Aantal bijstandsuitkeringen gestegen, vooral door vluchtelingen (nos.nl)


Het is het achtste jaar op rij dat het aantal mensen in de bijstand stijgt. Als migranten een verblijfsvergunning krijgen, hebben ze recht op bijstand. ...

door 7Butterfly7 in Binnenland  ·  85 Reacties

  • 46
  • 1373x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48
Pardon?
Alle kom-allemaal-maar-binnen-hartelijk-welkom-uitkeringsgerechtigden komen uit de belastingen die werkenden moeten opbrengen.

1
51 Venividivici

@22 Ik begrijp niet, dat mijn reactie hier zo gemind wordt.
Er zijn veel bijstandsgerechtigden, die nog nooit gewerkt hebben, maar waar wel geld aan uitgegeven is in de loop van hun leven. Deze mensen mensen mogen ook wel eens iets terugdoen voor de maatschappij. Zo doen ze werkervaring op en maken dan een betere kans op de reguliere arbeidsmarkt.

7
52 sockknitter

En onze Jesse Obama wil dat wel gaan betalen dus, het blijft een eikel.

1
53 corretje

Dus is dus ongeveer 500.000.000 euro per maand, wie gaat dat betalen, juist.

4
54 corretje

@54 500mil :17 mil inwoners dus iedere nederlander gaat er ongeveer 30 euri per maand op achteruit door hun

0
55 Ikke44

De werkloosheid daalt en de bijstand groeit. Ik vind dit altijd zo bijzonder hé... alsof iemand in de bijstand niet werkloos is.... Waarom moeten ze dan solliciteren?

1
56 Mariska3

@56 Werkloosheid is een percentage en bijstandsafhankelijkheid wordt uitgedrukt in absolute aantallen. 50% hoeft niet te solliciteren, omdat ze om andere redenen in de bijstand zitten dan werkloosheid. Je kunt arbeidsongeschikt zijn, jonge kinderen hebben of in een reïntegratietraject zitten.

1
57 Vilseledd

@52
Als er per persoon behorende tot de beroepsbevolking 3/4 baan beschikbaar is zal er altijd een groep buiten de boot vallen. Hoe gemotiveerd je ook bent en hoe je je best doet.

Er zijn simpelweg niet voldoende vacatures.

2
58 Arthur2000

@7 VVD links?

1
59 Koortje

geld zat hier, we betalen al meer dan 50% belasting en er kan nog best wat bij (kots...)

3
60 rubbie

Hoe kan de politiek nu nog volhouden dat het noodzakelijk is dat wij allen moeten doorwerken. Eigenlijk alleen maar om de migranten van een ingericht huis en uitkering te voorzien.

1
61 de kikker

@54 @55 Collectieve nekschot voor hen dan maar ? Levert een hoger inkomen op...

7
62 21st Century Guy

Voor die levenslange pampering is weer heel veel belasting nodig, daar gaat het laatste restje AOW voor de hardwerkende Nederlander.

2
63 Soare

Apothekers en raketgeleerden zouden anders toch vrij vlot een baan moeten kunnen vinden hier...

0
64 Tsaar

@11 "Pechtold is heel duidelijk: Meer meer meer asielzoekers/uitkeringstrekkers".

Inderdaad, daar waren Pechtold én Klaver héél duidelijk over bij het verkiezingsdebat in 'De Rode Hoed'!
Daarentegen vonden zowel Roemer (SP) als Asscher (PvdA) NIET dat Nederland een extra inspanning moet leveren bij het opvangen van vluchtelingen. Dat zal voor tamelijk veel mensen als een verrassing zijn gekomen!

0
65 Scorpio

Even opgezocht: In 2016 vragen 18.171 mensen asiel aan in Nederland. Daarvan krijgt een groot deel geen verblijfsstatus, dus geen bijstand. Mijn inschatting; het zijn vooral langdurig werkloze nederlanders die doorstromen naar de bijstand omdat het zo goed gaat met onze economie.

6
66 Prof. Zuurbekje

Dus conclusie al die 50++ hebben eerst tijd door gebracht in de WW en moeten nu in de bijstand wachten tot ze 67 zijn!
Misschien kan deze regering en het CPB misschien een keer op nieuw gaan rekenen wat de kosten van het verlagen van de AOW tot 65 werkelijk kost en dan niet dat natte vingerwerk wat laatst werd gepresenteerd!!
Even een TIP hou even rekening MET de BESPARING op de bijstand!!!
Als de AOW verlaging tot 65 jaar 4.5 miljard kosten BESPAART dat ook 4.5 MILJARD op de BIJSTAND!!!!!!

0
67 Zie Hier

** gebruiker verwijderd **

Het verhaal is nog veel erger. Voor elk jaar dat zij hier zijn bouwen ze recht op voor een AOW uitkering, een verhaal dat door de politiek niet wordt verteld. Het komt erop neer dat wij langer moeten werken door en voor de vluchtelingen.

68 verwijderd5929219

* Verwijderd door de redactie *

69 rolstoeltje

Foei wat een super rechts draadje is dit weer, foei toch ! en wat @86 verteld is een goed en juist verhaal maar daar zal wel op gemind worden. Bovendien wie levert nu financieel gezien wat in door deze veronderstelde toename van uitkeringen (zg door immigranten wat dus niet klopt) niemand toch ? of misschien echt ontevreden met je eigen situatie, geef dan een ander niet de schuld maar werk aan je eigen geluk en toekomst. afgesproken ? ok

6
70 oculus amet

@70 ik bedoel natuurlijk @66 ipv @86

2
71 oculus amet

@39 ++++++++++

6
72 oculus amet

De burgeroorlog in Syrië in voorbij. Hoe graag links ook wil knuffelen en pamperen van andermans geld - hun baantjes zijn ervan afhankelijk -, die mensen moet als de sodemieter terug om hun land weer op te bouwen.
We hebben nog genoeg te stellen met de rotzooi die hier in de jaren 70 is blijven hangen.

1
73 grivots

De Ruyters zeggen: "Gossie wie had dat nou verwacht. Even een paar feitjes uit het bericht zelf (voordat er weer van die guppies komen met allerlei nietszeggende linkjes)
"De groei zat vooral in de groep met een niet-westerse migratieachtergrond. "
"Het aantal bijstandsgerechtigden met een Nederlandse of westerse migratieachtergrond daalde vorig jaar licht."
Met andere woorden indien deze ILLEGALE MIGRANTEN er niet zouden zijn geweest dan was het aantal bijstandsuitkeringen gedaald maar volgens het bericht is het aantal toegenomen met een gemiddelde van 163000 per jaar en afgelopen jaar meer dan gemiddeld als we het bericht goed lezen.
Om even te quoten;
"Sinds 2009 is het aantal bijstandsontvangers jaarlijks met gemiddeld zo'n 163.000 personen gegroeid. In 2013 was de stijging met 32.000 personen het grootst. In 2014 (21.000) en 2015 (15.000) was de toename kleiner. Vorig jaar groeide de groep bijstandsontvangers weer harder."
Dus met meer dan 163000, waar zou dat nou toch door komen. Als we het even snel uitrekenen dan betekent dat zo'n 163000 maal 24000 Euries en dat is dus bijna 4 MILJARD van ONS belastinggeld wat hieraan op gaat.

Daaaaagggg ouderenzorg, Daaaaaggggg goede schooling, Daaaagggggg verlaging van de belastingen en ziektekostenpremies voor de hardwerkende medemensch.

Daaaaaaaaggggg kabinet op 15 Maart!!!

4
74 De Ruyters van Michiel

De Ruyters zeggen: "@30 en dan sturen we jou lekker mee op 16 Maart..."

4
75 De Ruyters van Michiel

@75
Beseft u eigenlijk wel dat vrijheid en democratie niet vanzelfsprekend zijn?

2
76 von Bribbentrop

@10 +++
Dit had ik eergisteren op een ander draadje geplaatst en is helemaal van toepassing:
De EU wil van nationale gevoelens af en dat kan door de bevolkingen van de Europese landen te mengen met mensen uit Azië en Afrika. Met het linkse argument van zielige vluchtelingen (die moeten worden geholpen vanwege internationale verdragen) worden tig keer zoveel gelukzoekers binnen gehaald die door de landen van afkomst niet meer worden binnen gelaten. In feite blijft dus nagenoeg iedereen die bij ons aanklopt.
De OESO zegt dat Nederland 2 miljoen immigranten nodig heeft voor de economie. Aangezien Nederland geen beleid heeft om jongeren met goede opleidingen te rekruteren uit het buitenland bedoelt de OESO gewoon dat Nederland nog meer multi culti moet worden. Ook denkt EU/Den Haag zo de vergrijzing tegen te moeten gaan en de multinationals willen goedkope(re) arbeidskrachten en verlaging van de lonen (wat gebeurd door groter aanbod van arbeid). Naïeve linkse burgers worden dus middels ideële motieven verleid om uiteindelijk rechtse doelen te dienen.

1
77 Conradijntje

@1

Afhankelijk van de status van de vluchteling mogen ze niet eens werken.


@67
Er zijn veel meer AOW gerechtigden dan bijstandsgerechtigden van dezelfde leeftijd.

0
78 DaStef

@68

2% per jaar, dat hakt er stevig in hoor, nogal wat gepensioneerde gastarbeiders uit de jaren 60 leven onder het minimum en moeten worden aangevuld, omdat ze te weinig AOW hebben opgebouwd, de Opbouw begint namelijk met 15 jaar, best lullig als je met 25 jaar in Nederland komt en daardoor dus 20% op je AOW word gekort.

0
79 DaStef

@68

2% per jaar, dat hakt er stevig in hoor, nogal wat gepensioneerde gastarbeiders uit de jaren 60 leven onder het minimum en moeten worden aangevuld, omdat ze te weinig AOW hebben opgebouwd, de Opbouw begint namelijk met 15 jaar, best lullig als je met 25 jaar in Nederland komt en daardoor dus 20% op je AOW word gekort.

0
80 DaStef

@TS

Sinds 2008, wat is er toch in 2008 gebeurt dat die daling is ingezet.

2
81 DaStef

Dit is ook de reden waarom jullie kinderen pas met 75 aow leeftijd bereiken

1
82 knorkokkie

@68 elke nederlander bouwt vanaf zijn 15 levensjaar tot aan zijn AOW leeftijd AOW op Ook de groepen die niet werken (en dus niet bijdragen)
We hebben nu ruim 460.000 Nederlanders die een bijstanduitkering ontvangen integenstelling tot de 18.000 (asielzoekers) die er bij zijn gekomen vallen die bedragen in het niet
Veel asielzoekers mogen by the way niet eens werken zoalng ze een status hebben! Wat let de Nederlanders ervan die in de bijstand zitten en kunnen werken om te gaan werken? We verwachten dit wel van de 18.000 nieuwkomers dus er is kennelijk wel werk want wat moeten deze anders dan gaan doen?

0
83 psje

** gebruiker verwijderd **

@79 ,80 en 83. Inderdaad heeft een vluchteling/asielzoeker/gelukszoeker recht op 2% aan AOW voor elk jaar dat hij/zij in Nederland verblijft. Bij een alleenstaande AOW van € 14.500 is dat € 290 voor elk jaar dat hij/zij hier is. Voor deze 18,000 is dat jaarlijks ruim 5 miljoen euro.
Let wel, dat is voor elk jaar dat zij hier zijn. Als een asielprocedure gemiddeld 3 jaar duurt is dat al gauw 15 miljoen euro wat wij jaarlijks aan AOW kwijt zijn aan de "vluchteling".
Dan reken ik met 18.000 terwijl er veel meer in Nederland verblijven. Dan tel ik nog niet eens degene die de rest van hun leven hier blijven.
Aangezien de politiek rekent met een levensverwachting doe ik dat ook. Bij een levensverwachting van 18 jaar praten we over ruim 281 miljoen aan weggegooid geld.

84 verwijderd5929219

@83 en @84 : Is mijn conclusie dat vluchtelingen/asielzoekers zodra ze in Nederland komen recht hebben op een bijstandsuitkering en daarnaast ook nog eens AOW opbouwen terecht?

0
85 Reagentje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

11 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

15 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

22 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

29 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

32 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

37 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

41 minuten geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

42 minuten geleden geplaatst door spookrijder

DikkeTor
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Dat gaat weer Miljoenen kosten ...

1 uur geleden geplaatst door DikkeTor

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Vond de opmerking van Baudet of Klaver even zn broek wilde laten zakken, om te checken of tie wel echt een jongetje is, wel OK.Die Yasser Kl...

1 uur geleden geplaatst door Rooibos

NK. App
Cam Porn VideosVega PornEbonyassholeP O V PornPorn Brasil NovinhaMushroom CockheadsPipayipoXnxx DoktarLesibian X VideosPornhd.c OmSex Mobile ComBridgette B Sex VideosFree Mom On Son PornAssfucked BlondeDaughter Gets Pregnant By DaddyAmaris OldjeDickdrainers Amari GoldComicspornoBig Boobes AnimeNude Patricia HeatonCulas XxxMs Sethi RedditSax KahaniSelena Gomez Sexy PicsBrazzers FilmTransgender XvideosWhat Is DatyPersephanii Onlyfans LeakedRose-monroeBiggest Boobs StripPornhub ComDick Sucking LipsOld Man BigdickHalle Berry Monsters BallNangi Chut ImageB Grade Movie Sex VideoTamil Pron SexSissygasm CompilationHoly Knight RiccaRoxie Sinner CreampieMia Marin VideosToilet Hidden CamChearleading PornCums Hands FreeEva Elfie NakedMms Porn IndianHeena SexHitomi Tanaka BukkakePhoto PornXxx BarzzerSonia ChowdaryPornfootjobJapenese Porn Starسكس آلمانىXxx Porn MobiesAva Addams XvideosLexi Lore XnxxKitara SexyMasalaseanXnxx.coomBigblackpussysCathy Heaven HdFrist Time PronMiranda Cosgrave NudeForced BlowjobpornAlexa And Friends PornXvideos PornôChatte CamStovkings TeaseCumming In The BathtubStepmother's FriendsJav English SubtitlesAnnalisawagner PornWwe Sunny NudeHappy Smile DpFree Bro Sis PornKate S TubeParadisehil.ccHotel Transylvania SexThe StartofusMya Mays PornRedhead SexJoi SphLocal Xxx MoviesPornic GamesBigtits BoobSexe Francais Gratuit VideoBoquetes GifsRate MydickMen AssplayJada Stevens GifCooking XxxShadbase Sunday DinnerNicollet SheaMallu Hot MoviesPorn AntiSon Forced Sex VideosAvengers Porn Parody XxxFree Hentai StreamSextingwebsitesGhapa Ghap VideoHoli ChudaiEnglish Desi Sex VideoNude ShowerKate Winslet Xxx VideoTeen Bf VideoGia Derza GangbangBhabhi Sex SceneShalu Menon SexSouth Indian SexHot Couple SceneLesbians With Big BoobiesRubmaps ChGwenqwizLena The Plug And Jason LoveSwitch BfsmViolet Myers Invites A Guy 4 After PartyPron BunnyAnime Porn MagnaSexe Amateur Français GratuitVhatirbateMia Khalifa LeakedBigboobs NakedBig Cock MoviesXx MotiFingering HSavetweetvidAlison Tylor MomTiktok ToplessGay Men Porn VideosTeenpussiLaura Angel PornstarClit Torture PornBoudi XvideoPorn Pic Of TeensSonya Blaze BlackedYes Porn PicsTeenagers Nude PicXxx SonyOpen Sex VediosBrother PornXx Video SisterKissing DickSankaku ComlexJudith Hoag NudeGirlfriend XxYiffersLightskin NudeFull Xxxxxx VideoBarbara Walters Nude