia Khalifa Porn HubPornhub DownloaferBhabi And Dever Sex VideoTelugu Sex ProneJack PornSophie Dee NudaSaali SexTrasngender PornGay Chat AveXyz ComicsMy Girl FundSkipthegame.Sarena Banks NudeHop Solo NakedHindi College SexCourier Sex Video HdBully PornMars Noire PornHotsex MoviMofosnet ComSwxxStraight Guys First TimeGravity Falls Comic PornXvideos SelfieThots PornRimjobsMr Girl RedditHnhentaiPokemon FutaHot Gay Se XFuta Hentia ComicTamashii InseBoundhoneyFree Porn FilmsBlowjob PartyKajol NavelSister And Brother Bathroom Sex VideoRandi Khana PornMolly Jane NudeBarbara Carrera NudeHomemade PawgMaria Ozawa AnalFingering Girlfriend In PublicStreetslutsAzeri SexRule34 PahXxx Videos Hindi DesiSunny Leone New HdXxxx HeroineCelebrity NippleBade Lund Ki ChudaiTwo Aunty Sex VideoGwyneth Paltrow Sex VideoPlayboy Bunny PornPorn Black TubeXxx MasaggeAngie Varona PornAsian Nude WifeXxxnx 2023Jason Pierce PornTsunadw PornInpregnated PornTopless MassageCummonerPrn HbYamato One Piece Hentai후지모리 리호Kannada Romantic Sex VideoBrotherxxxSexy Film Sexy Film SexKannada Girl XxxBabylon Nude ScenesEscort Girl EvryJapanese Mom SaxLokal Xxx ComPorn Free Sexs